• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

X600 PRO to X600 XT

Shifty

New Member
Joined
Mar 27, 2005
Messages
9 (0.00/day)
Likes
0
#1
i have a gigabyte x600 pro 128mb and wanted to know if it was possible to flash the bios to a x600 xt. i saw an ati bios for a x600 xt but was unsure if i could use that on my gigabyte card. any help would be greatly appreciated. thanks :)
 
Joined
Mar 26, 2005
Messages
1,807 (0.39/day)
Likes
35
Location
Hamburg
Processor Intel I7 2600k@ 4.5
Motherboard Gigabyte p67 ud4 b3
Cooling AC Cuplex kryos Hf
Memory 8096 Exceleram 1600@ 1333 Cl9 1.35v
Video Card(s) Palit Gtx570@950/1900@1.063v
Storage Ocz Vertex 3 120gb, 2tb Seagate 7200rpm s-ata3
Display(s) Asus 24inch Lcd
Case Coolermaster Cosmos S
Audio Device(s) Creative X-fi with Teufel Magnum Power Edition
Power Supply Coolermaster 700W Silent Pro Gold
Software Linux?^^ ;P Windows 7 64bit
#2
i think not because the xt has probably other mem so the timings of xt couuld made it impsosable to run, u could try to oc it with ati tool and let it start with the higher timings u found.
 

wtf8269

New Member
Joined
Apr 12, 2005
Messages
2,489 (0.54/day)
Likes
19
Location
Ohio
System Name Onus
Processor E8500 @ 3.95ghz ~1.25v
Motherboard ASUS P5E Deluxe
Cooling Scythe Orochi cpu, 5x 120mm Zalman red LED case fans, stock GPU coolers
Memory 8gb (4x2gb) G.Skill PC8000 5-5-5-15
Video Card(s) 2x ASUS 3870x2s
Storage 4x160gb RAID 0 Main, 2x 500gb RAID 0 media storage.
Display(s) LG W2600H
Case Lian Li PC-A70B, painted black and other modded aspects :)
Audio Device(s) HT Omega Striker. Klipsch RF-3II fronts, Yamaha NS-A222 rears, Klipsch RC-3II center, Klipsch SUB12
Power Supply Corsair CMPSU-750TX
Software Windows 7 Ultimate x64, lots of games, photoshop n stuff.
#3
You can flash to XT, just make sure you have Hynix 2.8 latency ram and can handle 503 / 368 clock speeds. You can get the ATI x600 XT bios here, but if you don't have an ATI x600 Pro and have something else such as a Sapphire or whatever, just go to the ATI bios collection and see if they have the x600 XT bios for that company.
 
Joined
Mar 26, 2005
Messages
1,807 (0.39/day)
Likes
35
Location
Hamburg
Processor Intel I7 2600k@ 4.5
Motherboard Gigabyte p67 ud4 b3
Cooling AC Cuplex kryos Hf
Memory 8096 Exceleram 1600@ 1333 Cl9 1.35v
Video Card(s) Palit Gtx570@950/1900@1.063v
Storage Ocz Vertex 3 120gb, 2tb Seagate 7200rpm s-ata3
Display(s) Asus 24inch Lcd
Case Coolermaster Cosmos S
Audio Device(s) Creative X-fi with Teufel Magnum Power Edition
Power Supply Coolermaster 700W Silent Pro Gold
Software Linux?^^ ;P Windows 7 64bit
#5
then just oc or search on gigabyte page
 

Shifty

New Member
Joined
Mar 27, 2005
Messages
9 (0.00/day)
Likes
0
#6
ok well i downloaded the bios for a x600 xt from gigabyte and am now wondering how i find out if my card has Hynix 2.8 latency ram or not.
 

Shifty

New Member
Joined
Mar 27, 2005
Messages
9 (0.00/day)
Likes
0
#7
i also noticed that the mem speed for the xt is 740mhz whilst the pro which i am currently running is only 300mhz does this mean that flashing the bios wont work?
 
