• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

windows startup

Joined
Apr 2, 2007
Messages
904 (0.23/day)
Likes
117
Location
United Kingdom
Processor Intel Core i7 4790K, S1150, Haswell, 4 Core 4.4GHz Turbo
Motherboard Gigabyte GA-Z97X-Gaming GT Socket 1150 VGA DVI HDMI DisplayPort 8
Cooling Coolermaster Hyper T4 Intel and Amd Socket Heatpipe Cooling Fan
Memory 32GB (4x8GB) 1600 Corsair DDR3 Vengeance
Video Card(s) Zotac NVIDIA GeForce GTX 1080 8GB AMP Extreme Edition
Storage Crucial MX100 512GB SATA 6Gbps SSD, Crucial 480GB M500 SATA 6Gbps 2.5inch SSD
Display(s) Asus PB278QR 27" Professional LED Multimedia Monitor - Black, 2560x1440 Resolution
Case NZXT Phantom 410 Black Orange Special Edition
Audio Device(s) Creative Sound Blaster Z PCI Express 5.1Ch Sound Card
Power Supply Corsair RM1000
Mouse Logitech MX518
Keyboard Roccat isku/ fx
Software Windows 10 Home 64-bit
#1
Hi I am running win 7 64bit and usually when I start the pc it goes straight through to the desktop but now all of a sudden when i boot up pc i have to click administrator picture before it will go through to windows, how do I get rid of this so it boots straight through to the desktop.
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,037 (3.43/day)
Likes
17,899
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#2
try this:
1. Press the Windows key + R on your keyboard to launch the “Run” dialog box.
2. Type regedit and hit enter to open the Registry Editor
3. Then browse to HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\Winlogon\
4. Set AutoAdminLogon = 1 (create it if doesn't exist its a string variable)
5. Set DefaultUserName = your username (create it if doesn't exist its a string variable)
6. Set DefaultPassword = your password (create it if doesn't exist its a string variable)
 
Joined
Jan 17, 2010
Messages
10,027 (3.47/day)
Likes
6,630
Location
Oregon
System Name Delta // Alpha-HTPC
Processor Intel i7 6700K // Intel i5 4570
Motherboard GIGABYTE Z270X-Gaming K7 // Gigabyte H97M -D3H
Cooling Corsair H80i V2 // Silverstone NT-06 Pro
Memory Corsair DDR4 3000 32gb //G.SKILL Ripjaws X Series 8GB 1600
Video Card(s) EVGA GTX980ti// EVGA GTX 1050ti
Storage Samsung 950 Pro 512, 2 Tb FireCuda// Samsung 850 Pro, 1 X 4 Tb HGST, 1 x 6Tb Toshiba
Display(s) ASUS PB278Q 27" 1440X 2560 // 50" Samsung Plasma 720p
Case Corsair Obsidian Series 550D // Silverstone Granada GD05
Audio Device(s) ASUS Xonar DGX // HDMI to Yamaha RX V571
Power Supply Corsair TX850M // SeaSonic G Series 550w
Mouse Logitech G502
Keyboard Corsair K70
Software Windows 10 64bit // Windows 7 64bit with Kodi
#3
Its also under power setting, power buttons, dont require password at log in
 
Joined
Apr 2, 2007
Messages
904 (0.23/day)
Likes
117
Location
United Kingdom
Processor Intel Core i7 4790K, S1150, Haswell, 4 Core 4.4GHz Turbo
Motherboard Gigabyte GA-Z97X-Gaming GT Socket 1150 VGA DVI HDMI DisplayPort 8
Cooling Coolermaster Hyper T4 Intel and Amd Socket Heatpipe Cooling Fan
Memory 32GB (4x8GB) 1600 Corsair DDR3 Vengeance
Video Card(s) Zotac NVIDIA GeForce GTX 1080 8GB AMP Extreme Edition
Storage Crucial MX100 512GB SATA 6Gbps SSD, Crucial 480GB M500 SATA 6Gbps 2.5inch SSD
Display(s) Asus PB278QR 27" Professional LED Multimedia Monitor - Black, 2560x1440 Resolution
Case NZXT Phantom 410 Black Orange Special Edition
Audio Device(s) Creative Sound Blaster Z PCI Express 5.1Ch Sound Card
Power Supply Corsair RM1000
Mouse Logitech MX518
Keyboard Roccat isku/ fx
Software Windows 10 Home 64-bit
#4
Hi Wizzard got as far as 3 in advice and couldn't find anything after that'
Hi Jetster couldn't find anything after power settings.

I have just installed a new Epson wireless printer could that have anything to do with it.
 
Joined
Jan 17, 2010
Messages
10,027 (3.47/day)
Likes
6,630
Location
Oregon
System Name Delta // Alpha-HTPC
Processor Intel i7 6700K // Intel i5 4570
Motherboard GIGABYTE Z270X-Gaming K7 // Gigabyte H97M -D3H
Cooling Corsair H80i V2 // Silverstone NT-06 Pro
Memory Corsair DDR4 3000 32gb //G.SKILL Ripjaws X Series 8GB 1600
Video Card(s) EVGA GTX980ti// EVGA GTX 1050ti
Storage Samsung 950 Pro 512, 2 Tb FireCuda// Samsung 850 Pro, 1 X 4 Tb HGST, 1 x 6Tb Toshiba
Display(s) ASUS PB278Q 27" 1440X 2560 // 50" Samsung Plasma 720p
Case Corsair Obsidian Series 550D // Silverstone Granada GD05
Audio Device(s) ASUS Xonar DGX // HDMI to Yamaha RX V571
Power Supply Corsair TX850M // SeaSonic G Series 550w
Mouse Logitech G502
Keyboard Corsair K70
Software Windows 10 64bit // Windows 7 64bit with Kodi
#5
No MS updates is changing your settings. Happens all the time

