1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

de.das.dude needs a new card, his old one died URGENT

Discussion in 'Graphics Cards' started by de.das.dude, Jun 19, 2013.

  1. BarbaricSoul

    BarbaricSoul

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Messages:
    5,249 (2.12/day)
    Thanks Received:
    2,188
    not quite three times, but yeah- [​IMG]
     
    Crunching for Team TPU
  2. de.das.dude

    de.das.dude Pro Indian Modder

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    7,891 (4.84/day)
    Thanks Received:
    2,112
    well two times atleast XD
     
  3. itsakjt

    itsakjt

    Joined:
    Oct 9, 2010
    Messages:
    1,177 (0.78/day)
    Thanks Received:
    384
    Location:
    Kolkata, India
    It should be. The new GCN architecture rocks. :) And were you using the 320.xx drivers in your GTS 450? That might have killed it. If you really did so, NVIDIA may give you a refund.
     
    m1dg3t says thanks.
  4. de.das.dude

    de.das.dude Pro Indian Modder

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    7,891 (4.84/day)
    Thanks Received:
    2,112
    i dont think so? though i let it update on its own.

    i dont think they will refund an international product XD
     
  5. itsakjt

    itsakjt

    Joined:
    Oct 9, 2010
    Messages:
    1,177 (0.78/day)
    Thanks Received:
    384
    Location:
    Kolkata, India
    LOL why not talk with them? :cool: You can pay the 500 Rs to the service center for accepting the RMA. My friend's XFX 6670 died a few days ago. He has got warranty. We will go tomorrow, he will give some money to the service center and get a 7790. :)
     
  6. de.das.dude

    de.das.dude Pro Indian Modder

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    7,891 (4.84/day)
    Thanks Received:
    2,112
    no bill.
     
  7. m1dg3t

    m1dg3t

    Joined:
    May 22, 2010
    Messages:
    2,247 (1.36/day)
    Thanks Received:
    513
    Location:
    Canada

    Even with all the extra performance, you're still in last place! :p:p:p

    Maybe itsakjt right about the drivers, i'd look into it at least :eek: Worst case, you still have a dddead 450 :( Best case, they offer some form of compensation :)
     
  8. de.das.dude

    de.das.dude Pro Indian Modder

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    7,891 (4.84/day)
    Thanks Received:
    2,112
    no i am sure it was still 314 drivers. cuz, my net went down after i last checked the driver version after following that thread here.
     
    m1dg3t says thanks.
  9. itsakjt

    itsakjt

    Joined:
    Oct 9, 2010
    Messages:
    1,177 (0.78/day)
    Thanks Received:
    384
    Location:
    Kolkata, India
    I suggest you talk with the service center. They check warranty by scanning the barcode. When I went for any RMA, they never wanted the bill. They checked warranty by either scanning the barcode or by putting in the serial. Or if it is out of warranty, you can give it for repair and if they can do it for say within 20$, still you will gain I think.
     
  10. BarbaricSoul

    BarbaricSoul

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Messages:
    5,249 (2.12/day)
    Thanks Received:
    2,188
    The card was originally bought in Virginia USA, and DDD lives in the Middle East. He is also the cards third owner and got it for free. Considering all that and how much better the 7790 he got is, I doubt he's really that worried about it.
     
    Chevalr1c and de.das.dude say thanks.
    Crunching for Team TPU
  11. d1nky

    d1nky

    Joined:
    Jan 21, 2013
    Messages:
    3,762 (5.57/day)
    Thanks Received:
    1,293
    LOL still worth a try :p

    i cant believe you guys over there with a service centre near ya, can go in give some money and get something better.

    here we'd have to pay more than the thing is worth or wait half a year to get it fixed!

    DDD did you get blood dragon?! im friggin hooked on this game!
     
  12. de.das.dude

    de.das.dude Pro Indian Modder

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    7,891 (4.84/day)
    Thanks Received:
    2,112
    all right, i will try the service center next time i go XD

    blood dragon on far cry?

    im hooked on GRID2 and Dota 2 atm XD
     
  13. itsakjt

    itsakjt

    Joined:
    Oct 9, 2010
    Messages:
    1,177 (0.78/day)
    Thanks Received:
    384
    Location:
    Kolkata, India
    Well, atleast I was born in a time when things were meant to be fixed rather than getting replaced. So yeah he has upgraded the card so he will obviously enjoy it more. But having that card as spare will be good. He also can play with it for a few days to test the reliability and then sell it. So it will not hurt to try repairing it right? :) I just feel bad if any non functional electronic equipment lies around here and there.
     
