• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

x1600 AGP problems :(

Catalight

New Member
Joined
Apr 28, 2006
Messages
3 (0.00/day)
Likes
0
#1
Ok I just purchaced a Sapphire Radeon x1600 pro AGP recently...
Went to sapphire's website, updated drivers, runs nicely. There is a small problem though, when I boot my computer, I get flickery white lines. Its not that big a deal, except on sapphire's homepage, there is an updated bios that fixes the problem...

So I download winflash, it freezes my computer everytime I try to open it (tryed different versions to).
So I then made a bootdisc with Flashrom. I type flashrom -s 0 name.rom and I get this error "adapter 0 not found". Same error when I try to flash the bios, even if I try to force the flash, I get the same error. I then downloaded ATIflash, which doesnt seem to work at all, I type in the same command to backup my bios, except it grinds for about 3 seconds, then nothing, just a cursor and I can't type. Then I typed flashrom -i, and I got "ATI video adapter not found".

The card is definatly there and works great. I would really like to be able to flash the bios, and every single method seems to fail on me. Any help would be greatly appreciated!
 

Mrage

New Member
Joined
May 9, 2006
Messages
1 (0.00/day)
Likes
0
#3
I am having the EXACT same problem. If I come across a solution, I will post it here for you :)
 
Joined
Mar 26, 2005
Messages
1,807 (0.39/day)
Likes
35
Location
Hamburg
Processor Intel I7 2600k@ 4.5
Motherboard Gigabyte p67 ud4 b3
Cooling AC Cuplex kryos Hf
Memory 8096 Exceleram 1600@ 1333 Cl9 1.35v
Video Card(s) Palit Gtx570@950/1900@1.063v
Storage Ocz Vertex 3 120gb, 2tb Seagate 7200rpm s-ata3
Display(s) Asus 24inch Lcd
Case Coolermaster Cosmos S
Audio Device(s) Creative X-fi with Teufel Magnum Power Edition
Power Supply Coolermaster 700W Silent Pro Gold
Software Linux?^^ ;P Windows 7 64bit
#4
find out what slot your agp port is it may be 1 or 2
so then it wuld be flahsrom.exe -s 1
try out then you get it
 

le011

New Member
Joined
May 7, 2006
Messages
9 (0.00/day)
Likes
0
#5
hi
i have the same card but didnt try ti flash yet.
can you post heare your scors in some bechmarks
to compere the cards
 

cjoyce1980

New Member
Joined
Apr 8, 2006
Messages
714 (0.17/day)
Likes
11
System Name Xbox 360 Super Elite
Processor 3.2GHz PowerPC Tri-Core Xenon
Memory 512MB 700MHz GDDR3 RAM
Video Card(s) ATI Xenos @ 500 MHz
Storage 250GB
Display(s) 26" Samsung LCD HDTV
Case Super Elite (COD:MW2 Edition)
Audio Device(s) 5.1
Power Supply 120w
Software NXE
#6
1st option: Winflash

1.) Download the appropritae BIOS
2.) Start WinFlash 1.10 in Windows
3.) Open the BIOS file you downloaded.
4.) Click on update Bios
5.) restart computer system after successful flash.

2nd option: ATIflash

1.) Download the appropritae BIOS
2.) boot into DOS mode with boot diskette
3.) command to dump BIOS:
flashrom -s 0 biosname.bin or
flashrom -s 1 biosname.bin
4.) command to flash new bios:
flashrom -p 0 biosname or
flashrom -p 1 biosname
5.) Restart computer system

Try to use winflash first than flashing in DOS.
 

Catalight

New Member
Joined
Apr 28, 2006
Messages
3 (0.00/day)
Likes
0
#7
I do appreciate your help joyce, but you helped me with nothing...
If you read my post, winflash freezes my computer, and ATIflash does not find a video adapter on 0,1,2,3,4,5, etc...
 

le011

New Member
Joined
May 7, 2006
Messages
9 (0.00/day)
Likes
0
#8
yes same problem heare- cant do nothing whit the bios update
grrrr sapphir for this card
 
Joined
Nov 30, 2004
Messages
180 (0.04/day)
Likes
2
Location
UK, Lincoln
System Name Omicron
Processor Athlon X2 3800 @5000
Motherboard Asrock 939DualSATA2
Cooling Zalman
Memory 2x 1gb Corsair XMS DDR3500PRO 2-3-2-6 1t
Video Card(s) Radeon 3870
Storage Seagate 320gb
Display(s) BenQ FP241w
Case X-Blade Deluxe
Audio Device(s) Creative X-Fi Music
Power Supply Corsair HX620
Software WinXP SP2
#9
Might be worth checking you motherboard bios to check that there are no bios shadowing or caching options enabled.
 

le011

New Member
Joined
May 7, 2006
Messages
9 (0.00/day)
Likes
0
#10
I USE Rabit bios edotor and thats the log he give me:
-- RaBiT v.2.0.0 build 616 started --
> RaBiT driver v.2.0.2 is ready
-- Your ATi video adapter low level info --
Vendor: 0x1002, SubVendor: 0x174B (Sapphire Technology Ltd.)
Device: 0x71C2 (RV530), SubSystem: 0x0850
On Board EEPROM: No ROM
Active pipelines: 4, GB_TILE_CONFIG = 0x01010011
GB_PIPE_SELECT = 0x000001E4
-- Memory bus and clocking info --
Memory: 128 bits, 256 Mb
Memory Vendor ID = 0xFFFFFFFF
Core clock = 499.50 MHz
Memory clock = 405.00 MHz
-- Active memory timings --
tCL = 05
tRcdRD = 05
tRcdWR = 02
tRP = 05
tRRD = 02
tR2W = 06
MemRR = 3B
tRFC = 1D

its says:On Board EEPROM: No ROM-what thats mean?is that the reason i cant flash?
 

le011

New Member
Joined
May 7, 2006
Messages
9 (0.00/day)
Likes
0
#11
when i try to flash whit atiwinflash thats the massage i get:canot erase rom
in dos icant flash to-help needed!!!!!