• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Windows update killed Vista I'm pissed

DaMulta

My stars went supernova
Joined
Aug 3, 2006
Messages
16,162 (3.86/day)
Likes
1,419
Location
Oklahoma T-Town
System Name Work in progress
Processor AMD 955---4Ghz
Motherboard MSi GD70
Cooling OcZ Phase/water
Memory Crucial2GB kit (1GBx2), Ballistix 240-pin DIMM, DDR3 PC3-16000
Video Card(s) CrossfireX 2 X HD 4890 1GB OCed to 1000Mhz
Storage SSD 64GB
Display(s) Envision 24'' 1920x1200
Case Using the desk ATM
Audio Device(s) Sucky onboard for now :(
Power Supply 1000W TruePower Quattro
#1
I don't even have it on auto install. I heard that I'm not the only one that hit this today....

Machine boots says installed part 3 then reboots. Can't go in to safe mode, command prompt anything....I lost my vista CD so I'm Fed I'm pissed.

I hate forced updates. I BOUGHT MY FING COPY MS!!!!!!1


Now it's just bluescreening because I tried and tried to boot in 50 times today and it fed it up. I'm soooo Fing pissed right now........really I'm at loss of words.

I think MS should pay be 180USD for my copy of Vista for breaking it with a forced update. I really do. It's their damn fault and I think it will take over 2 hours to fix AT LEAST.

After backing everything up. At 50 dollars an hour THEY OWE ME.
 
Joined
Jul 29, 2007
Messages
392 (0.10/day)
Likes
51
Location
Portugal
System Name Lil'Lighty
Processor Intel Core i3 530 @ Stock
Motherboard Asus P7P55D
Cooling Artic Cooling Freezer Pro Rev.2
Memory Gskill Ripjaw 1600MHz 9-9-9-24 8GB
Video Card(s) MSI GeForce GTX650 OC 1GB
Storage WD Blue 500GB AAKS
Display(s) ASUS 20'
Case Aerocool Aeroengine II // Two 120mm Blue Fans
Audio Device(s) Creative SoundBlaster LE // Logitech X-230
Power Supply Corsair VX450W
Software Windows 8.1 Pro x64
#3
^ -Yeah, what was it?

I haven't got problems with my updates on Vista... neither I got a BSOD...
 

DaMulta

My stars went supernova
Joined
Aug 3, 2006
Messages
16,162 (3.86/day)
Likes
1,419
Location
Oklahoma T-Town
System Name Work in progress
Processor AMD 955---4Ghz
Motherboard MSi GD70
Cooling OcZ Phase/water
Memory Crucial2GB kit (1GBx2), Ballistix 240-pin DIMM, DDR3 PC3-16000
Video Card(s) CrossfireX 2 X HD 4890 1GB OCed to 1000Mhz
Storage SSD 64GB
Display(s) Envision 24'' 1920x1200
Case Using the desk ATM
Audio Device(s) Sucky onboard for now :(
Power Supply 1000W TruePower Quattro
#4
I don't know it's a update of 3

it went one two and the 3ed it hits 0% install then reboots.


This is the first BAD update I have had from them. Remember when I said I never turn off my computer. it's because of shit like this that happens to me. I turned it off last night being Green. That's what the world gives me in return for being green.....

-----------

If you never have had a blue screen of death in vista you have never pushed your system to the breaking point yet LOL.....
 

