• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

X800 GTO² to X850 XT BIOS Mod

D

Dynamic

Guest
DanishDevil said:
For some reason, no matter what program I download to edit BIOSes, I can never open the files. I keep getting goddamn errors when I try to open the bin files. I've tried RaBiT and ATi BiosEdit. Any suggestions on programs or diagnoses?
Not sure why you're getting errors, my editing in Rabit 1.7 went well for the ID/Freq changes. I really don't know much, so you're on your own M8, sorry.
 
Joined
Oct 30, 2005
Messages
39 (0.01/day)
Likes
0
DanishDevil said:
For some reason, no matter what program I download to edit BIOSes, I can never open the files. I keep getting goddamn errors when I try to open the bin files. I've tried RaBiT and ATi BiosEdit. Any suggestions on programs or diagnoses?
Sorry to sound like Dr Doom, but what your describing sounds real bad...
rabbit 1.7 worked fine for me & I thought I had the bitchiest rig on here! lol
Anyway... what kind of error messages are you getting?
Are you sure your only getting errors when trying to open bios files? and not randomly any where in your OpSys?
Are you deffo trying to open *.bin files with it?
...more info needed

Sounds dodgy, cos all your doing is opening a basic, tiny file with a custom but very basic editor... Im thinkin memory/harddisk corruption or maybe some 3rd party software interfering... anti-virus etc?
Have you tried other versions of rabit? Have you tried different bioses?

You'll have to describe exactly whats happening...
 

Oilsmoke

New Member
Joined
Nov 26, 2005
Messages
2 (0.00/day)
Likes
0
I just flashed my C3D gto to 16 and ATITooled found 563 core and 546 mem. I set it to 540/540, Seams stable.
I can run IL2 Forgotten Battles AEP At FULL details ,with Pefect Water at 3 in the INI. For over 2 hours with No Problems.
Temp with stock cooling is at 77 to 80c In this game, Is this to hot?

Note to kapeeteeleest_peeg I sent you a MP.
 
D

Dynamic

Guest
Oilsmoke said:
I just flashed my C3D gto to 16 and ATITooled found 563 core and 546 mem. I set it to 540/540, Seams stable.
I can run IL2 Forgotten Battles AEP At FULL details ,with Pefect Water at 3 in the INI. For over 2 hours with No Problems.
Temp with stock cooling is at 77 to 80c In this game, Is this to hot?

Note to kapeeteeleest_peeg I sent you a MP.
My GTO idles/load temps are 30/55 on the GPU and 28/38 on the GPU Envir. So you tell me if those temps are bad or not? Yes, they are high, once your GPU Envir hits well over 40 it will slightly decrease in performance. Why don't you set your fan speed with ATI TOOL to 100% fixed percentage, in the fan options, it helps.
 
Last edited by a moderator:
D

Dynamic

Guest
GFX Temps...

First off, it's a C3D x800 GTO by the way, so don't get fooled by the ID. That's my idle temp on my video card, and trust me those go up to about 54/38 on a good day on full load.
 

Attachments

D

Dynamic

Guest
kapeeteeleest_peeg said:
Thanks for the bios dynamic...
but...................................it didnt work, still super corrupt in ccc :(

Cheers anyways!:toast:
Yeah, i figured that it wouldn't work. RMA that sucker! Something wrong with it bro...
 
Joined
Oct 21, 2005
Messages
102 (0.02/day)
Likes
3
Location
portugal
Processor Intel Corei5 2500k
Motherboard ASUS P8P67
Memory 8GB Gskill Ripjaws DDR3-1600
Video Card(s) Nvidia GTX760
Storage Samsung SSD 240GB
Power Supply Corsair TX750W
ok guys, with the coming of winter you can overclock more your cards , now with this cold laltly , i have 23/24c idle, 35/36c playing and 40c scaning for artefacts with (530/530) and WC .


