1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

G.Skill Ripjaws z 2133 F3-17000CLQ-16GBZL 4*4GB could use help...

Discussion in 'Motherboards & Memory' started by fluffyou, Jun 15, 2014.

  1. fluffyou

    fluffyou

    Joined:
    May 3, 2014
    Messages:
    12 (0.07/day)
    Thanks Received:
    0
    installed em in an asus rampage IV Black edition I7-4940k 3,4ghz
    Hi100 Cpu cooler. w corsair link.
    asus Geforce GTX Titan
    Win 8.1 pro

    been trolling forum how to oc them, xmp1 and go.. not acccording to rog forums. manually do timers and alot more. done that, but they are running 1866 at 3,9k.
    i play elder scrolls online an w silent fans they are at max 50 cpu. but my nvidia card thru msi after burner is gettin really hot lately. 79c. fps is up at 120 and down to 34fps. this was after update driver cpu at 34%max


    usually was t max 65-70c- and get stuttering in game after new driver.
    did a aida64 test stresst test, and failed .did a memory test and passed thru hard,
    my gpu isnt hardly working during game. heard throttling might be issue or memory,

    <so. i really could use a hand in what seetings in bios i should have for these quad 16gb 2133 ripjaws z 11-11-11-30-2 1,6v

    cheers.


    HTML:
    http://www.techpowerup.com/gpuz/4mbur/
    HTML:
    http://www.techpowerup.com/gpuz/4mbur/

    [​IMG] [​IMG]
     

    Attached Files:

  2. buildzoid

    buildzoid

    Joined:
    Oct 29, 2012
    Messages:
    1,275 (1.76/day)
    Thanks Received:
    342
    Location:
    CZ
    Try running the ram at 1600 9-9-9-24 @ 1.6V if the problems continue it's not the RAM's fault.
     
  3. fluffyou

    fluffyou

    Joined:
    May 3, 2014
    Messages:
    12 (0.07/day)
    Thanks Received:
    0
    i did after som more reading.. will run aida for a while see, maybe its just then eso is crack atm, seems to hate nvidia...
    other question. memorys are 2133 and quad. and seems odd that lowwer them to 1600. ?
    have some old 18666 dram, and i start to wonder why i bought these. they are f-3 149000cl9q 16 gb.
    or im just a sucker for buying new ram. and what mnaul voltage and loadline and etc .. auto or all on manual. .. thanx for the help.
     
  4. fluffyou

    fluffyou

    Joined:
    May 3, 2014
    Messages:
    12 (0.07/day)
    Thanks Received:
    0
    so. when it says

    hey. so when it says 2133 1.6v and timings are there. and they have xmp profile 1 and 2. even me that built this can to play w get hairless. yeah know that auto aint good at all. but havent found anywhere, not even at gskill. forum. and oc i7 4930k on top of that. sigh. its like ikea wout a screwdriver, lol..
     
  5. sneekypeet

    sneekypeet Unpaid Babysitter Staff Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    21,621 (6.93/day)
    Thanks Received:
    6,143
    You need to adhere to the KISS principle here!
    You have too much going on to isolate what the issue is. Reset the BIOS to stock setting for the CPU and memory, along with the voltages, then try to OC one thing at a time. It could be something as simple as the IMC on that CPU wont even run 2133 in that density.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page