1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

ATi Catalyst Display Driver 7.9

Discussion in 'Graphics Cards' started by Morgoth, Dec 10, 2007.

  1. Morgoth

    Morgoth

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    3,795 (1.50/day)
    Thanks Received:
    250
    Location:
    Netherlands
    hi does anny one know where i can download ATi Catalyst Display Driver 7.9??
    Last edited: Dec 10, 2007
  2. ktr

    ktr

    Joined:
    Apr 7, 2006
    Messages:
    7,407 (2.45/day)
    Thanks Received:
    687
  3. Jimmy 2004

    Jimmy 2004 New Member

    Joined:
    Jan 15, 2005
    Messages:
    5,491 (1.58/day)
    Thanks Received:
    267
    Location:
    England
    Here's a link to previous Linux drivers.

    The one listed next to September should be the 7.9 - they number them as year.month.

    Edit: Direct link to the driver I think you're after.

    Edit2: I think they've only just started using the same numbering scheme for Linux as for Windows, so in theory there is no such thing as a 7.9 Linux Catalyst driver.
  4. Morgoth

    Morgoth

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    3,795 (1.50/day)
    Thanks Received:
    250
    Location:
    Netherlands
    ehhh sry! not linux but windows xp 32bit lol
  5. ktr

    ktr

    Joined:
    Apr 7, 2006
    Messages:
    7,407 (2.45/day)
    Thanks Received:
    687
  6. Jimmy 2004

    Jimmy 2004 New Member

    Joined:
    Jan 15, 2005
    Messages:
    5,491 (1.58/day)
    Thanks Received:
    267
    Location:
    England
    Lol, am I going mad?!

    Swear I read Linux, sorry about that :eek:

    Anyway, KTR's given you the Link. I'm going to go and get my head checked out... or did you say Linux in the original post?
  7. zCexVe

    zCexVe

    Joined:
    Apr 25, 2007
    Messages:
    417 (0.16/day)
    Thanks Received:
    30
    Location:
    Los Angeles,CA
    Would mind If I said that it sux with my sapphire X1950XT 256MB?It screwed my VGA.Then put 7.10 over it got ATiI tool screwed,finally 7.11 made it correct :S.BTW try www.9down.com
  8. Morgoth

    Morgoth

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    3,795 (1.50/day)
    Thanks Received:
    250
    Location:
    Netherlands
    7.11 keeps crashing here arg so i'm back on 7.9
  9. InnocentCriminal

    InnocentCriminal Resident Grammar Amender

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    6,478 (1.89/day)
    Thanks Received:
    846
    Weird, 7.9 (and .8's) didn't work for me, but 7.11's work brilliantly - completely stable. D'you have Fast Writes disabled dude?
  10. Morgoth

    Morgoth

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    3,795 (1.50/day)
    Thanks Received:
    250
    Location:
    Netherlands
    not sure i think its my ram thats fucking it up again
  11. zCexVe

    zCexVe

    Joined:
    Apr 25, 2007
    Messages:
    417 (0.16/day)
    Thanks Received:
    30
    Location:
    Los Angeles,CA
    InnocentCriminal stands for me.Yo should chkit out dude..Do a driver clean and put back 7.11.Chk all others are right.Specially media codecs.I screwed up coz of installing some DivX or XViD or atleast I think so.
  12. Morgoth

    Morgoth

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    3,795 (1.50/day)
    Thanks Received:
    250
    Location:
    Netherlands
    when i open 7.11 i get this error 0x0000135
  13. InnocentCriminal

    InnocentCriminal Resident Grammar Amender

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    6,478 (1.89/day)
    Thanks Received:
    846
    The steps I'd take would be...

    1.) Enter your BIOS and make sure, AGP Speed is at 8x (if this option is available).

    2.) Disable AGP Fast Writes - this can usually cause conflicts.

    3.) Once you've saved and rebooted, when y'back in Windows, uninstall all the ATi driver malarkey and then use the driver cleaner to remove any excess.

    4.) Reboot...

    5.) Again, once back in Windows, ignore the Hardware Detection windows and double click 7.11's - if it doesn't work after all of that, then go back to the 7.9's.

    Are you getting any BSODs as well?
  14. Morgoth

    Morgoth

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    3,795 (1.50/day)
    Thanks Received:
    250
    Location:
    Netherlands
    no i dont get bsods i think i buyed bad ram modules i event cant open 3damrk06 and other futuremark crap :mad:
  15. Morgoth

    Morgoth

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    3,795 (1.50/day)
    Thanks Received:
    250
    Location:
    Netherlands
    i found out what my problem is its my net framework..
  16. Morgoth

    Morgoth

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    3,795 (1.50/day)
    Thanks Received:
    250
    Location:
    Netherlands
    what net framework needs ccc? i installed 3.0 now 3dmark06 works
  17. InnocentCriminal

    InnocentCriminal Resident Grammar Amender

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    6,478 (1.89/day)
    Thanks Received:
    846
    I think all of the modern CCC software requires the .Net framework - you should really read the release notes.

    :p

    Have you got the 7.11's working yet?
  18. Morgoth

    Morgoth

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    3,795 (1.50/day)
    Thanks Received:
    250
    Location:
    Netherlands
    no i need propper framework
  19. InnocentCriminal

    InnocentCriminal Resident Grammar Amender

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    6,478 (1.89/day)
    Thanks Received:
    846
    Then, err.... why not download the frameworks?

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page