• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

X1900gt Unlock Bios Found!!!

SPHERE

New Member
Joined
Mar 31, 2005
Messages
821 (0.14/day)
Location
arizona (cave creek)
Processor opteron 165
Motherboard dfi cfx3200
Cooling zalman 7000
Memory mushkin xp4000
Video Card(s) x1900xt
Storage 4x320 7200.10 raid
Display(s) 21" sony trinitron
Case v2000b lianli
Audio Device(s) x-fi platinum
Power Supply pcpac 510
Software gaydows
Alright the thing did not work :(, it booted up but shows still 12 pipes, unless you can edit the HEX way like the x1900gt, I don't think it's going to work.



I didn't install my drivers though, but I don't think that matters. See if one of you guys can HEX edit or something.
humm i flashed mine to a xt bios for the hell of it but the device id didnt change any thoughts dudes i was kinda lookin to get it detected as a xt what flashing tool have you dudes been usin that changes the device id? ive tried winflash and atiflash

i guess ill try flashrom lol :)
 

Janchu88

New Member
Joined
May 20, 2006
Messages
31 (0.01/day)
Location
Germany
Processor C2D E6300 @ 3500mhz 1,344v load
Motherboard Asus P5B Vanilla @500mhz FSB
Cooling Zalman Wb3 Gold watercooler
Memory 2x512MB OCZ Platinum XTC @DDR1000 5-5-5-10
Video Card(s) Sapphire X1900GT 2nd rev - Not really oced yet
Storage Samsung HD160JJ SataII
Display(s) 17" noname CRT...
Case Selfmade, looks strange but was neccesary to get my radiator into it ;)
Audio Device(s) none... using the onboard ICH8 Sound
Power Supply Enermax 460W , 35A@3,3v 35A@5v 33A@12v
humm i flashed mine to a xt bios for the hell of it but the device id didnt change any thoughts dudes i was kinda lookin to get it detected as a xt what flashing tool have you dudes been usin that changes the device id? ive tried winflash and atiflash

i guess ill try flashrom lol :)

yout tried it with: "atiflash -p -f -newbios 0 XT.rom" ?

Even my new X1900GT changed the device ID this way
 
Last edited:

SPHERE

New Member
Joined
Mar 31, 2005
Messages
821 (0.14/day)
Location
arizona (cave creek)
Processor opteron 165
Motherboard dfi cfx3200
Cooling zalman 7000
Memory mushkin xp4000
Video Card(s) x1900xt
Storage 4x320 7200.10 raid
Display(s) 21" sony trinitron
Case v2000b lianli
Audio Device(s) x-fi platinum
Power Supply pcpac 510
Software gaydows
yout tried it with: "atiflash -p -f -newbios 0 XT.rom" ?

Even my new X1900GT changed the device ID this way
yep thats exactly what i put :( its odd cause when i dump the bios from the card and open it it shows the right id in the dumped bios but during boot it shows the device id is still that of a gt aswell as in windows

w1zz was tellin me you cant change the device di's on newer cards but you guys seem to have done it.. odd ...hummm
 

Janchu88

New Member
Joined
May 20, 2006
Messages
31 (0.01/day)
Location
Germany
Processor C2D E6300 @ 3500mhz 1,344v load
Motherboard Asus P5B Vanilla @500mhz FSB
Cooling Zalman Wb3 Gold watercooler
Memory 2x512MB OCZ Platinum XTC @DDR1000 5-5-5-10
Video Card(s) Sapphire X1900GT 2nd rev - Not really oced yet
Storage Samsung HD160JJ SataII
Display(s) 17" noname CRT...
Case Selfmade, looks strange but was neccesary to get my radiator into it ;)
Audio Device(s) none... using the onboard ICH8 Sound
Power Supply Enermax 460W , 35A@3,3v 35A@5v 33A@12v
yep thats exactly what i put :( its odd cause when i dump the bios from the card and open it it shows the right id in the dumped bios but during boot it shows the device id is still that of a gt aswell as in windows

w1zz was tellin me you cant change the device di's on newer cards but you guys seem to have done it.. odd ...hummm

Perhaps @the new version of the X1900GT (mine is one) you can change the device id ... seems to be totally different to the old ones...
 

Janchu88

New Member
Joined
May 20, 2006
Messages
31 (0.01/day)
Location
Germany
Processor C2D E6300 @ 3500mhz 1,344v load
Motherboard Asus P5B Vanilla @500mhz FSB
Cooling Zalman Wb3 Gold watercooler
Memory 2x512MB OCZ Platinum XTC @DDR1000 5-5-5-10
Video Card(s) Sapphire X1900GT 2nd rev - Not really oced yet
Storage Samsung HD160JJ SataII
Display(s) 17" noname CRT...
Case Selfmade, looks strange but was neccesary to get my radiator into it ;)
Audio Device(s) none... using the onboard ICH8 Sound
Power Supply Enermax 460W , 35A@3,3v 35A@5v 33A@12v

Matrixzer0

New Member
Joined
Sep 12, 2006
Messages
4 (0.00/day)
Yo guys new guy here again.