Lillebror

New Member
Joined
Jul 28, 2007
Messages
719 (0.19/day)
Likes
88
Location
Denmark
Processor Intel Core2Duo e8400 @ 3.6ghz
Motherboard Asus P5Q Pro w/ mBios
Cooling Xigmatec something with a orange fan
Memory Kingston HyperX 4 gig
Video Card(s) Sapphire hd4870
Storage 320 gb Maxtor 750gb samsung f11 250gb hitachi
Display(s) IIyama e1900s
Case CoolerMaster Ammo
Audio Device(s) Asus Xonar D2/PM Pci
Power Supply Corsair 750w
Software Windows 7 x64
#5
What does your bsod say? if you get one
 

DaMulta

My stars went supernova
Joined
Aug 3, 2006
Messages
16,162 (3.86/day)
Likes
1,419
Location
Oklahoma T-Town
System Name Work in progress
Processor AMD 955---4Ghz
Motherboard MSi GD70
Cooling OcZ Phase/water
Memory Crucial2GB kit (1GBx2), Ballistix 240-pin DIMM, DDR3 PC3-16000
Video Card(s) CrossfireX 2 X HD 4890 1GB OCed to 1000Mhz
Storage SSD 64GB
Display(s) Envision 24'' 1920x1200
Case Using the desk ATM
Audio Device(s) Sucky onboard for now :(
Power Supply 1000W TruePower Quattro
#6
Hell I don't know it shows up for 2secs then goes away. I am also on stock settings.

I have swapped video cards and ram just to make sure.

It's MS bad update. PALiT_Guy told me on the phone about it this morning. That's the only reason I knew that they had sent out a bad update locking peoples machines up.
 
Joined
Jul 29, 2007
Messages
392 (0.10/day)
Likes
51
Location
Portugal
System Name Lil'Lighty
Processor Intel Core i3 530 @ Stock
Motherboard Asus P7P55D
Cooling Artic Cooling Freezer Pro Rev.2
Memory Gskill Ripjaw 1600MHz 9-9-9-24 8GB
Video Card(s) MSI GeForce GTX650 OC 1GB
Storage WD Blue 500GB AAKS
Display(s) ASUS 20'
Case Aerocool Aeroengine II // Two 120mm Blue Fans
Audio Device(s) Creative SoundBlaster LE // Logitech X-230
Power Supply Corsair VX450W
Software Windows 8.1 Pro x64
#7
I don't know it's a update of 3

it went one two and the 3ed it hits 0% install then reboots.


This is the first BAD update I have had from them. Remember when I said I never turn off my computer. it's because of shit like this that happens to me. I turned it off last night being Green. That's what the world gives me in return for being green.....

-----------

If you never have had a blue screen of death in vista you have never pushed your system to the breaking point yet LOL.....
That kind of 3's updates are probably kernel/system updates...

If at least you had a DVD of Vista, you could probably recover the system.
 

DaMulta

My stars went supernova
Joined
Aug 3, 2006
Messages
16,162 (3.86/day)
Likes
1,419
Location
Oklahoma T-Town
System Name Work in progress
Processor AMD 955---4Ghz
Motherboard MSi GD70
Cooling OcZ Phase/water
Memory Crucial2GB kit (1GBx2), Ballistix 240-pin DIMM, DDR3 PC3-16000
Video Card(s) CrossfireX 2 X HD 4890 1GB OCed to 1000Mhz
Storage SSD 64GB
Display(s) Envision 24'' 1920x1200
Case Using the desk ATM
Audio Device(s) Sucky onboard for now :(
Power Supply 1000W TruePower Quattro
#9
Hnm... I guess you have the "auto-download, but notify to install" option?
Yea I have notify. I did not click install I KNOW I DIDN'T

Still some updates you get no matter what. Unless you go kill off the background.....I do like to keep windows updated because I don't run a virus destroyer and that stops most viruses by getting the updates.
 

Lillebror

New Member
Joined
Jul 28, 2007
Messages
719 (0.19/day)
Likes
88
Location
Denmark
Processor Intel Core2Duo e8400 @ 3.6ghz
Motherboard Asus P5Q Pro w/ mBios
Cooling Xigmatec something with a orange fan
Memory Kingston HyperX 4 gig
Video Card(s) Sapphire hd4870
Storage 320 gb Maxtor 750gb samsung f11 250gb hitachi
Display(s) IIyama e1900s
Case CoolerMaster Ammo
Audio Device(s) Asus Xonar D2/PM Pci
Power Supply Corsair 750w
Software Windows 7 x64
#10
Did you have sp2 beta on? or sp1? or none of em?
 

