• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

XP on 4.5 gigs ???

Krazy Owl

New Member
Joined
Jan 12, 2012
Messages
897 (0.41/day)
Likes
76
Location
Montreal
System Name HTPC-Cube
Processor AMD Athlon 64 skt754 3200+ 1M cache
Motherboard Foxconn Winfast K8S760MG-6LRS
Cooling Stock
Memory 2 gigs DDR400
Video Card(s) HIS IceQ 4670 AGP 1gig DDR3
Storage White label 80gigs sata
Display(s) Polaroid 19 inches 1366X768 LED
Case Chenming cube
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Raidmax RX-500S
Software Seven Pro 64bits
#1
Hi.

Just got my hand on a dumped freaking old computer.

Penitum 2 350 mhz slot1
96 megs ram
ATI 3D Rage IIC AGP
Hard disk 4.5 gigs

How can it be to install XP pro sp2 on this shit and get it to roll so quick at same time ?

I will probably install Xubuntu on it and use it as junk for outside when i do my car repairs.
 

AsRock

TPU addict
Joined
Jun 23, 2007
Messages
15,369 (3.98/day)
Likes
4,780
Location
US
Processor 2500k \ 3770k
Motherboard ASRock Z68 \ Z77
Memory Samsung low profile 1600
Video Card(s) XFX 6770 \ XFX R9 390X
Storage Intel 80Gb (SATA2) WD 250Gb \ Team SSD+Samsung Evo 250Gb+500Gb+ 2xCorsair Force+WD250GbHDD
Display(s) Samsung 1080P \ Toshiba HDTV 1080P
Case HTPC400 \ Thermaltake Armor case ( original ), With Zalman fan controller ( wattage usage ).
Audio Device(s) Yamaha RX-V475 \ Marantz SR5008 Tannoy Mercury MKII Paradigm 5SE + Tannoy Mercury F4
Power Supply PC&Power 750w \ Seasonic 750w MKII
Mouse MS intelimouse \ Logitech G700s + Steelseries Sensei wireless
Keyboard Logitech K120 \ ROCCAT MK Pro ( modded amber leds )
Benchmark Scores Meh benchmarks.
#2
If there is a CD player make sure that's booting 1st then you should see it ask some thing on the lines of boot from cd ?.

The other requires part of ms dos and running the setup file which is in the i386 folder.

Here's a ms link
http://support.microsoft.com/kb/307848

EDIT

MSDX some thing comes to mind to get the cd player to work in dos but i think that if the cd was not bootable and\or you wanted to make a custom instal haha.. i am sure if ya looked you find what ya need :p..
 
Last edited:

Krazy Owl

New Member
Joined
Jan 12, 2012
Messages
897 (0.41/day)
Likes
76
Location
Montreal
System Name HTPC-Cube
Processor AMD Athlon 64 skt754 3200+ 1M cache
Motherboard Foxconn Winfast K8S760MG-6LRS
Cooling Stock
Memory 2 gigs DDR400
Video Card(s) HIS IceQ 4670 AGP 1gig DDR3
Storage White label 80gigs sata
Display(s) Polaroid 19 inches 1366X768 LED
Case Chenming cube
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Raidmax RX-500S
Software Seven Pro 64bits
#3
I think you misunderstood.

The system is already on it but how the hell could someone fit XP pro on a 4.5 gigs hard disk drive? Not a USB stick but a HARD DISK DRIVE.

The cd player boot at startup and the chipset is Intel Itx440 something like this.
 

AsRock

TPU addict
Joined
Jun 23, 2007
Messages
15,369 (3.98/day)
Likes
4,780
Location
US
Processor 2500k \ 3770k
Motherboard ASRock Z68 \ Z77
Memory Samsung low profile 1600
Video Card(s) XFX 6770 \ XFX R9 390X
Storage Intel 80Gb (SATA2) WD 250Gb \ Team SSD+Samsung Evo 250Gb+500Gb+ 2xCorsair Force+WD250GbHDD
Display(s) Samsung 1080P \ Toshiba HDTV 1080P
Case HTPC400 \ Thermaltake Armor case ( original ), With Zalman fan controller ( wattage usage ).
Audio Device(s) Yamaha RX-V475 \ Marantz SR5008 Tannoy Mercury MKII Paradigm 5SE + Tannoy Mercury F4
Power Supply PC&Power 750w \ Seasonic 750w MKII
Mouse MS intelimouse \ Logitech G700s + Steelseries Sensei wireless
Keyboard Logitech K120 \ ROCCAT MK Pro ( modded amber leds )
Benchmark Scores Meh benchmarks.
#4
I think you misunderstood.

The system is already on it but how the hell could someone fit XP pro on a 4.5 gigs hard disk drive? Not a USB stick but a HARD DISK DRIVE.

The cd player boot at startup and the chipset is Intel Itx440 something like this.
I started with a WD 800MB then upto 3.2GB Fireball drive back in 00.
 

erocker

Senior Moderator
Staff member
Joined
Jul 19, 2006
Messages
42,445 (10.11/day)
Likes
18,110
#5
The system is already on it but how the hell could someone fit XP pro on a 4.5 gigs hard disk drive?
There are stripped down "lite" versions of XP out there that take up less than 1gb.
 

Krazy Owl

New Member
Joined
Jan 12, 2012
Messages
897 (0.41/day)
Likes
76
Location
Montreal
System Name HTPC-Cube
Processor AMD Athlon 64 skt754 3200+ 1M cache
Motherboard Foxconn Winfast K8S760MG-6LRS
Cooling Stock
Memory 2 gigs DDR400
Video Card(s) HIS IceQ 4670 AGP 1gig DDR3
Storage White label 80gigs sata
Display(s) Polaroid 19 inches 1366X768 LED
Case Chenming cube
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Raidmax RX-500S
Software Seven Pro 64bits
#6
Ok that could explain why its quick as shit! I would like to get hand on one of these xp version.
 

Krazy Owl

New Member
Joined
Jan 12, 2012
Messages
897 (0.41/day)
Likes
76
Location
Montreal
System Name HTPC-Cube
Processor AMD Athlon 64 skt754 3200+ 1M cache
Motherboard Foxconn Winfast K8S760MG-6LRS
Cooling Stock
Memory 2 gigs DDR400
Video Card(s) HIS IceQ 4670 AGP 1gig DDR3
Storage White label 80gigs sata
Display(s) Polaroid 19 inches 1366X768 LED
Case Chenming cube
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Raidmax RX-500S
Software Seven Pro 64bits
#8
Thank you. I will look at it and use that rig for net surfing only. Maybe overclock the shit out of it at a nice 425 mhz :p