• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

x850 help, got lines on screen

P

psychomage343

Guest
#1
i was modding my video card for new cooling, when i put it back in the computer, i get lines all over the screen, and when i run it in windows mode it shuts down after a bit, but in safe mode, it runs fine but with lines and sh**, any ideas
 
N

nightelf84

Guest
#2
what kind of mod did you do? Have you checked whether its properly fitted and secured in its slot?
 
P

psychomage343

Guest
#3
i was just putting on a fan
i just don't know what happened
it's all screwy, missing, or misplaced letters in doss, lines on the screen, and a checkerboard in windows, and then it just shut's off
 
N

nightelf84

Guest
#5
What fan? I assume you took off the original heatsink? Did you reapply some thermal paste? did you bend any capacitors?
 
P

psychomage343

Guest
#6
i didnt bend a thing, i was extremely careful as always, i think i just had a static shock or something, i think if i flash it, it will fix the problem, only thing is i can't really see the screen that well to know what i'm doing
 
Joined
Apr 25, 2005
Messages
364 (0.08/day)
Likes
2
Location
USA
Processor X5470 @ 4.1
Motherboard Asus P5Q pro
Cooling Corsair H60
Memory 6GB corsair 1066
Video Card(s) HIS 6970
Display(s) 34" ultrawide
Case antec 700
Power Supply Corsiar 750 watt
Mouse Razer Taipan
Keyboard Razer Arctosa
Software Win 8.1 64 bit
#9
A flash won't fix it. Remove your card and fan to closely inspect it. Sounds like a short. Make sure the new cooler isn’t touching anything but the GPU. If you don’t find anything install the original cooler and see what happens. And as asked before what are your temps?
 
P

psychomage343

Guest
#10
i can't seemy temps because i can't get a clear enough picture, i cleaned out the whole board, many times over, and i put the original stuff back on
i don't know what to do
 
N

nightelf84

Guest
#11
Is it still under warranty? If it is, put back the original cooler, and get it replaced.
 
Joined
Mar 26, 2005
Messages
1,807 (0.39/day)
Likes
35
Location
Hamburg
Processor Intel I7 2600k@ 4.5
Motherboard Gigabyte p67 ud4 b3
Cooling AC Cuplex kryos Hf
Memory 8096 Exceleram 1600@ 1333 Cl9 1.35v
Video Card(s) Palit Gtx570@950/1900@1.063v
Storage Ocz Vertex 3 120gb, 2tb Seagate 7200rpm s-ata3
Display(s) Asus 24inch Lcd
Case Coolermaster Cosmos S
Audio Device(s) Creative X-fi with Teufel Magnum Power Edition
Power Supply Coolermaster 700W Silent Pro Gold
Software Linux?^^ ;P Windows 7 64bit
#12
when you remove stock hs then not but most times you get it
it may be that the card has a driver prob???
do you get a clean picture in bios???
 
P

psychomage343

Guest
#13
i can't even get a bios flash to work, the screen slowly dissapates in dos until i can't even see the screen, like every time i press a key, a few characters in random places on the screen go away until it's just a black screen, when i boot to windows, i get a desktop with lines, and checker patterns, then it goes out, comes back, but i can't click on anything, like it's just a pic of the screen, then the computer either reboots, or just goes frozen with no screen at all.
 
Joined
Mar 26, 2005
Messages
1,807 (0.39/day)
Likes
35
Location
Hamburg
Processor Intel I7 2600k@ 4.5
Motherboard Gigabyte p67 ud4 b3
Cooling AC Cuplex kryos Hf
Memory 8096 Exceleram 1600@ 1333 Cl9 1.35v
Video Card(s) Palit Gtx570@950/1900@1.063v
Storage Ocz Vertex 3 120gb, 2tb Seagate 7200rpm s-ata3
Display(s) Asus 24inch Lcd
Case Coolermaster Cosmos S
Audio Device(s) Creative X-fi with Teufel Magnum Power Edition
Power Supply Coolermaster 700W Silent Pro Gold
Software Linux?^^ ;P Windows 7 64bit
#14
try to clean your gpu with gas all out as long as it needto be cleanend then let it dry one hour and reisntall it very very carefully
 
P

psychomage343

Guest
#15
i gotcha, gas you say, sounds fun... or not
if this thing catches on fire, i'm gonna post the pics, it'll give everybody a good laugh, how the poor ati guy from rhode island blew up his video card, literally
 
P

psychomage343

Guest
#16
nevermind all, i went to compusa, and they gave me a new card, what's great is that for some reason... i left with the old one too, and i went to a compusa store that isn't anywhere near my house, and they just forgot i still had the old one, and gave me a new one, guess i'll be send that one back to visiontek, to use their nice 1 year warantee.
 
Joined
Jun 5, 2005
Messages
4,640 (1.01/day)
Likes
415
Location
Toronto, Canada
System Name old school / new school
Processor 3.0e C0 @ 3.6 / e5200
Motherboard p4p800e-dlx / p5q-DLX
Cooling custom water see sig / air
Memory 2x1g oczPC4000EbPl / 2x2g ocz2rpr1066
Video Card(s) 3850AGP / 4890vaporX
Storage 36g raptor+120g wd / wd 1001fals 1tb
Display(s) BenQ / sharpAQUOS LC-37D64U
Case modded antec plusview / generic
Audio Device(s) audigy 2zs / ASUS Xonar HDAV1.3
Power Supply fan/cable modded powerstream 520 / OCZ 700mxsp
Software Xp pro SP2 / VISTA ultimate OEM
#17
want to sell one of those cards ;) ;) if so shoot me a pm