1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Bad Card or Bad Drivers?

Discussion in 'Graphics Cards' started by TheMailMan78, Aug 3, 2009.

  1. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    20,932 (7.92/day)
    Thanks Received:
    7,506
    Well after my little adventure with unlocking a core on my 720 I must say my system performance has been less than stellar. Everything seems f#%ked up now.

    However I am not sure if it was the unlocked core or something else causing my problems. I also installed DMC4 and Warhead. Both of which have their own DX9 files. I also set everything back to default when everything was running good. Still I had no luck.

    Here are the problems I'm having.
    1. DMC4 during gameplay gets these huge black and colored bars across the screen. They almost seem to "dance". I fixed this by locking the FPS at 60 and turned on V-sync. After that no issue.

    2. Warhead during gameplay gets little black boxes all over the tree edges and such then the same exact thing happens as in DMC4 with the bars.

    3. 3Dmark06 runs fine. Vantage however goes crazy at the "flag" benchmark. The flags are stretched all over the screen and the "Aztec city" test get choppy.

    Also my restore point only worked once. Now it wont load anymore. When I try and open it the damn thing says its already open. No matter if I turn it off in the task manager or not.

    Anyone have any ideas? Bad hardware or corrupt software?
  2. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,596 (13.37/day)
    Thanks Received:
    13,986
    Sounds like a mess. Backup your files and reinstall Windows.
    TheMailMan78 says thanks.
  3. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    20,932 (7.92/day)
    Thanks Received:
    7,506
    You read my mind. What do you think? Bad software?
  4. ShadowFold

    ShadowFold New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    16,921 (6.93/day)
    Thanks Received:
    1,644
    Location:
    Omaha, NE
    I think I remember getting something like that in 3dmark, reinstalling windows fixed it.
    TheMailMan78 says thanks.
  5. Asylum

    Asylum

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    2,796 (1.25/day)
    Thanks Received:
    674
    Location:
    South Carolina
    I would say a corrupt file.
    Just do a fresh install.
    TheMailMan78 says thanks.
  6. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    20,932 (7.92/day)
    Thanks Received:
    7,506
    Fresh install it is. I would like to finish DMC4. I already put 3 hours into it. Does anyone else have this game?
  7. francis511

    francis511

    Joined:
    Oct 16, 2006
    Messages:
    2,547 (0.89/day)
    Thanks Received:
    271
    Location:
    N.Ireland
    If the problem persists , it could be overheating gfx card.
  8. KieranD

    KieranD

    Joined:
    Aug 16, 2007
    Messages:
    8,013 (3.12/day)
    Thanks Received:
    813
    Location:
    Glasgow, Scotland
    just back up your whole hardrive to another using a clone disk thingy and then copy over the saves and media/docs you need

    sure you need to reinstall programs but at least you get to keep everything

    do a backup during the night or when you arnt in the house so its done when you get back like when your at work or something

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page