  14. AlienIsGOD

    AlienIsGOD

    Joined:
    Aug 9, 2008
    Messages:
    3,490 (1.52/day)
    Thanks Received:
    1,552
    Well we cant control what others do with their stuff though can we? As Barbaric said the card is on its 3rd owner, DDD got it for free so any money spent would be out of DDD pocket and if it doesnt work after that he's wasted $$$. Old tech is old tech and usually not worth investing more cash or time into IMO. In my case i just give older stuff away to ppl that can use it, whereas newer stuff tends to sit in my closet until needed again. But i always trash non working hardware as it takes up space and obviously isnt needed anymore.
     
    itsakjt, qubit and de.das.dude say thanks.
    Crunching for Team TPU
  15. de.das.dude

    de.das.dude Pro Indian Modder

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    7,891 (4.84/day)
    Thanks Received:
    2,112
    if it does get fixed i would be able to make it a phsx card XD
     
    m1dg3t says thanks.
  16. itsakjt

    itsakjt

    Joined:
    Oct 9, 2010
    Messages:
    1,177 (0.78/day)
    Thanks Received:
    384
    Location:
    Kolkata, India
    True. But I keep them because they have spare components. I once repaired my Samsung E250's liquid damaged LCD by just replacing a diffraction media from a broken LCD I got from my local mobile repair shop. I saved some Hard Disk PCBs also with spare SMDs from broken motherboards. So they are needed. And usually these types of repairs- The service center guys will not do. They just tell the LCD needs to be replaced or the HDD needs to be changed. So old parts are required.
    @de.das.dude- Can you tell me the exact condition of the card at present?
     
    m1dg3t and AlienIsGOD say thanks.
  17. AlienIsGOD

    AlienIsGOD

    Joined:
    Aug 9, 2008
    Messages:
    3,490 (1.52/day)
    Thanks Received:
    1,552
    well that kind of tech smarts is out of my league, good point though :D
     
    Crunching for Team TPU
  18. qubit

    qubit Overclocked quantum bit

    Joined:
    Dec 6, 2007
    Messages:
    9,873 (3.87/day)
    Thanks Received:
    3,503
    Location:
    Quantum well (UK)
    Hardcore techie ftw! :rockout:

    I used to do stuff like this years ago, so I know where you're coming from. It's tremendously satisfying to resurrect kit from the dead, isn't it? :)
     
    itsakjt says thanks.
  19. itsakjt

    itsakjt

    Joined:
    Oct 9, 2010
    Messages:
    1,177 (0.78/day)
    Thanks Received:
    384
    Location:
    Kolkata, India
    Exactly. :) An eternal happiness it is. And after the repair, I still can't believe for sometime that I actually fixed it and test it continuously until I am satisfied. :)
     
    m1dg3t and qubit say thanks.
  20. BarbaricSoul

    BarbaricSoul

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Messages:
    5,249 (2.12/day)
    Thanks Received:
    2,188
    Heh, if it doesn't get fixed or replaced, maybe DDD would be willing to give it to you if you cover the shipping. :toast:
     
    itsakjt says thanks.
    Crunching for Team TPU
  21. itsakjt

    itsakjt

    Joined:
    Oct 9, 2010
    Messages:
    1,177 (0.78/day)
    Thanks Received:
    384
    Location:
    Kolkata, India
    Great expectations. :D
     
  22. de.das.dude

    de.das.dude Pro Indian Modder

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    7,891 (4.84/day)
    Thanks Received:
    2,112
    it doesnt get detected by the motherboard or anything. its probably the core itself, since i used to get core type errors in furmark . but didnt show in games.

    i will try putting it in the hot oven.


    the day before it passed away, i was getting a lot of driver crashes. just random while watching videos or etc. another odd thing was that my cpu(one core at full) was going to 25% utilization for no reason. process was audiodg.exe.

    sometimes i would lose the video output/ audio, when skipping, but i blamed it on codecs and stuff.

    all those things have gone now. i will try putting it in my other PCIe slots tomorrow.

    else i can give it to the new neighbors next door. they own a chip level repairing service. else ill try pulling some strings.
     
    Last edited: Jun 20, 2013
  23. itsakjt

    itsakjt

    Joined:
    Oct 9, 2010
    Messages:
    1,177 (0.78/day)
    Thanks Received:
    384
    Location:
    Kolkata, India
    25% utilization for audiodg is normal sometimes. Happens both on my laptop and desktop. Well try one thing. If it is not getting detected, get a PCIE x16 pin config datasheet and note the presence pins. Those presence pins actually tell the motherboard that the GPU is present. Now take your GPU and inspect the presence connectors and related circuit. Check the power section also. My motherboard would beep 8 times if I don't connect the power cable meaning video card initialization failed. So those are related. Another thing, does the GPU heat up when you power it up? You can check the voltage on the GPU die and memory chips also with a multimeter just like I did on my motherboard. I can help you with measuring points.
     
    de.das.dude says thanks.
  24. ne6togadno

    ne6togadno

    Joined:
    Mar 15, 2013
    Messages:
    1,382 (2.22/day)
    Thanks Received:
    618
    Location:
    GMT +2
    before you put card back in pc take eraser (or anything made from rubber) and rub pins of the card (both sides). apply moderate to heavy tension but dont go too excited.
     
    de.das.dude says thanks.
  25. de.das.dude

    de.das.dude Pro Indian Modder

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    7,891 (4.84/day)
    Thanks Received:
    2,112
    yeah i was thinking of meausuring with the multimeter on the vrms and core.

    the fan spins up, and the fan mode switching works, so the BIOS is okay.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page