>>>



16c-CPU//24c-GPU >>>



WINTER AND OC ARE FRIENDS :) WELCOME WINTER :toast:
 
Last edited:
Joined
Oct 6, 2005
Messages
10,241 (2.30/day)
Likes
2,107
Location
Granite Bay, CA
System Name Big Devil
Processor Intel Core i5-2500K
Motherboard ECS P67H2-A2
Cooling XSPC Rasa | Black Ice GT Stealth 240 | XSPC X2O 750 | 2x ACF12PWM | PrimoChill White 7/16"
Memory 2x4GB Corsair Vengeance LP Arctic White 1600MHz CL9
Video Card(s) EVGA GTX 780 ACX SC
Storage Intel 520 Series 180GB + WD 1TB Blue
Display(s) HP ZR30W 30" 2650x1600 IPS
Case Corsair 600T SE
Audio Device(s) Xonar Essence STX | Sennheisser PC350 "Hero" Modded | Corsair SP2500
Power Supply ABS SL 1050W (Enermax Revolution Rebadge)
Software Windows 8.1 x64 Pro w/ Media Center
Benchmark Scores Ducky Year of the Snake w/ Cherry MX Browns & Year of the Tiger PBT Keycaps | Razer Deathadder Black
OK I've got it working with RaBiT 1.7. Thanks for the indirect tip Dynamic and kapeeteeleest_peeg (was using RaBiT 1.5 before).
 
Joined
Oct 6, 2005
Messages
10,241 (2.30/day)
Likes
2,107
Location
Granite Bay, CA
System Name Big Devil
Processor Intel Core i5-2500K
Motherboard ECS P67H2-A2
Cooling XSPC Rasa | Black Ice GT Stealth 240 | XSPC X2O 750 | 2x ACF12PWM | PrimoChill White 7/16"
Memory 2x4GB Corsair Vengeance LP Arctic White 1600MHz CL9
Video Card(s) EVGA GTX 780 ACX SC
Storage Intel 520 Series 180GB + WD 1TB Blue
Display(s) HP ZR30W 30" 2650x1600 IPS
Case Corsair 600T SE
Audio Device(s) Xonar Essence STX | Sennheisser PC350 "Hero" Modded | Corsair SP2500
Power Supply ABS SL 1050W (Enermax Revolution Rebadge)
Software Windows 8.1 x64 Pro w/ Media Center
Benchmark Scores Ducky Year of the Snake w/ Cherry MX Browns & Year of the Tiger PBT Keycaps | Razer Deathadder Black
OK now this is scaring me. RaBiT and ATiTool think that my GPU is a different core than one another. Any ideas?



Also, the max clocks that can be set by RaBiT SUCK! Is this what you guys are getting too?



PS: Using a Sapphire X800GTO2 sucesfully modded to 16P and OCed with EMT to 522/582.
 
Last edited:
Joined
Oct 21, 2005
Messages
102 (0.02/day)
Likes
3
Location
portugal
Processor Intel Corei5 2500k
Motherboard ASUS P8P67
Memory 8GB Gskill Ripjaws DDR3-1600
Video Card(s) Nvidia GTX760
Storage Samsung SSD 240GB
Power Supply Corsair TX750W
thats normal , some programs also detect in conect3d the r480 and they real have the r423 ;)
 
Joined
Oct 6, 2005
Messages
10,241 (2.30/day)
Likes
2,107
Location
Granite Bay, CA
System Name Big Devil
Processor Intel Core i5-2500K
Motherboard ECS P67H2-A2
Cooling XSPC Rasa | Black Ice GT Stealth 240 | XSPC X2O 750 | 2x ACF12PWM | PrimoChill White 7/16"
Memory 2x4GB Corsair Vengeance LP Arctic White 1600MHz CL9
Video Card(s) EVGA GTX 780 ACX SC
Storage Intel 520 Series 180GB + WD 1TB Blue
Display(s) HP ZR30W 30" 2650x1600 IPS
Case Corsair 600T SE
Audio Device(s) Xonar Essence STX | Sennheisser PC350 "Hero" Modded | Corsair SP2500
Power Supply ABS SL 1050W (Enermax Revolution Rebadge)
Software Windows 8.1 x64 Pro w/ Media Center
Benchmark Scores Ducky Year of the Snake w/ Cherry MX Browns & Year of the Tiger PBT Keycaps | Razer Deathadder Black
Roger that. It sucks that it won't let me clock the core past like 500MHz tho.
 

Oilsmoke

New Member
Joined
Nov 26, 2005
Messages
2 (0.00/day)
Likes
0
Dynamic

Your Case cooling is better than my I am Sure. I did max the Fan and Drop 9c at idle.
My CPU is 42 and GPU is 43 at idle
PC environment 29 gpu envrionment is 41 at idle..

SO you only gain 2c from Idle to Load? Man that is good. I don't a great System. But it only $1000 system and Does OK..

AMD XP3200+ 2.19 GHZ
1024 Samsung pc3200
C3dX800gto I got it :)
Audigy 2 ZS

I do have one open slot I will get a duel fan PSU and Slot fan also. That should cool things down alittle.