Joined
Mar 26, 2005
Messages
1,807 (0.39/day)
Likes
35
Location
Hamburg
Processor Intel I7 2600k@ 4.5
Motherboard Gigabyte p67 ud4 b3
Cooling AC Cuplex kryos Hf
Memory 8096 Exceleram 1600@ 1333 Cl9 1.35v
Video Card(s) Palit Gtx570@950/1900@1.063v
Storage Ocz Vertex 3 120gb, 2tb Seagate 7200rpm s-ata3
Display(s) Asus 24inch Lcd
Case Coolermaster Cosmos S
Audio Device(s) Creative X-fi with Teufel Magnum Power Edition
Power Supply Coolermaster 700W Silent Pro Gold
Software Linux?^^ ;P Windows 7 64bit
#8
hm u can turn on everest
google: everest systemanalyse
then look there under graphic there is the ram with latencys listed
 

wtf8269

New Member
Joined
Apr 12, 2005
Messages
2,489 (0.54/day)
Likes
19
Location
Ohio
System Name Onus
Processor E8500 @ 3.95ghz ~1.25v
Motherboard ASUS P5E Deluxe
Cooling Scythe Orochi cpu, 5x 120mm Zalman red LED case fans, stock GPU coolers
Memory 8gb (4x2gb) G.Skill PC8000 5-5-5-15
Video Card(s) 2x ASUS 3870x2s
Storage 4x160gb RAID 0 Main, 2x 500gb RAID 0 media storage.
Display(s) LG W2600H
Case Lian Li PC-A70B, painted black and other modded aspects :)
Audio Device(s) HT Omega Striker. Klipsch RF-3II fronts, Yamaha NS-A222 rears, Klipsch RC-3II center, Klipsch SUB12
Power Supply Corsair CMPSU-750TX
Software Windows 7 Ultimate x64, lots of games, photoshop n stuff.
#9
I'm not real familiar with x600s, but your ram is probably running at 600mhz, with a premultiplied speed of 300mhz. Therefore making the XT premultiplied speeds 370mhz. As far as finding out what kind of ram you have, you can look on the ram to see if it says anything, usually it will have atleast it's company name if not the latency as well. Also, I believe that ATI Tool can tell you what kind of ram you are running.
 

Shifty

New Member
Joined
Mar 27, 2005
Messages
9 (0.00/day)
Likes
0
#10
it says hynix 425a on the ram i couldnt find out what latency tho when i used ati tool or everest
 

wtf8269

New Member
Joined
Apr 12, 2005
Messages
2,489 (0.54/day)
Likes
19
Location
Ohio
System Name Onus
Processor E8500 @ 3.95ghz ~1.25v
Motherboard ASUS P5E Deluxe
Cooling Scythe Orochi cpu, 5x 120mm Zalman red LED case fans, stock GPU coolers
Memory 8gb (4x2gb) G.Skill PC8000 5-5-5-15
Video Card(s) 2x ASUS 3870x2s
Storage 4x160gb RAID 0 Main, 2x 500gb RAID 0 media storage.
Display(s) LG W2600H
Case Lian Li PC-A70B, painted black and other modded aspects :)
Audio Device(s) HT Omega Striker. Klipsch RF-3II fronts, Yamaha NS-A222 rears, Klipsch RC-3II center, Klipsch SUB12
Power Supply Corsair CMPSU-750TX
Software Windows 7 Ultimate x64, lots of games, photoshop n stuff.
#11
I don't think you're going to be able to do it, I just did a wee bit of research and it looks to me like the Pros have Hynix 3.3 latency ram, and the XTs have Hynix 2.8. So it seems to me like the best you're going to be able to do is to just overclock to x600 XT speeds. I could look around more when I get home maybe, but I'm at school right now and the period is about to end. Good luck anway though.
 

Shifty

New Member
Joined
Mar 27, 2005
Messages
9 (0.00/day)
Likes
0
#12
thanks a heap for your help wtf8269. so will i need extra cooling if i oc to xt speeds?
 