Which program will tell me. If the pipeline is 0x3fe4? and where can I get it?
 

Changis

New Member
Joined
Jun 21, 2006
Messages
314 (0.06/day)
Location
Norwegia
Processor AMD Opteron 165 (ccbbe) @ 3000 (CPU-Z ID: 125237 )
Motherboard Sapphrie A9RD580 (the White One) (with leaked ATI manta ref, board Bios)
Cooling Cpu: Corsair Nautilus 500 Watercooling Northbridge: T/T spirit II 2 80mm fans 1for HDD one for door
Memory 2x512 Kingston Hyper-x 3500 ddr434 2-2-2-5-1T
Video Card(s) Sapphire X1900XT 256MB
Storage Main: Samsung SP. 160G SataII Storage: 2x WD 320
Display(s) Fujitsu e212 / Daewoo 28" widescreen / dad's 42" HD-TV (when they are away;) or 1 of my 2 projektors
Case Custom Glow-in-the-dark painted PC Case! PM ME IF YOU KNOW ANY1 WITH THE SAME
Audio Device(s) onboard
Power Supply Mist 600W 4x12V@20A
Software Xp Pro
To find out your pipeline: AtiTool
To get the Pipeline You want: order a bunch of X1900GT's (rev 1) and maybe 1/1000 or more are unlockable ;)

unless, the xt256 bios can be modded..., but still a long shot.
 

SPHERE

New Member
Joined
Mar 31, 2005
Messages
821 (0.14/day)
Location
arizona (cave creek)
Processor opteron 165
Motherboard dfi cfx3200
Cooling zalman 7000
Memory mushkin xp4000
Video Card(s) x1900xt
Storage 4x320 7200.10 raid
Display(s) 21" sony trinitron
Case v2000b lianli
Audio Device(s) x-fi platinum
Power Supply pcpac 510
Software gaydows
Perhaps @the new version of the X1900GT (mine is one) you can change the device id ... seems to be totally different to the old ones...
how do i tell?
 

Changis

New Member
Joined
Jun 21, 2006
Messages
314 (0.06/day)
Location
Norwegia
Processor AMD Opteron 165 (ccbbe) @ 3000 (CPU-Z ID: 125237 )
Motherboard Sapphrie A9RD580 (the White One) (with leaked ATI manta ref, board Bios)
Cooling Cpu: Corsair Nautilus 500 Watercooling Northbridge: T/T spirit II 2 80mm fans 1for HDD one for door
Memory 2x512 Kingston Hyper-x 3500 ddr434 2-2-2-5-1T
Video Card(s) Sapphire X1900XT 256MB
Storage Main: Samsung SP. 160G SataII Storage: 2x WD 320
Display(s) Fujitsu e212 / Daewoo 28" widescreen / dad's 42" HD-TV (when they are away;) or 1 of my 2 projektors
Case Custom Glow-in-the-dark painted PC Case! PM ME IF YOU KNOW ANY1 WITH THE SAME
Audio Device(s) onboard
Power Supply Mist 600W 4x12V@20A
Software Xp Pro
the new gt's have a heatsink that looks like a small version of the x1950 (the completely red one, no slut chick on the sticker
 

SPHERE

New Member
Joined
Mar 31, 2005
Messages
821 (0.14/day)
Location
arizona (cave creek)
Processor opteron 165
Motherboard dfi cfx3200
Cooling zalman 7000
Memory mushkin xp4000
Video Card(s) x1900xt
Storage 4x320 7200.10 raid
Display(s) 21" sony trinitron
Case v2000b lianli
Audio Device(s) x-fi platinum
Power Supply pcpac 510
Software gaydows
the new gt's have a heatsink that looks like a small version of the x1950 (the completely red one, no slut chick on the sticker

yeah i got the old one then it looks like a x1800xl with x1900 pcb -a pwm

thx :)
 

tofu

New Member
Joined
Feb 2, 2006
Messages
483 (0.09/day)
Location
GTA
System Name Dinosaur
Processor 939 Athlon X2 4200+ @ 2.64GHz
Motherboard Sapphire RD580
Cooling OCZ HDT-S1284
Memory Corsair XMS 2x1GB CE-6 DDR480 2.5-3-2-8
Video Card(s) Zotac GTS 450 1GB 850/1700/1850
Storage OCZ Vertex 2 60GB + Hitachi 320GB + Seagate 1TB
Display(s) 2x Samsung 740B 17" LCD
Case Antec 300
Audio Device(s) ALC880
Power Supply Antec Truepower New 650
Software W7 Pro X64
...starting work...x1900xt 256 meg bios...post soon I will...