Any brand better than other? PSU and Slot fan?
 
Joined
Oct 6, 2005
Messages
10,241 (2.30/day)
Likes
2,107
Location
Granite Bay, CA
System Name Big Devil
Processor Intel Core i5-2500K
Motherboard ECS P67H2-A2
Cooling XSPC Rasa | Black Ice GT Stealth 240 | XSPC X2O 750 | 2x ACF12PWM | PrimoChill White 7/16"
Memory 2x4GB Corsair Vengeance LP Arctic White 1600MHz CL9
Video Card(s) EVGA GTX 780 ACX SC
Storage Intel 520 Series 180GB + WD 1TB Blue
Display(s) HP ZR30W 30" 2650x1600 IPS
Case Corsair 600T SE
Audio Device(s) Xonar Essence STX | Sennheisser PC350 "Hero" Modded | Corsair SP2500
Power Supply ABS SL 1050W (Enermax Revolution Rebadge)
Software Windows 8.1 x64 Pro w/ Media Center
Benchmark Scores Ducky Year of the Snake w/ Cherry MX Browns & Year of the Tiger PBT Keycaps | Razer Deathadder Black
Get the Enermax Liberty PSU. Go here:

http://extreme.outervision.com/index.jsp

and calculate your system wattage, and get the PSU with at least 70 Watts more than your system uses at Peak Utilization. Here are the links to the Liberties:

http://www.newegg.com/Product/Produ...&Category=0&minPrice=&maxPrice=&Go.x=0&Go.y=0

As for slot fans, I don't use any, but Antec and Vantec are good makers of slot fans from what I've heard. I used to use this on my AIW9600XT with a fanless Zalman cooler:

http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16835888112

Works great. PWM and pretty UV Blue glow. The Enermax Liberty and Vantec Spectrum Fan Card would be my two choices.
 

VTwedge

New Member
Joined
Oct 13, 2005
Messages
56 (0.01/day)
Likes
0
Processor AMD X2 5000+ 2.6GHz
Motherboard MSI K9A PLATINUM EDITION CROSSFIRE 3200
Cooling Arctic CoolER 64 PRO for the CPU,3X120 MM BLUE LED FANS,1X92MM SIDE FAN,1X90MM EXHAUST FAN
Memory 1024 Mb, 2x512 CORSAIR DDR2 6400 RUNNINT AT 5-5-5-12 IT TIMINGS
Video Card(s) 2xCONNECT3D X1950XTX'S (CROSSFIRE MASTER & SLAVE)
Storage MAXTOR 160GB SATA 2
Display(s) 19 inch AOC
Case THERMALTAKE ARMOR JR
Audio Device(s) ALC883 7.1 ONBOARD AUDIO
Power Supply XCLIO 550 WATT SLI CERTIFIED
Software WINDOWS XP SERVICE PACK 2
danish overclock to 506mhz and max memory with rabbit, save your mod bios, open it again it will let you overclock it more. rabbit just has a safety 100mhz something feature on each over clock so u went from 400 to 500 on the core u passed it, now if u open the modded bios u saved with the 500 u can get it to 600;) thats wot i did;)
 
Joined
Oct 6, 2005
Messages
10,241 (2.30/day)
Likes
2,107
Location
Granite Bay, CA
System Name Big Devil
Processor Intel Core i5-2500K
Motherboard ECS P67H2-A2
Cooling XSPC Rasa | Black Ice GT Stealth 240 | XSPC X2O 750 | 2x ACF12PWM | PrimoChill White 7/16"
Memory 2x4GB Corsair Vengeance LP Arctic White 1600MHz CL9
Video Card(s) EVGA GTX 780 ACX SC
Storage Intel 520 Series 180GB + WD 1TB Blue
Display(s) HP ZR30W 30" 2650x1600 IPS
Case Corsair 600T SE
Audio Device(s) Xonar Essence STX | Sennheisser PC350 "Hero" Modded | Corsair SP2500
Power Supply ABS SL 1050W (Enermax Revolution Rebadge)
Software Windows 8.1 x64 Pro w/ Media Center
Benchmark Scores Ducky Year of the Snake w/ Cherry MX Browns & Year of the Tiger PBT Keycaps | Razer Deathadder Black
Got it! Thanks VTwedge!
 