After you open up power options its on the left "choose what power buttons do" then you will see grayed out check boxes. You have to click the "change settings that are currently unavailable"
 
Joined
Apr 2, 2007
Messages
904 (0.23/day)
Likes
117
Location
United Kingdom
Processor Intel Core i7 4790K, S1150, Haswell, 4 Core 4.4GHz Turbo
Motherboard Gigabyte GA-Z97X-Gaming GT Socket 1150 VGA DVI HDMI DisplayPort 8
Cooling Coolermaster Hyper T4 Intel and Amd Socket Heatpipe Cooling Fan
Memory 32GB (4x8GB) 1600 Corsair DDR3 Vengeance
Video Card(s) Zotac NVIDIA GeForce GTX 1080 8GB AMP Extreme Edition
Storage Crucial MX100 512GB SATA 6Gbps SSD, Crucial 480GB M500 SATA 6Gbps 2.5inch SSD
Display(s) Asus PB278QR 27" Professional LED Multimedia Monitor - Black, 2560x1440 Resolution
Case NZXT Phantom 410 Black Orange Special Edition
Audio Device(s) Creative Sound Blaster Z PCI Express 5.1Ch Sound Card
Power Supply Corsair RM1000
Mouse Logitech MX518
Keyboard Roccat isku/ fx
Software Windows 10 Home 64-bit
#6
not being funny Jetster but where do I find power options is it in the registry
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
19,194 (5.03/day)
Likes
4,798
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
#7

newtekie1

Semi-Retired Folder
Joined
Nov 22, 2005
Messages
24,275 (5.51/day)
Likes
10,362
Location
Indiana, USA
Processor Intel Core i7 4790K@4.6GHz
Motherboard AsRock Z97 Extreme6
Cooling Corsair H100i
Memory 32GB Corsair DDR3-1866 9-10-9-27
Video Card(s) ASUS GTX960 STRIX @ 1500/1900
Storage 480GB Crucial MX200 + 2TB Seagate Solid State Hybrid Drive with 128GB OCZ Synapse SSD Cache
Display(s) QNIX QX2710 1440p@120Hz
Case Corsair 650D Black
Audio Device(s) Onboard is good enough for me
Power Supply Corsair HX850
Software Windows 10 Pro x64
#8
Make sure you user account is the only user account on the computer. Some updates create another user that can cause this issue.
 
Joined
Apr 2, 2007
Messages
904 (0.23/day)
Likes
117
Location
United Kingdom
Processor Intel Core i7 4790K, S1150, Haswell, 4 Core 4.4GHz Turbo
Motherboard Gigabyte GA-Z97X-Gaming GT Socket 1150 VGA DVI HDMI DisplayPort 8
Cooling Coolermaster Hyper T4 Intel and Amd Socket Heatpipe Cooling Fan
Memory 32GB (4x8GB) 1600 Corsair DDR3 Vengeance
Video Card(s) Zotac NVIDIA GeForce GTX 1080 8GB AMP Extreme Edition
Storage Crucial MX100 512GB SATA 6Gbps SSD, Crucial 480GB M500 SATA 6Gbps 2.5inch SSD
Display(s) Asus PB278QR 27" Professional LED Multimedia Monitor - Black, 2560x1440 Resolution
Case NZXT Phantom 410 Black Orange Special Edition
Audio Device(s) Creative Sound Blaster Z PCI Express 5.1Ch Sound Card
Power Supply Corsair RM1000
Mouse Logitech MX518
Keyboard Roccat isku/ fx
Software Windows 10 Home 64-bit
#9
this is what I get.
 

Attachments

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
19,194 (5.03/day)
Likes
4,798
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
#10
Joined
Apr 2, 2007
Messages
904 (0.23/day)
Likes
117
Location
United Kingdom
Processor Intel Core i7 4790K, S1150, Haswell, 4 Core 4.4GHz Turbo
Motherboard Gigabyte GA-Z97X-Gaming GT Socket 1150 VGA DVI HDMI DisplayPort 8
Cooling Coolermaster Hyper T4 Intel and Amd Socket Heatpipe Cooling Fan
Memory 32GB (4x8GB) 1600 Corsair DDR3 Vengeance
Video Card(s) Zotac NVIDIA GeForce GTX 1080 8GB AMP Extreme Edition
Storage Crucial MX100 512GB SATA 6Gbps SSD, Crucial 480GB M500 SATA 6Gbps 2.5inch SSD
Display(s) Asus PB278QR 27" Professional LED Multimedia Monitor - Black, 2560x1440 Resolution
Case NZXT Phantom 410 Black Orange Special Edition
Audio Device(s) Creative Sound Blaster Z PCI Express 5.1Ch Sound Card
Power Supply Corsair RM1000
Mouse Logitech MX518
Keyboard Roccat isku/ fx
Software Windows 10 Home 64-bit
#11
Hi I couldn't see anything in the plan settings that would sort my problem, and I checked I am the only user account, this is problem.
 

Attachments