wtf8269

New Member
Joined
Apr 12, 2005
Messages
2,489 (0.54/day)
Likes
19
Location
Ohio
System Name Onus
Processor E8500 @ 3.95ghz ~1.25v
Motherboard ASUS P5E Deluxe
Cooling Scythe Orochi cpu, 5x 120mm Zalman red LED case fans, stock GPU coolers
Memory 8gb (4x2gb) G.Skill PC8000 5-5-5-15
Video Card(s) 2x ASUS 3870x2s
Storage 4x160gb RAID 0 Main, 2x 500gb RAID 0 media storage.
Display(s) LG W2600H
Case Lian Li PC-A70B, painted black and other modded aspects :)
Audio Device(s) HT Omega Striker. Klipsch RF-3II fronts, Yamaha NS-A222 rears, Klipsch RC-3II center, Klipsch SUB12
Power Supply Corsair CMPSU-750TX
Software Windows 7 Ultimate x64, lots of games, photoshop n stuff.
#13
Here, this might help out, it's a list of all the ram types and their latencies. Also, if you look on the GPU Database it looks like your card and the x600 XT have the same (atleast ammount) of ram, and I'd imagine the same latency ram, because they are using the same GPU core.

As far as aftermarket cooling goes, really the only way you can find out, is to just use ATI tool to clock to XT speeds, and then see if it runs stable or not. You'll need to go from 400/300 to 500/370. It might be a tough overclock, but I don't really know, I've never worked with x600's.
 

harmanoff

New Member
Joined
May 1, 2005
Messages
10 (0.00/day)
Likes
0
#14
I have an X600 PRO All-in-Wonder 256mb video card and i am curious if i could do the XT bios? The tried to use the Everest thing but it doesn't give me any information on my GPU or anything so i dunno. Any help would be great thanks. :)
 
Joined
Mar 26, 2005
Messages
1,807 (0.39/day)
Likes
35
Location
Hamburg
Processor Intel I7 2600k@ 4.5
Motherboard Gigabyte p67 ud4 b3
Cooling AC Cuplex kryos Hf
Memory 8096 Exceleram 1600@ 1333 Cl9 1.35v
Video Card(s) Palit Gtx570@950/1900@1.063v
Storage Ocz Vertex 3 120gb, 2tb Seagate 7200rpm s-ata3
Display(s) Asus 24inch Lcd
Case Coolermaster Cosmos S
Audio Device(s) Creative X-fi with Teufel Magnum Power Edition
Power Supply Coolermaster 700W Silent Pro Gold
Software Linux?^^ ;P Windows 7 64bit
#15
did u take newest?
perhaps sandra could help u
 

harmanoff

New Member
Joined
May 1, 2005
Messages
10 (0.00/day)
Likes
0
#16
I don't know who sandra is...it says i have the same as the regular pro but is there anyone i could still do it?
 

wtf8269

New Member
Joined
Apr 12, 2005
Messages
2,489 (0.54/day)
Likes
19
Location
Ohio
System Name Onus
Processor E8500 @ 3.95ghz ~1.25v
Motherboard ASUS P5E Deluxe
Cooling Scythe Orochi cpu, 5x 120mm Zalman red LED case fans, stock GPU coolers
Memory 8gb (4x2gb) G.Skill PC8000 5-5-5-15
Video Card(s) 2x ASUS 3870x2s
Storage 4x160gb RAID 0 Main, 2x 500gb RAID 0 media storage.
Display(s) LG W2600H
Case Lian Li PC-A70B, painted black and other modded aspects :)
Audio Device(s) HT Omega Striker. Klipsch RF-3II fronts, Yamaha NS-A222 rears, Klipsch RC-3II center, Klipsch SUB12
Power Supply Corsair CMPSU-750TX
Software Windows 7 Ultimate x64, lots of games, photoshop n stuff.
#17
harmanoff said:
I don't know who sandra is...it says i have the same as the regular pro but is there anyone i could still do it?
Lol Sandra is a software. SiSoft Sandra.
 
Joined
Mar 26, 2005
Messages
1,807 (0.39/day)
Likes
35
Location
Hamburg
Processor Intel I7 2600k@ 4.5
Motherboard Gigabyte p67 ud4 b3
Cooling AC Cuplex kryos Hf
Memory 8096 Exceleram 1600@ 1333 Cl9 1.35v
Video Card(s) Palit Gtx570@950/1900@1.063v
Storage Ocz Vertex 3 120gb, 2tb Seagate 7200rpm s-ata3
Display(s) Asus 24inch Lcd
Case Coolermaster Cosmos S
Audio Device(s) Creative X-fi with Teufel Magnum Power Edition
Power Supply Coolermaster 700W Silent Pro Gold
Software Linux?^^ ;P Windows 7 64bit