Joined
Sep 20, 2005
Messages
542 (0.12/day)
Likes
0
Processor Athlon 64 Venice 3200+ 2.0 GHz, max 2.6 GHz with Zalman CNPS7000B-AlCu
Motherboard EpoX 9NPA+Ultra nForce4 Ultra with Zalman ZM-NB47J
Cooling All Zalman heatsinks (CNPS7000B-AlCu, ZM-NB47J, VF700-Cu)
Memory 1 GB (2x512 MB) DDR400 Corsair XMS C2 series, max 233 MHz @ 2-3-2-9 1T
Video Card(s) Sapphire Radeon X800GTO2 256 MB PCIe max 540/600, modded to 16 pipes
Storage Seagate 80GB SATA, Maxtor 160GB PATA, Maxtor 200GB PATA
Display(s) Dell 17" Trinitron CRT
Case Lian Li PC-60B Plus
Audio Device(s) Built-in Realtek chip
Power Supply Enermax Noisetaker EG495AX-VE, 485 watts, active PFC
Software Windows XP Pro SP2, Windows XP Pro x64, Windows Vista RC1 32-bit
DanishDevil said:
OK now this is scaring me. RaBiT and ATiTool think that my GPU is a different core than one another. Any ideas?
That's normal. RaBiT just doesn't ever show R480 there.
 

gigat

New Member
Joined
Nov 4, 2005
Messages
5 (0.00/day)
Likes
0
Another success story of unlocking extra pipes in connect3d x800 gto. But I was a little bit pissed off since after one day I bought it, newegg had it for $149.... (could have bought this $30 cheaper if I waited it just one day...urgggg :(..)
Anyway, I was able to O/C up to 550/550 w/o any artifacts (could have gone higher but didn't) with stock cooling, but the temps are too high in my opinion. When I run artifacts and 3d viewing on atitool the max temp is 78C. (Is this normal? or too dangerous to play at 550/550 if atitool shows that temp?). I only use o/c clock whenever I'm playing games, and the temps are around 65 and 68 (550/550). Is this too hot? But I realized that the temps are pretty much the same rather I play at 500/500 or 550/550. it's only about 3-5 degree difference. And yes I put my fan control to 100%. I scored 6300 w/ 550/550 stock cooling. I just need some advice on temp control since I don't want to burn my card just after couple weeks of using it.
 
Joined
Nov 12, 2005
Messages
11 (0.00/day)
Likes
0
Dynamic said:
My GTO idles/load temps are 30/55 on the GPU and 28/38 on the GPU Envir. So you tell me if those temps are bad or not? Yes, they are high, once your GPU Envir hits well over 40 it will slightly decrease in performance. Why don't you set your fan speed with ATI TOOL to 100% fixed percentage, in the fan options, it helps.
you're a masochis, right ? ;)
i don't build a halfway quiet rig to but a hair-drier in it
zalman @ 5 or 7 V is the way :)
 
Joined
Oct 25, 2005
Messages
82 (0.02/day)
Likes
0
Processor Athlon64 X2 3800+ (260x10 @ 1.45V)
Motherboard Asus A8N SLI Premium
Cooling Thermalright XP-120 w/Sunon 120x38
Memory 2 X 1GB OCZ Dual Channel Platinum PC3200
Video Card(s) Connect3D X800 w/ATI Silencer 5(rev2) 567/567
Storage 36GB WD Raptor - Boot Drive | 4x MaxLine 10 300GB 16MB Cache - RAID 10 - Storage & Backup
Display(s) Dell 20" LCD
Case Antec Full Tower Case w/4 Fans on Rheostats
Audio Device(s) SB Audigy2
Power Supply Eneremax NoiseTaker 470W "AX" v2.0
Software Windows XP Pro SP2
Look at page one. It was updated Nov 23.
 
Joined
Nov 28, 2005
Messages
5 (0.00/day)
Likes
0
My Connect3D card will be here soon and i'm going to attempt to flash it. My only question is.

If the extra 4 pipelines can't be unlocked, will the card still work and let me reboot to change back to 12 pipelines or will it be broken? Or if they can be unlocked, but the 4 lines are defective, will it still work and let me go back to 12?
 