...wait n c u will...
 

Zing

New Member
Joined
Sep 28, 2006
Messages
17 (0.00/day)
Is there any fix for the x 1900 GT card with R580LE chip? Becouse it cant be overclocked and I badly want to clock my Radeon x 1900 GT card. It seem to be running on lower speed than it shuld. Got my on Core: 513 Memmory: 657. Information delivered b ATItool 025 Beta 15.
 

sodacy

New Member
Joined
Sep 28, 2006
Messages
9 (0.00/day)
Is there any fix for the x 1900 GT card with R580LE chip? Becouse it cant be overclocked and I badly want to clock my Radeon x 1900 GT card. It seem to be running on lower speed than it shuld. Got my on Core: 513 Memmory: 657. Information delivered b ATItool 025 Beta 15.

maybe just cause your card is an x1900GT V2, and yeah they dont overclock well.
 

Zing

New Member
Joined
Sep 28, 2006
Messages
17 (0.00/day)
maybe just cause your card is an x1900GT V2, and yeah they dont overclock well.


I dont know, not sure how to find out of it... At least it is an Saphire x 1900 GT CrossFire ready graphic card. Shop that sels it says that core speed is 575 MHz and memmory is 700 MHz but CAN be runned on 1200MHz. I asked how it can be done but they answeared that it follows with an software that can fix it.

Now there was 2 vertions, crossfire and non crossfire. Saphire and Powercolor. Problem is that powercolor was out of stock and did not com before 30 september. That why I buy Saphire witch were more expensive. I dont regreat doing that, but it is crappy that I cant run it fully out.

I also getting several bugs doring playing FEAR. The texture on some lvl's desapear and it start badly lagging some plases. Lowering resolution helps... But WTF? Does any one els gets it?? I uses Thermaltake Tide Water cooler on that card. It is 34 idle and a litle bit over 40 when going 3D games.

EDIT: How many active pipelines is it on x1900GT? I got 12 if we are to trust ATITool's judgment.
EDIT2: Is it possibel to download x1900GT bios and fix it with Rabit 2.1 then flash my card? Will it work this way? Can any one give me a link to an FAQ or help me out with that? How far it can be clocked and so on? How to flash a bios on video card?
 
Last edited:

Changis

New Member
Joined
Jun 21, 2006
Messages
314 (0.06/day)
Location
Norwegia
Processor AMD Opteron 165 (ccbbe) @ 3000 (CPU-Z ID: 125237 )
Motherboard Sapphrie A9RD580 (the White One) (with leaked ATI manta ref, board Bios)
Cooling Cpu: Corsair Nautilus 500 Watercooling Northbridge: T/T spirit II 2 80mm fans 1for HDD one for door
Memory 2x512 Kingston Hyper-x 3500 ddr434 2-2-2-5-1T
Video Card(s) Sapphire X1900XT 256MB
Storage Main: Samsung SP. 160G SataII Storage: 2x WD 320
Display(s) Fujitsu e212 / Daewoo 28" widescreen / dad's 42" HD-TV (when they are away;) or 1 of my 2 projektors
Case Custom Glow-in-the-dark painted PC Case! PM ME IF YOU KNOW ANY1 WITH THE SAME
Audio Device(s) onboard
Power Supply Mist 600W 4x12V@20A
Software Xp Pro
Many misunderstands the ram speeds on a Graphics card.. 600mhz ram runs 1200mhz effectively, 700mhz is effectively 1400mhz

as for identifying your card revision:
the new gt's have a heatsink that looks like a small version of the x1950 (the completely red one, no chick on the sticker/heatsink)

the X1900GT has 12 Pipelines.

As for FEAR issues: use drivercleaner pro to uninstall all ATi drivers, and install the newest original catalyst (6.9) or maybe the game has some sort of "automatic graphics settings"
The game is heavy on the system, my opty 165 @ 3ghz and GT gives about 15-35fps + / - in 1280*1024 (all settings maxed)
 

Zing

New Member
Joined
Sep 28, 2006
Messages
17 (0.00/day)
Many misunderstands the ram speeds on a Graphics card.. 600mhz ram runs 1200mhz effectively, 700mhz is effectively 1400mhz

as for identifying your card revision:
the new gt's have a heatsink that looks like a small version of the x1950 (the completely red one, no chick on the sticker/heatsink)

the X1900GT has 12 Pipelines.

