1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

ATI 58XX owners Club

Discussion in 'techPowerUp! Club Forum' started by Fitseries3, Apr 3, 2010.

  1. TRIPTEX_CAN

    TRIPTEX_CAN

    Joined:
    Feb 10, 2008
    Messages:
    3,305 (1.33/day)
    Thanks Received:
    723
    Location:
    BC.CAN
    I guess it all depends on what you hope to squeeze from the cards and if you plan to put them under water. I'm a big fan of the reference cards for the voltage control so if you want e-peen clock from the card I think that's your best but. If you don't plan to push for +1000Mhz and have no interest in water cooling than I'd get the toxic. Buying the Vapor-X card just to remove the cooler would be a waste IMO.

    I know W1zz was using a 5870 PCS+ in his personal system and appeared quite happy with it but other than that I have no experience with them.
     
  2. Tatty_One

    Tatty_One Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    16,829 (5.21/day)
    Thanks Received:
    2,611
    Location:
    Worcestershire, UK
    I was thinking that but I am greedy.... I also want the quiet cooler! I think the Toxic (as opposed to VaporX) stocks at 760 and the PCS+ stocks at 775 but sometimes those overclocked chips can be better binned, not sure what to do really, the reference is cheaper, how is fan noise in everyday gaming on a reference cooler at around 850mhz?
     
  3. TRIPTEX_CAN

    TRIPTEX_CAN

    Joined:
    Feb 10, 2008
    Messages:
    3,305 (1.33/day)
    Thanks Received:
    723
    Location:
    BC.CAN
    I game on my reference cooler @ 920 1.15v with the fan on auto and I don't hear the card at all. since 850Mhz is achievable on stock voltage it would probably be just as quiet.

    I also don't break 70c at my clocks under full load (gaming load, not furmark)
     
    Tatty_One says thanks.
  4. 1Kurgan1

    1Kurgan1 The Knife in your Back

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    10,330 (4.75/day)
    Thanks Received:
    2,374
    Location:
    Duluth, Minnesota
    Well I just tossed down and bought 2 MSI OC'd editions, got them both for $500, couldn't pass it up. Now the hunt for a PII 965 C3
     
  5. Thrackan

    Thrackan

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    3,482 (1.56/day)
    Thanks Received:
    656
    Have a standard XFX version, planning to change coolers for a little bit of quiet, and some room so I can hopefully use more SATA ports :D
     
  6. erixx

    erixx

    Joined:
    Mar 24, 2010
    Messages:
    3,460 (2.03/day)
    Thanks Received:
    492
    Thrackan, Nu begrijp ik je avatar! haha (that explains your avatar) :)
     
  7. mav2000

    mav2000 New Member

    Joined:
    Nov 26, 2008
    Messages:
    451 (0.21/day)
    Thanks Received:
    53
    Location:
    Bangalore, India
    I could do 930/1100 on stock voltage, on a sapphire 5850 normal version. And its quiet. I had the 4870 toxic vapor x before this and that sounded aweful while gaming...
     
  8. Thrackan

    Thrackan

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    3,482 (1.56/day)
    Thanks Received:
    656
    I understood yours the first time I saw it :D

    You been shoopin' da whoop lately?

    Btw, I'd love to hear if anyone here has used custom air coolers on their 5850. I'm looking for an Arctic Accelero Twin Turbo Pro, which *should* fit and perform nicely.
     
  9. OnBoard

    OnBoard New Member

    Joined:
    Sep 16, 2006
    Messages:
    3,044 (1.02/day)
    Thanks Received:
    379
    Location:
    Finland
    Doesn't fit if it's reference design. Hits the double stacked DVI ports. If the card is non reference with 1x DVI, then it's ok.
     
  10. Tatty_One

    Tatty_One Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    16,829 (5.21/day)
    Thanks Received:
    2,611
    Location:
    Worcestershire, UK
    Thanks for the replies, I think I will go with a reference card, somehow it just does not seem right to get hardware and not push it to the limit! :)
     
  11. erixx

    erixx

    Joined:
    Mar 24, 2010
    Messages:
    3,460 (2.03/day)
    Thanks Received:
    492
    :toast:

    THAT is the one I have to pick up later today, if it arrives as promised :)

    No problem, mate. The fins are easy to cut a little to make it fit. Pix will be posted, relax ;)
     
    digibucc says thanks.
  12. Thrackan

    Thrackan

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    3,482 (1.56/day)
    Thanks Received:
    656
    Cool, I'll be watching yours then before I make a move :)
     
  13. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,889 (13.09/day)
    Thanks Received:
    14,290
    Gentlemen and ladies. I'm looking for a consensus on how much GPU voltage is needed for a 5850 to be 1ghz GPU stable using reference cards. Anyone know of a list?
     