DaMulta

My stars went supernova
Joined
Aug 3, 2006
Messages
16,162 (3.86/day)
Likes
1,419
Location
Oklahoma T-Town
System Name Work in progress
Processor AMD 955---4Ghz
Motherboard MSi GD70
Cooling OcZ Phase/water
Memory Crucial2GB kit (1GBx2), Ballistix 240-pin DIMM, DDR3 PC3-16000
Video Card(s) CrossfireX 2 X HD 4890 1GB OCed to 1000Mhz
Storage SSD 64GB
Display(s) Envision 24'' 1920x1200
Case Using the desk ATM
Audio Device(s) Sucky onboard for now :(
Power Supply 1000W TruePower Quattro
#11
Just SP1

I have no beta on that machine.
 

DaMulta

My stars went supernova
Joined
Aug 3, 2006
Messages
16,162 (3.86/day)
Likes
1,419
Location
Oklahoma T-Town
System Name Work in progress
Processor AMD 955---4Ghz
Motherboard MSi GD70
Cooling OcZ Phase/water
Memory Crucial2GB kit (1GBx2), Ballistix 240-pin DIMM, DDR3 PC3-16000
Video Card(s) CrossfireX 2 X HD 4890 1GB OCed to 1000Mhz
Storage SSD 64GB
Display(s) Envision 24'' 1920x1200
Case Using the desk ATM
Audio Device(s) Sucky onboard for now :(
Power Supply 1000W TruePower Quattro
#13
That kind of 3's updates are probably kernel/system updates...

If at least you had a DVD of Vista, you could probably recover the system.
I lost the CD I think I sent it out with a customer on accident:banghead:

I have looked EVERYWHERE for it. I think I used it to format someones computer and forgot it in their drive......
 

DaMulta

My stars went supernova
Joined
Aug 3, 2006
Messages
16,162 (3.86/day)
Likes
1,419
Location
Oklahoma T-Town
System Name Work in progress
Processor AMD 955---4Ghz
Motherboard MSi GD70
Cooling OcZ Phase/water
Memory Crucial2GB kit (1GBx2), Ballistix 240-pin DIMM, DDR3 PC3-16000
Video Card(s) CrossfireX 2 X HD 4890 1GB OCed to 1000Mhz
Storage SSD 64GB
Display(s) Envision 24'' 1920x1200
Case Using the desk ATM
Audio Device(s) Sucky onboard for now :(
Power Supply 1000W TruePower Quattro
#14
Vista is tricky, if you have that option, and if you shutdown your computer (not restart), it will auto-install the updates before it's shutting down.
Look I just flip the breaker when I turn off my machine. Vista always updates when I start the computer.

I never do the safe shut down there is no point in doing that. I don't care if it saves my last settings from my last boot:roll:
 
Joined
Jul 2, 2008
Messages
3,588 (1.03/day)
Likes
536
Location
California
#15
And, I forgot to say this, If you want to shutdown without installing updates, there will be a lil arrow point down next to the shutdown button, that will give you an option to shutdown without installing updates.

EDIT:

Look I just flip the breaker when I turn off my machine. Vista always updates when I start the computer.

I never do the safe shut down there is no point in doing that. I don't care if it saves my last settings from my last boot:roll:
Well... I'm usually doing things the normal way, so it would be easier for me to find the problem later...

Flip the break? Hit the power off button?
 

