• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Windows Server 2003

mtaylor89

New Member
Joined
Oct 22, 2007
Messages
13 (0.00/day)
Likes
0
#1
ok i have made my tower a server, as a domain controller, my issue is connecting to the domain from other pcs, help please!
 
Joined
Aug 10, 2007
Messages
4,058 (1.07/day)
Likes
1,122
Location
Geneva, FL, USA
Processor Intel i5-6600
Motherboard ASRock H170M-ITX
Cooling Cooler Master Geminii S524
Memory G.Skill DDR4-2133 16GB (8GB x 2)
Video Card(s) Gigabyte R9-380X 4GB
Storage Samsung 950 EVO 250GB (mSATA)
Display(s) LG 29UM69G-B 2560x1080 IPS
Case Lian Li PC-Q25
Audio Device(s) Realtek ALC892
Power Supply Seasonic SS-460FL2
Mouse Logitech G700s
Keyboard Logitech G110
Software Windows 10 Pro
#2
How far do you get?
 

mtaylor89

New Member
Joined
Oct 22, 2007
Messages
13 (0.00/day)
Likes
0
#3
well i am not sure how to go out of my server and stuff, like this is how its setup right now


----phone line---2wire modem---ethernet---linksys 54g---2 ethernet cables--server

what needs to be changed
 
Joined
Aug 10, 2007
Messages
4,058 (1.07/day)
Likes
1,122
Location
Geneva, FL, USA
Processor Intel i5-6600
Motherboard ASRock H170M-ITX
Cooling Cooler Master Geminii S524
Memory G.Skill DDR4-2133 16GB (8GB x 2)
Video Card(s) Gigabyte R9-380X 4GB
Storage Samsung 950 EVO 250GB (mSATA)
Display(s) LG 29UM69G-B 2560x1080 IPS
Case Lian Li PC-Q25
Audio Device(s) Realtek ALC892
Power Supply Seasonic SS-460FL2
Mouse Logitech G700s
Keyboard Logitech G110
Software Windows 10 Pro
#4
I'm assuming that you need to start at the very beginning...

For your PC's, they need to switch from "Workgroup" mode to "Domain" members. That's under Control Panel -> System -> Computer Name. Enter the domain name you created. If the DC and DNS was setup correctly then it should ask for credentials to add this machine to the domain. Use the domain admin account.

Also, what you plan to gain by running a domain? Will help us point in the right direction. Most people running a domain server in the home are IT techs that manage one at work. We like having roaming profiles, network-wide accounts and permissions, etc, as well as continuing our experience with domains and networks.
 

mtaylor89

New Member
Joined
Oct 22, 2007
Messages
13 (0.00/day)
Likes
0
#5
i missed something along the way, the server i manage was all setup before i was a administrator on it, im just making a home server for all my computers, but i cant get my computers to connect to the domain
 

DanTheBanjoman

Señor Moderator
Joined
May 20, 2004
Messages
10,488 (2.12/day)
Likes
1,331
#6
"it doesn't work, help" hardly shows any motivation to fix the problem. What have you tried? Where does it fail? Give some info, and input something yourself.


My guess is a DNS issue, which is quite a common issue. You can't find a domain without DNS.