    Fitseries3 says thanks.
  14. Fitseries3

    Fitseries3 Eleet Hardware Junkie

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    15,509 (5.96/day)
    Thanks Received:
    3,107
    Location:
    Republic of Texas
    +1
     
  15. ShRoOmAlIsTiC

    ShRoOmAlIsTiC

    Joined:
    Sep 29, 2004
    Messages:
    859 (0.23/day)
    Thanks Received:
    164
    Location:
    Palm Desert, CA
  16. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,889 (13.09/day)
    Thanks Received:
    14,290
    ShRoOmAlIsTiC says thanks.
  17. travva

    travva New Member

    Joined:
    Aug 25, 2008
    Messages:
    349 (0.15/day)
    Thanks Received:
    57
    Location:
    Hampton, VA USA
    i've got 2 asus 5850 directcu cards, one is a top and one isn't and i've got mine running at 900 mhz core and 1250 for memory. they seem to be doing fine. i haven't tested furmark yet but normally when i push something too far bad company 2 causes the gpu recovery or starts artifacting and freezes up. love these cards, much better than my gtx 260's in sli.
     
    erocker says thanks.
  18. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,889 (13.09/day)
    Thanks Received:
    14,290
    Yes, I have found that Bad Company 2 works just the same as FurMark or Kombustor.. and you get to play it! :D
     
  19. Fitseries3

    Fitseries3 Eleet Hardware Junkie

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    15,509 (5.96/day)
    Thanks Received:
    3,107
    Location:
    Republic of Texas
    those settings work great...

    [​IMG]
     
  20. erixx

    erixx

    Joined:
    Mar 24, 2010
    Messages:
    3,460 (2.03/day)
    Thanks Received:
    492
    That's EXACTLY what was goiing on in my mind these days, erocker!!!

    Now I have to study it.... AND

    Mount my shiny new Artic Cooling Accelero Turbo Pro Speed GP Velocity überpwned Full Top Durable................. fans.... haha
     
  21. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,889 (13.09/day)
    Thanks Received:
    14,290
    Nice! Hey, have you tried installing the Stream SDK 2.01 to see if it affects bench's? Hopefully for the better!

    I've been using it and notice better video playback and of course the OpenCL box is ticked in GPU-Z.
     
  22. Fitseries3

    Fitseries3 Eleet Hardware Junkie

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    15,509 (5.96/day)
    Thanks Received:
    3,107
    Location:
    Republic of Texas
    link?
     
  23. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,889 (13.09/day)
    Thanks Received:
    14,290
    Fitseries3 says thanks.
  24. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    21,175 (7.76/day)
    Thanks Received:
    7,706
    No one ever gave me credit for posting the new version ether. I had a sad.
     
    ShRoOmAlIsTiC and Fitseries3 say thanks.
  25. erixx

    erixx

    Joined:
    Mar 24, 2010
    Messages:
    3,460 (2.03/day)
    Thanks Received:
    492
    I do not want to hijack the latest posts, interesting without doubt, and posted by honourable men without doubt, ...

    But i have an issue.... Help will be much appreciated.

    I just mounted my Artic Cooling VGA cooler (details and pics coming), but the 2 fans do not run at all...

    That's when I connect them to the VGA card: no moving of fans. IF I cannect them to a 4 pin Molex they do run. So it's not a fan issue.

    Observing more closely the 3-pin mini fan connector to the 5850 card, I observe that the colour code is not the same, apparantly red and yellow are inverted...

    Do you guys know if this is a known problem? It would be funny (shitty more exactly) that Gigabyte, apart from making a somewhat different card etc, without 5xxx features like voltage control, also wouldhave facked big time with the fans and cables... Who knows!

    Thanks in advance!
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page