• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Zotac 3080ti Trinity and GPUZ

Kary1983

New Member
Joined
Aug 29, 2021
Messages
2 (0.07/day)
Im on Zotac 3080ti Trinity and GPUZ is showing this on both gpu and memory clock and --mhz. Also at the 1st page it is showing bus interface PCIe x16 4.0 @ x16 1.1 but on HWinfo it showing PCIe v4.0 x16 (16.0 GT/s) @ x16 (2.5 GT/s)


Can anyone advise if this is something wrong with my card or purely software issue?

 

Tigger

I'm the only one
Supporter
Joined
Mar 20, 2006
Messages
12,585 (2.22/day)
System Name Nothing new
Processor Ryzen 5 2600x
Motherboard Asus TUF B450 Pro s
Cooling Custom loop,
Memory 2x8gb 2400
Video Card(s) MSI GTX980TI Gaming 6gb, water cooled
Storage WD blue 256gb M2, WD blue 4tb HDD
Display(s) ACER 24" 1080p/75hz
Case Thermaltake V21
Audio Device(s) onboard/Logitech Z4
Power Supply Corsair TX750M
Mouse Razer Viper
Keyboard Corsair k65
Software Win 11 Home x64
Benchmark Scores do they matter
as far as i know, GPU-z shows 1.1 when your gpu is idle on windows, as you can see on mine.

gpuz.jpg
 
Joined
Jan 5, 2006
Messages
11,982 (2.09/day)
System Name Desktop / Laptop
Processor Intel i7 6700K @ 4.5GHz (1.270 V) / Intel i3 7100U
Motherboard Asus Z170 Pro Gaming / HP 83A3 (U3E1)
Cooling Noctua NH-U12A 2 fans + Thermal Grizzly Kryonaut + 5 case fans / Fan
Memory 16GB DDR4 Corsair Vengeance LPX 3000MHz CL15 / 8GB DDR4 HyperX CL13
Video Card(s) MSI RTX 2070 Super Gaming X Trio / Intel HD620
Storage Samsung 970 Evo 500GB + Samsung 850 Pro 512GB + Samsung 860 Evo 1TB x2 / Samsung 256GB M.2 SSD
Display(s) 23.8" Dell S2417DG 165Hz G-Sync 1440p / 14" 1080p IPS Glossy
Case Be quiet! Silent Base 600 - Window / HP Pavilion
Audio Device(s) SupremeFX Onboard / Realtek onboard + B&O speaker system
Power Supply Seasonic Focus Plus Gold 750W / Powerbrick
Mouse Logitech MX Anywhere 2 Laser wireless / Logitech M330 wireless
Keyboard RAPOO E9270P Black 5GHz wireless / HP backlit
Software Windows 10 / Windows 10

Kary1983

New Member
Joined
Aug 29, 2021
Messages
2 (0.07/day)
but still it is weird that is not showing gpu and memory clock though..
 

Tigger

I'm the only one
Supporter
Joined
Mar 20, 2006
Messages
12,585 (2.22/day)
System Name Nothing new
Processor Ryzen 5 2600x
Motherboard Asus TUF B450 Pro s
Cooling Custom loop,
Memory 2x8gb 2400
Video Card(s) MSI GTX980TI Gaming 6gb, water cooled
Storage WD blue 256gb M2, WD blue 4tb HDD
Display(s) ACER 24" 1080p/75hz
Case Thermaltake V21
Audio Device(s) onboard/Logitech Z4
Power Supply Corsair TX750M
Mouse Razer Viper
Keyboard Corsair k65
Software Win 11 Home x64
Benchmark Scores do they matter
but still it is weird that is not showing gpu and memory clock though..

Try running a game with HWINFO set to logging, see if it shows GPU clock speeds then
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
22,847 (3.60/day)
Processor Core i7-8700K
Memory 32 GB
Video Card(s) RTX 3080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 10 64-bit
PCIe x16 4.0 @ x16 1.1 but on HWinfo it showing PCIe v4.0 x16 (16.0 GT/s) @ x16 (2.5 GT/s)
This is the same thing PCIe 1.1 = 2.5 GT/s. And yes it's normal when your card is idle

All 0's in the sensor window is strange. Is this a secondary card? Have you rebooted after driver install? Is the card working in games?
 
Top