1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Windows Task Manager Cleanup

Discussion in 'General Software' started by Casheti, Jul 15, 2006.

  1. Casheti

    Casheti New Member

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    4,421 (1.11/day)
    Thanks Received:
    29
    10 Year Member at TPU
  2. sneekypeet

    sneekypeet Unpaid Babysitter Staff Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    23,681 (5.92/day)
    Thanks Received:
    8,257
    turn off your msn and your ad ware neither need to be running all the time and from my experience msn messenger if on slows my setup down a bit
     
    10 Year Member at TPU
  3. Casheti

    Casheti New Member

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    4,421 (1.11/day)
    Thanks Received:
    29
    Yeah, slows me down to, but I only have it on because otherwise I forget to sign in
     
    10 Year Member at TPU
  4. INSTG8R

    INSTG8R

    Joined:
    Nov 26, 2004
    Messages:
    4,113 (0.91/day)
    Thanks Received:
    1,302
    Location:
    Canuck in Norway
    DWAH thats ALOT of services! Im running 35-40 and I think thats too many as for what needs to be taken out it all depends. I would recommned going to Sysinternals and download Process Explorer. It will show you what all those services are connected to and you can decide whats necessary from there
     
    10 Year Member at TPU
  5. Casheti

    Casheti New Member

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    4,421 (1.11/day)
    Thanks Received:
    29
    K, thanks everyone.
     
    10 Year Member at TPU
  6. sneekypeet

    sneekypeet Unpaid Babysitter Staff Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    23,681 (5.92/day)
    Thanks Received:
    8,257
    your that popular that you need to be on messenger while you are gaming?
    just kiddin ...other than those two i'd say you are on the right track
     
    10 Year Member at TPU
  7. Casheti

    Casheti New Member

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    4,421 (1.11/day)
    Thanks Received:
    29
    Lol. I'm always signed into everything when I game.
     
    10 Year Member at TPU
  8. sneekypeet

    sneekypeet Unpaid Babysitter Staff Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    23,681 (5.92/day)
    Thanks Received:
    8,257
    you should look into getting a online room to talk to all ur friends while gaming . like teamspeak .....when we run it there is no effect and the sound is crystal clear
     
    10 Year Member at TPU
  9. Casheti

    Casheti New Member

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    4,421 (1.11/day)
    Thanks Received:
    29
    Yeah, my clan has teamspeak, but my soundcard is messed up. If i try and talk while somebody else does, there voice plays back to them 10 times louder, and they get REALLY pissed off. Ive got banned from teamspeak a few times for it.
     
    10 Year Member at TPU
  10. sneekypeet

    sneekypeet Unpaid Babysitter Staff Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    23,681 (5.92/day)
    Thanks Received:
    8,257
    are you using headphones
     
    10 Year Member at TPU
  11. Casheti

    Casheti New Member

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    4,421 (1.11/day)
    Thanks Received:
    29
    Hell yeah

    Pump up the music and nobody can hear apart from me.
     
    10 Year Member at TPU
  12. sneekypeet

    sneekypeet Unpaid Babysitter Staff Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    23,681 (5.92/day)
    Thanks Received:
    8,257
    a guy in my room has same issue with usb headset it was way too sensitive and we would get the echo travling through the boom for the mic we turned him way back and its worked fine since and you should get some1 in the room to fix it with you
     
    10 Year Member at TPU
  13. Casheti

    Casheti New Member

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    4,421 (1.11/day)
    Thanks Received:
    29
    Everyone I know has tried giving me remote assistance, and they can't fix it.

    And when I reinstall new drivers for it, it doesn't reset any sound settings.
     
    10 Year Member at TPU
  14. sneekypeet

    sneekypeet Unpaid Babysitter Staff Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    23,681 (5.92/day)
    Thanks Received:
    8,257
    hmmmmmmm.....sorry man out of ideas good luck with your gaming tho
     
    10 Year Member at TPU
  15. Casheti

    Casheti New Member

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    4,421 (1.11/day)
    Thanks Received:
    29
    :)
     
    10 Year Member at TPU
  16. gR3iF

    gR3iF New Member

    Joined:
    Mar 26, 2005
    Messages:
    1,806 (0.41/day)
    Thanks Received:
    35
    Location:
    Hamburg
    this is normal:
    [​IMG]

    without tpu capture and firefox and daemon tools+ sound man is my audio driver
     
    10 Year Member at TPU
  17. Chewy

    Chewy New Member

    Joined:
    Jul 9, 2006
    Messages:
    3,287 (0.84/day)
    Thanks Received:
    148
    Location:
    Halifax, Canada
    heres one way that ea tech support told me.

    1. click on User Name to organize the processes.
    2. dont close any LOCAL SERVICE, NETWORKSERVICE or SYSTEM proceses.
    3. close all of your USERNAME PROCESSES except taskmgr.exe, EXPLORER.EXE, and ofcourse if your using Catalyst Control Center dont close ATI2evxx.exe, I dont know if nivia or other video cards have a 2d /3d auto-setting process, but it gives you auto overdrive for 3d applications.
     
    Last edited: Jul 15, 2006
    10 Year Member at TPU
  18. gR3iF

    gR3iF New Member

    Joined:
    Mar 26, 2005
    Messages:
    1,806 (0.41/day)
    Thanks Received:
    35
    Location:
    Hamburg
    lol@

    explorer.exe is a must the ati drivers ..........



    many people doesnt know anything about it -.-


    maybe do it this way:
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]


    and decide here what you need and what is useless
     
    10 Year Member at TPU
  19. Chewy

    Chewy New Member

    Joined:
    Jul 9, 2006
    Messages:
    3,287 (0.84/day)
    Thanks Received:
    148
    Location:
    Halifax, Canada
    Cool way to do it. So explorer.exe is not a must I take it?
     
    10 Year Member at TPU
  20. gR3iF

    gR3iF New Member

    Joined:
    Mar 26, 2005
    Messages:
    1,806 (0.41/day)
    Thanks Received:
    35
    Location:
    Hamburg
    end it and u will see that your desktop is away^^

    then u have to restart or restart the progress your should be around 30 tasks after your cleanup
     
    10 Year Member at TPU
  21. Chewy

    Chewy New Member

    Joined:
    Jul 9, 2006
    Messages:
    3,287 (0.84/day)
    Thanks Received:
    148
    Location:
    Halifax, Canada
    would closing CCC take away my CCC settings?
     
    Last edited: Jul 16, 2006
    10 Year Member at TPU

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)