1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

evga x58 sli classified cant detect my plextor m5pro 128gb pls help!!

Discussion in 'Storage' started by str, May 1, 2013.

  1. str New Member

    Joined:
    May 1, 2013
    Messages:
    3 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    pls help guys ive googled everywhere but cant solve this issue and sorry for my bad english
     
  2. str New Member

    Joined:
    May 1, 2013
    Messages:
    3 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    pls guys help!!! ill try my best to explain everything
     
  3. jagd

    Joined:
    Jul 10, 2009
    Messages:
    460 (0.23/day)
    Thanks Received:
    89
    Location:
    TR
    I think it is a compability problem i had something similiar with my samsung HD103SJ not detected at Asus m5A97 ( sata3 compability problem had to update HDD firmware ) , some sata2 motherboards have problem with sata3 HDD/SSDs or some sata2 HDD/SSDs have this problem with sata3 motherboards.

    Solution is probably updating your motherboard bios .

    Edit : Something similiar
    http://www.evga.com/forums/tm.aspx?m=1175342&mpage=1

    which sata port are you using for SSD ? Intel or Jmicron ? Try intel ports first (google search showed your motherboard also had jmicron sata ports ) , 2 red ports are jmicron / 6 black ports are intel use black intel ports
     
    Last edited: May 4, 2013
    str says thanks.
  4. str New Member

    Joined:
    May 1, 2013
    Messages:
    3 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    thanks for the reply and sorry for the late reply, im using the sata 0 port which is black i tried it in my other pc and no problems. i think i tried everything what you have said upgrading my mobo's bios, my ssd's fw.

    it was very helpful thread
    http://www.evga.com/forums/tm.aspx?m=1175342&mpage=1
    thx :)
     
    Last edited: May 11, 2013

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page