As for FEAR issues: use drivercleaner pro to uninstall all ATi drivers, and install the newest original catalyst (6.9) or maybe the game has some sort of "automatic graphics settings"
The game is heavy on the system, my opty 165 @ 3ghz and GT gives about 15-35fps + / - in 1280*1024 (all settings maxed)


Ey, that was the one I had, completely red with no girl on and full of cober under the plastic.
Well, I got Athlon64 3700+ 1G ram and x1900GT card. Running it on almost all maxed in graphic performenc and on medium computer performenc and that happens. Dunno me dont know why, maybe lack of ram? I did not runned game far then 1024 x 768.
 

Changis

New Member
Joined
Jun 21, 2006
Messages
314 (0.06/day)
Location
Norwegia
Processor AMD Opteron 165 (ccbbe) @ 3000 (CPU-Z ID: 125237 )
Motherboard Sapphrie A9RD580 (the White One) (with leaked ATI manta ref, board Bios)
Cooling Cpu: Corsair Nautilus 500 Watercooling Northbridge: T/T spirit II 2 80mm fans 1for HDD one for door
Memory 2x512 Kingston Hyper-x 3500 ddr434 2-2-2-5-1T
Video Card(s) Sapphire X1900XT 256MB
Storage Main: Samsung SP. 160G SataII Storage: 2x WD 320
Display(s) Fujitsu e212 / Daewoo 28" widescreen / dad's 42" HD-TV (when they are away;) or 1 of my 2 projektors
Case Custom Glow-in-the-dark painted PC Case! PM ME IF YOU KNOW ANY1 WITH THE SAME
Audio Device(s) onboard
Power Supply Mist 600W 4x12V@20A
Software Xp Pro
prob your cpu is holding you a little back, i also have 1 gig of ram

the new GT's are clocked lower core, but higher mem. but difference between rev 1 and rev2 cards should be no more than 0-2%
 

SPHERE

New Member
Joined
Mar 31, 2005
Messages
821 (0.14/day)
Location
arizona (cave creek)
Processor opteron 165
Motherboard dfi cfx3200
Cooling zalman 7000
Memory mushkin xp4000
Video Card(s) x1900xt
Storage 4x320 7200.10 raid
Display(s) 21" sony trinitron
Case v2000b lianli
Audio Device(s) x-fi platinum
Power Supply pcpac 510
Software gaydows
do you guys know of any reviews for the new gt revision?
 
Joined
Aug 29, 2006
Messages
20 (0.00/day)
i flash x1900gt with sapphire and now i have 16 pipes what about shader and vertex how many i have after flash (found bios on that forum) sorry for bad english
 

SPHERE

New Member
Joined
Mar 31, 2005
Messages
821 (0.14/day)
Location
arizona (cave creek)
Processor opteron 165
Motherboard dfi cfx3200
Cooling zalman 7000
Memory mushkin xp4000
Video Card(s) x1900xt
Storage 4x320 7200.10 raid
Display(s) 21" sony trinitron
Case v2000b lianli
Audio Device(s) x-fi platinum
Power Supply pcpac 510
Software gaydows
i flash x1900gt with sapphire and now i have 16 pipes what about shader and vertex how many i have after flash (found bios on that forum) sorry for bad english
oo cool what flashing tool did you use? what bios? can you tell me what it says on your core? does it say eng sample? what does the cooler look like on the card?
 

Changis

New Member
Joined
Jun 21, 2006
Messages
314 (0.06/day)
Location
Norwegia
Processor AMD Opteron 165 (ccbbe) @ 3000 (CPU-Z ID: 125237 )
Motherboard Sapphrie A9RD580 (the White One) (with leaked ATI manta ref, board Bios)
Cooling Cpu: Corsair Nautilus 500 Watercooling Northbridge: T/T spirit II 2 80mm fans 1for HDD one for door
Memory 2x512 Kingston Hyper-x 3500 ddr434 2-2-2-5-1T
Video Card(s) Sapphire X1900XT 256MB
Storage Main: Samsung SP. 160G SataII Storage: 2x WD 320
Display(s) Fujitsu e212 / Daewoo 28" widescreen / dad's 42" HD-TV (when they are away;) or 1 of my 2 projektors
Case Custom Glow-in-the-dark painted PC Case! PM ME IF YOU KNOW ANY1 WITH THE SAME
Audio Device(s) onboard
Power Supply Mist 600W 4x12V@20A
Software Xp Pro
what is your gb pipe select and core?
 
Joined
Aug 29, 2006
Messages
20 (0.00/day)
Top