Lillebror

New Member
Joined
Jul 28, 2007
Messages
719 (0.19/day)
Likes
88
Location
Denmark
Processor Intel Core2Duo e8400 @ 3.6ghz
Motherboard Asus P5Q Pro w/ mBios
Cooling Xigmatec something with a orange fan
Memory Kingston HyperX 4 gig
Video Card(s) Sapphire hd4870
Storage 320 gb Maxtor 750gb samsung f11 250gb hitachi
Display(s) IIyama e1900s
Case CoolerMaster Ammo
Audio Device(s) Asus Xonar D2/PM Pci
Power Supply Corsair 750w
Software Windows 7 x64
#16
Thats a stupid way to shut down, dude ;) You have a high change of corupting windows files that way! get on another pc, download a new vista image, burn it and try to repair it that way ;)
 

DaMulta

My stars went supernova
Joined
Aug 3, 2006
Messages
16,162 (3.86/day)
Likes
1,419
Location
Oklahoma T-Town
System Name Work in progress
Processor AMD 955---4Ghz
Motherboard MSi GD70
Cooling OcZ Phase/water
Memory Crucial2GB kit (1GBx2), Ballistix 240-pin DIMM, DDR3 PC3-16000
Video Card(s) CrossfireX 2 X HD 4890 1GB OCed to 1000Mhz
Storage SSD 64GB
Display(s) Envision 24'' 1920x1200
Case Using the desk ATM
Audio Device(s) Sucky onboard for now :(
Power Supply 1000W TruePower Quattro
#17
I know LOL

I didn't tell it to update that's the whole deal.

PLUS I was told I'm not the only person this happened too.
 
Joined
Jul 29, 2007
Messages
392 (0.10/day)
Likes
51
Location
Portugal
System Name Lil'Lighty
Processor Intel Core i3 530 @ Stock
Motherboard Asus P7P55D
Cooling Artic Cooling Freezer Pro Rev.2
Memory Gskill Ripjaw 1600MHz 9-9-9-24 8GB
Video Card(s) MSI GeForce GTX650 OC 1GB
Storage WD Blue 500GB AAKS
Display(s) ASUS 20'
Case Aerocool Aeroengine II // Two 120mm Blue Fans
Audio Device(s) Creative SoundBlaster LE // Logitech X-230
Power Supply Corsair VX450W
Software Windows 8.1 Pro x64
#18
Wasn't Microsoft also forcing Windows to do the WGA update? So that they could put all that nagging warnings on people's machines.

And, you can perfectly download a Vista DVD. You have a legit key...
 

Black Panther

Senior Moderatorâ„¢
Staff member
Joined
May 30, 2007
Messages
8,960 (2.31/day)
Likes
2,169
System Name Great White Bengal
Processor i7 930 @ 4Ghz
Motherboard Gigabyte GA-X58A-UD3R
Cooling Scythe Yasya
Memory 12GB (3 x 4GB DDR3 Geil Black Dragon)
Video Card(s) EVGA 1070Ti SC Black Edition 8GB
Storage eSata Seagate 2TB -- 240GB SSD Sandisk Extreme
Display(s) 27" 2560x1440 Dell U2711
Case NZXT Switch 810 White
Audio Device(s) Onboard sound & Z5500 Speakers
Power Supply Corsair 850W Gold
Mouse Asus ROG Sica
Keyboard Motospeed
Software Windows 10
#19
Hell I don't know it shows up for 2secs then goes away.
A couple of questions maybe I can help:

- is vista x64 or x86?
- do you have Office 2007?

I had the 3-part update yesterday... I'll take a screenshot of my update history so maybe you or other members can check...

Edit: okay here's the shot -



Edit again -- And yes this particular 3-part update gives you a warning not to power off the pc... It does part 1 and part 2 while powering off (safely) and then this morning when I powered on the pc it started doing part 3.
 
Last edited:

DaMulta

My stars went supernova
Joined
Aug 3, 2006
Messages
16,162 (3.86/day)
Likes
1,419
Location
Oklahoma T-Town
System Name Work in progress
Processor AMD 955---4Ghz
Motherboard MSi GD70
Cooling OcZ Phase/water
Memory Crucial2GB kit (1GBx2), Ballistix 240-pin DIMM, DDR3 PC3-16000
Video Card(s) CrossfireX 2 X HD 4890 1GB OCed to 1000Mhz
Storage SSD 64GB
Display(s) Envision 24'' 1920x1200
Case Using the desk ATM
Audio Device(s) Sucky onboard for now :(
Power Supply 1000W TruePower Quattro
#20
Thats a stupid way to shut down, dude ;) You have a high change of corupting windows files that way! get on another pc, download a new vista image, burn it and try to repair it that way ;)
WHY is it?

