• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Wont show or recognize my 4890

Joined
Mar 18, 2010
Messages
590 (0.21/day)
Likes
56
Location
Sacramento, Ca
System Name GFNmachine
Processor i7 3770k @ 4.4 GHz
Motherboard Gigabyte Z77X-UD3H
Cooling CooliT Vantage
Memory 4x 4 GB G.Skill Ripjaws 1600 MHz DDR3 CL9
Video Card(s) Galaxy GTX 670
Storage 1TB WD Black + 200GB WD Black
Display(s) Asus VH242H 24'' @ 1920x1080
Case Cooler Master CM 690 (Painted black inside)
Audio Device(s) Realtek HD
Power Supply Corsair HX850W
Software Windows 7 Ultimate 64-bit / Ubuntu 12.10
#1
Have this little issue. It wont show the temps of my 4890 or even recognize it. I had something like this when I put in my Nvidia card and before I installed the drivers it wouldnt show the temps. In this case, however, I reinstalled the ATI drivers several times but still nothing.

Any suggestions?
 

Attachments

Joined
Sep 8, 2005
Messages
802 (0.18/day)
Likes
462
Location
Romania
Processor i5-2500K
Motherboard ASRock P67 Extreme4
Cooling Ninja 3 fanless
Memory Corsair 4GB DDR3 1600MHz CL9 XMS3 rev. A
Video Card(s) MSI GeForce GTX 1060 GAMING X 6GB
Storage Intel 535 Series 120GB + WD 6400AAKS
Display(s) Benq EW2420
Case Antec P182
Audio Device(s) Xonar D1
Power Supply Antec Signature 650
Software Win 10
#2
Put GPU=2 in RealTemp.ini.
Also take latest RT beta.
 
Joined
Mar 18, 2010
Messages
590 (0.21/day)
Likes
56
Location
Sacramento, Ca
System Name GFNmachine
Processor i7 3770k @ 4.4 GHz
Motherboard Gigabyte Z77X-UD3H
Cooling CooliT Vantage
Memory 4x 4 GB G.Skill Ripjaws 1600 MHz DDR3 CL9
Video Card(s) Galaxy GTX 670
Storage 1TB WD Black + 200GB WD Black
Display(s) Asus VH242H 24'' @ 1920x1080
Case Cooler Master CM 690 (Painted black inside)
Audio Device(s) Realtek HD
Power Supply Corsair HX850W
Software Windows 7 Ultimate 64-bit / Ubuntu 12.10
#3
Joined
Sep 8, 2005
Messages
802 (0.18/day)
Likes
462
Location
Romania
Processor i5-2500K
Motherboard ASRock P67 Extreme4
Cooling Ninja 3 fanless
Memory Corsair 4GB DDR3 1600MHz CL9 XMS3 rev. A
Video Card(s) MSI GeForce GTX 1060 GAMING X 6GB
Storage Intel 535 Series 120GB + WD 6400AAKS
Display(s) Benq EW2420
Case Antec P182
Audio Device(s) Xonar D1
Power Supply Antec Signature 650
Software Win 10
#4
OK, wait a little. Now you have an ATI and nVidia card? If yes put GPU=3, sorry.
 
Joined
Mar 18, 2010
Messages
590 (0.21/day)
Likes
56
Location
Sacramento, Ca
System Name GFNmachine
Processor i7 3770k @ 4.4 GHz
Motherboard Gigabyte Z77X-UD3H
Cooling CooliT Vantage
Memory 4x 4 GB G.Skill Ripjaws 1600 MHz DDR3 CL9
Video Card(s) Galaxy GTX 670
Storage 1TB WD Black + 200GB WD Black
Display(s) Asus VH242H 24'' @ 1920x1080
Case Cooler Master CM 690 (Painted black inside)
Audio Device(s) Realtek HD
Power Supply Corsair HX850W
Software Windows 7 Ultimate 64-bit / Ubuntu 12.10
#5
OK, wait a little. Now you have an ATI and nVidia card? If yes put GPU=3, sorry.
No, I removed it and currently run a single 4890.

I did change it to ATI cards (GPU=2) but it didnt work in beta or v340.
 
Joined
Sep 8, 2005
Messages
802 (0.18/day)
Likes
462
Location
Romania
Processor i5-2500K
Motherboard ASRock P67 Extreme4
Cooling Ninja 3 fanless
Memory Corsair 4GB DDR3 1600MHz CL9 XMS3 rev. A
Video Card(s) MSI GeForce GTX 1060 GAMING X 6GB
Storage Intel 535 Series 120GB + WD 6400AAKS
Display(s) Benq EW2420
Case Antec P182
Audio Device(s) Xonar D1
Power Supply Antec Signature 650
Software Win 10
#6
OK, maybe Kevin have an idea or something.
I see that your CPU isn't recognized too. :(
 
Joined
Mar 18, 2010
Messages
590 (0.21/day)
Likes
56
Location
Sacramento, Ca
System Name GFNmachine
Processor i7 3770k @ 4.4 GHz
Motherboard Gigabyte Z77X-UD3H
Cooling CooliT Vantage
Memory 4x 4 GB G.Skill Ripjaws 1600 MHz DDR3 CL9
Video Card(s) Galaxy GTX 670
Storage 1TB WD Black + 200GB WD Black
Display(s) Asus VH242H 24'' @ 1920x1080
Case Cooler Master CM 690 (Painted black inside)
Audio Device(s) Realtek HD
Power Supply Corsair HX850W
Software Windows 7 Ultimate 64-bit / Ubuntu 12.10
#7
OK, maybe Kevin have an idea or something.
I see that your CPU isn't recognized too. :(
I already talked to the creator of realtemp about that and its fine. i just need to fix it so it will display the temps when i will OC my cards.

thanks for the help anyhow :)