Joined
Oct 6, 2005
Messages
10,241 (2.30/day)
Likes
2,107
Location
Granite Bay, CA
System Name Big Devil
Processor Intel Core i5-2500K
Motherboard ECS P67H2-A2
Cooling XSPC Rasa | Black Ice GT Stealth 240 | XSPC X2O 750 | 2x ACF12PWM | PrimoChill White 7/16"
Memory 2x4GB Corsair Vengeance LP Arctic White 1600MHz CL9
Video Card(s) EVGA GTX 780 ACX SC
Storage Intel 520 Series 180GB + WD 1TB Blue
Display(s) HP ZR30W 30" 2650x1600 IPS
Case Corsair 600T SE
Audio Device(s) Xonar Essence STX | Sennheisser PC350 "Hero" Modded | Corsair SP2500
Power Supply ABS SL 1050W (Enermax Revolution Rebadge)
Software Windows 8.1 x64 Pro w/ Media Center
Benchmark Scores Ducky Year of the Snake w/ Cherry MX Browns & Year of the Tiger PBT Keycaps | Razer Deathadder Black
Here's the solution to your problem satans_pet_penguin:

Make two floppy disks:

1. Connect 3D Card with 16 Pipes
2. Connect 3D Card with 12 Pipes

Try to flash to 16 pipes. If it fails, then just re-flash to 12 Pipes.

Good Luck and Have Fun.
 
Joined
Oct 6, 2005
Messages
10,241 (2.30/day)
Likes
2,107
Location
Granite Bay, CA
System Name Big Devil
Processor Intel Core i5-2500K
Motherboard ECS P67H2-A2
Cooling XSPC Rasa | Black Ice GT Stealth 240 | XSPC X2O 750 | 2x ACF12PWM | PrimoChill White 7/16"
Memory 2x4GB Corsair Vengeance LP Arctic White 1600MHz CL9
Video Card(s) EVGA GTX 780 ACX SC
Storage Intel 520 Series 180GB + WD 1TB Blue
Display(s) HP ZR30W 30" 2650x1600 IPS
Case Corsair 600T SE
Audio Device(s) Xonar Essence STX | Sennheisser PC350 "Hero" Modded | Corsair SP2500
Power Supply ABS SL 1050W (Enermax Revolution Rebadge)
Software Windows 8.1 x64 Pro w/ Media Center
Benchmark Scores Ducky Year of the Snake w/ Cherry MX Browns & Year of the Tiger PBT Keycaps | Razer Deathadder Black
gigat said:
Another success story of unlocking extra pipes in connect3d x800 gto. But I was a little bit pissed off since after one day I bought it, newegg had it for $149.... (could have bought this $30 cheaper if I waited it just one day...urgggg :(..)
Anyway, I was able to O/C up to 550/550 w/o any artifacts (could have gone higher but didn't) with stock cooling, but the temps are too high in my opinion. When I run artifacts and 3d viewing on atitool the max temp is 78C. (Is this normal? or too dangerous to play at 550/550 if atitool shows that temp?). I only use o/c clock whenever I'm playing games, and the temps are around 65 and 68 (550/550). Is this too hot? But I realized that the temps are pretty much the same rather I play at 500/500 or 550/550. it's only about 3-5 degree difference. And yes I put my fan control to 100%. I scored 6300 w/ 550/550 stock cooling. I just need some advice on temp control since I don't want to burn my card just after couple weeks of using it.
I personally don't like anything getting above 65C. If it doesn't go over that in games, you should be OK. I would HIGHLY recommend some aftermarket cooling though. Zalman VF700-CU is my choice. Here's the cheapest price ive found:

http://www.xoxide.com/zalman-vf700culed-vga-cooler.html
 

VTwedge

New Member
Joined
Oct 13, 2005
Messages
56 (0.01/day)
Likes
0
Processor AMD X2 5000+ 2.6GHz
Motherboard MSI K9A PLATINUM EDITION CROSSFIRE 3200
Cooling Arctic CoolER 64 PRO for the CPU,3X120 MM BLUE LED FANS,1X92MM SIDE FAN,1X90MM EXHAUST FAN
Memory 1024 Mb, 2x512 CORSAIR DDR2 6400 RUNNINT AT 5-5-5-12 IT TIMINGS
Video Card(s) 2xCONNECT3D X1950XTX'S (CROSSFIRE MASTER & SLAVE)
Storage MAXTOR 160GB SATA 2
Display(s) 19 inch AOC
Case THERMALTAKE ARMOR JR
Audio Device(s) ALC883 7.1 ONBOARD AUDIO
Power Supply XCLIO 550 WATT SLI CERTIFIED
Software WINDOWS XP SERVICE PACK 2
quick question: is the arctic coolin ati 5 rev 2 better or the zalman vf700-cu better? common guys quick answer