In the old days when you had to manually park your heads on a hard drive before you turned it off yes. Now they do that by them selfs.

Dude I have shut machines down like this for YEARS. My boss used to flip out on me for doing it on all the severs until he revised that noting was going to happen.


I install pci cards DVD players IDE dives you name it when machines are ON. I do this on working severs too!!!
 

DaMulta

My stars went supernova
Joined
Aug 3, 2006
Messages
16,162 (3.86/day)
Likes
1,419
Location
Oklahoma T-Town
System Name Work in progress
Processor AMD 955---4Ghz
Motherboard MSi GD70
Cooling OcZ Phase/water
Memory Crucial2GB kit (1GBx2), Ballistix 240-pin DIMM, DDR3 PC3-16000
Video Card(s) CrossfireX 2 X HD 4890 1GB OCed to 1000Mhz
Storage SSD 64GB
Display(s) Envision 24'' 1920x1200
Case Using the desk ATM
Audio Device(s) Sucky onboard for now :(
Power Supply 1000W TruePower Quattro
#22
It was the 64bit I wonder which one it was.

No I have open office installed I like it better.
 

DaMulta

My stars went supernova
Joined
Aug 3, 2006
Messages
16,162 (3.86/day)
Likes
1,419
Location
Oklahoma T-Town
System Name Work in progress
Processor AMD 955---4Ghz
Motherboard MSi GD70
Cooling OcZ Phase/water
Memory Crucial2GB kit (1GBx2), Ballistix 240-pin DIMM, DDR3 PC3-16000
Video Card(s) CrossfireX 2 X HD 4890 1GB OCed to 1000Mhz
Storage SSD 64GB
Display(s) Envision 24'' 1920x1200
Case Using the desk ATM
Audio Device(s) Sucky onboard for now :(
Power Supply 1000W TruePower Quattro
#23

Lillebror

New Member
Joined
Jul 28, 2007
Messages
719 (0.19/day)
Likes
88
Location
Denmark
Processor Intel Core2Duo e8400 @ 3.6ghz
Motherboard Asus P5Q Pro w/ mBios
Cooling Xigmatec something with a orange fan
Memory Kingston HyperX 4 gig
Video Card(s) Sapphire hd4870
Storage 320 gb Maxtor 750gb samsung f11 250gb hitachi
Display(s) IIyama e1900s
Case CoolerMaster Ammo
Audio Device(s) Asus Xonar D2/PM Pci
Power Supply Corsair 750w
Software Windows 7 x64
#24
Just cause it hasent killed any of your stuff YET, dosent mean its good for it.
 
Joined
Jul 29, 2007
Messages
392 (0.10/day)
Likes
51
Location
Portugal
System Name Lil'Lighty
Processor Intel Core i3 530 @ Stock
Motherboard Asus P7P55D
Cooling Artic Cooling Freezer Pro Rev.2
Memory Gskill Ripjaw 1600MHz 9-9-9-24 8GB
Video Card(s) MSI GeForce GTX650 OC 1GB
Storage WD Blue 500GB AAKS
Display(s) ASUS 20'
Case Aerocool Aeroengine II // Two 120mm Blue Fans
Audio Device(s) Creative SoundBlaster LE // Logitech X-230
Power Supply Corsair VX450W
Software Windows 8.1 Pro x64
#25
Just cause it hasent killed any of your stuff YET, dosent mean its good for it.
One time I killed a hard drive flipping the switch... when I started the computer the disk was on fire :laugh::laugh:.