1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Gah, DVD Buner issue...

Discussion in 'General Hardware' started by «BladE|==|, Jun 30, 2006.

  1. «BladE|==| New Member

    Joined:
    Jun 26, 2006
    Messages:
    97 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Brisbane
    ffs, issue after issue...gah, just grabbed a lite-on SHM-165P6S04C...a dual layer dvd burner right? Well, she doesn't detect cd's...but in a way it does. What happens is in my computer it's detected as a "DVD-RAM Drive". And as SOON as I stick in a cd, it'll read it...think about it a bit...then *boom* (ok, not really, but you get the idea), it sees my dvd burner as a "CD-Drive" With NOTHING in it...Double You Tee Eff Mate?

    Help ASAP would be appreciated.
  2. HookeyStreet

    HookeyStreet Eat, sleep, game!

    Joined:
    Aug 29, 2004
    Messages:
    7,134 (2.02/day)
    Thanks Received:
    523
    Location:
    Great Yarmouth, England
    Have you looked on the Liteon website for a firmware upgrade?
  3. «BladE|==| New Member

    Joined:
    Jun 26, 2006
    Messages:
    97 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Brisbane
    currently doing that...

    What's weird is i just tried my Mobo's driver's disc...and came up with cannot initilize "asusacpi.exe" which is one of the files on the disc. Acpi is like, Advanced Configuration and power interface...lol, mkay weird.
  4. «BladE|==| New Member

    Joined:
    Jun 26, 2006
    Messages:
    97 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Brisbane
    ffs, I tried to update the firmware, and it screams at me, "UNABLE TO FLASH FIRMWARE. PLEASE CONTACT WITH YOUR VENDOR !" lol, nice "twinglish" there. Halp!?
  5. HookeyStreet

    HookeyStreet Eat, sleep, game!

    Joined:
    Aug 29, 2004
    Messages:
    7,134 (2.02/day)
    Thanks Received:
    523
    Location:
    Great Yarmouth, England
    You could possibly have a dodgy writer then m8 :( Is it very old? Can you return it and get a new one?
  6. «BladE|==| New Member

    Joined:
    Jun 26, 2006
    Messages:
    97 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Brisbane
    lol, this is the second time i'll be taking a faulty writer back to work...they won't be happy you know...well, my boss won't. gah it's bs, this writer is like, 1 week old? I saw it come out of the frieght package ffs. lol, and my old pioneer burner is still working GREAT after 3 years? Bah, damn lite-on...
  7. HookeyStreet

    HookeyStreet Eat, sleep, game!

    Joined:
    Aug 29, 2004
    Messages:
    7,134 (2.02/day)
    Thanks Received:
    523
    Location:
    Great Yarmouth, England
    You cant beat Pioneer DVD re-writers ;)
  8. craigo

    craigo

    Joined:
    Jun 1, 2006
    Messages:
    647 (0.22/day)
    Thanks Received:
    58
    Location:
    Australia
    Just a thought have you checked the jumpers,set them correctly,and put them on the IDE chain correctly?
  9. «BladE|==| New Member

    Joined:
    Jun 26, 2006
    Messages:
    97 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Brisbane
    lol. Yep, and no that's not the problem. It is set as master, and it's on the primary ide master in bios...so everything there is fine. At work now btw and i forgot to bring it down :(
  10. KennyT772

    KennyT772 New Member

    Joined:
    Dec 21, 2005
    Messages:
    3,585 (1.18/day)
    Thanks Received:
    103
    well make sure u have dvd decoder software on the pc. without the software (included on a cd with almost every dvd drive) windows doesnt know what the hell to do with the data the drive sends...so it says fuckit..

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page