• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Windows wont load after installation

Joined
Dec 13, 2011
Messages
390 (0.18/day)
Likes
31
Processor Intel C2Q Q9550 (2.83 GHZ)
Cooling Intel OC27vv
Memory 12 GB DDR3 667mhz
Video Card(s) XFX Radeon HD 5670
Storage Seagate - 500GB | 7200RPM | 32MB Cache | Sata-3G
Display(s) BenQ RL2455
Case Dell Tower
Audio Device(s) On-board
Power Supply Corsair 600w
#1
I just purchased a Sony Vaio PCG-71912L laptop from Craigslist. Before completing the transaction, I made sure it could boot into the pre-installed Windows, check the RAM, and HD size. Everything seem normal. However, I wanted a clean install of Windows. Windows installs fine, no issues. After going through the steps of making a user-name, setting up the time zone, and configuring updates, it prepares the desktop and does the final reboot. This is where the problem comes in. It goes through the BIOS check, after the splash screen it tries to load Windows (white blinking cursor), then the laptop recycles to the BIOS again. It will continue this process until I turn it off. I can reinstall, but the process will happen all over again. One thing that struck me as bizarre; there's no 100MB system partition. What can I do??

System Specs:

Intel Pentium 2.0 GHZ
4GB RAM
500 GB HDD
 
Joined
Dec 13, 2011
Messages
390 (0.18/day)
Likes
31
Processor Intel C2Q Q9550 (2.83 GHZ)
Cooling Intel OC27vv
Memory 12 GB DDR3 667mhz
Video Card(s) XFX Radeon HD 5670
Storage Seagate - 500GB | 7200RPM | 32MB Cache | Sata-3G
Display(s) BenQ RL2455
Case Dell Tower
Audio Device(s) On-board
Power Supply Corsair 600w
#2
Fixed

By trial and error I kind of figured out the issue. While the PC was booting, I had my finger on the ESC key and a Grub4Dos menu popped up. The issue turns out to be SLIC Loader is not compatible with the laptop.
 

Athlon2K15

HyperVtX™
Joined
Sep 27, 2006
Messages
7,848 (1.91/day)
Likes
2,305
Location
O-H-I-O
Processor AMD Ryzen 7 1800x
Motherboard Asus Crosshair VI Hero
Cooling CH6 EK MonoBlock
Memory TridentZ 16GB DDR4 3600
Video Card(s) GTX 1080Ti EK Full Cover Block
Storage Samsung 960 Pro
Display(s) LG 34UC88 Curved Ultrawide
Case EVGA DG86
Power Supply Corsair RM850x
Mouse Asus Strix Evolve
Keyboard Asus Strix Claymore
#3
I had that happen with a Zotac mini pc
 
Joined
Jan 26, 2010
Messages
381 (0.13/day)
Likes
65
Location
Lost in space
System Name Geting old
Processor AMD Phenom II X4 940 Processor BE 3.8 Ghz
Motherboard MICRO-STAR INTERNATIONAL.. MS-7388 1.0
Cooling CORSAIR H50 water cooler
Memory 8 GB of Patriot Extreme Performance DDR2 4GB (2 x 2GB)PC2-6400 Enhanced Latency
Video Card(s) AMD Radeon R7 200 Series
Storage Seagate Barracuda 1 TB
Display(s) LG FLATRON W2361V 23"
Case RAIDMAX SMILODON
Audio Device(s) HD Realtek
Power Supply Two 1000W ULTRA X3 wired together
Mouse Logitech G9x Laser
Keyboard Corsair K65 RGB
Software Windows 10 pro