1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Home network

Discussion in 'Networking & Security' started by grunt_408, Apr 4, 2008.

  1. grunt_408

    grunt_408

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    2,026 (0.79/day)
    Thanks Received:
    485
    Location:
    Australia
    I have a Dynalink RTA 1025W with the wireless disabled. 2 PC's hooked up via the rj45 ethernet connection. I ran network wizzard on the main PC and made a setup disk then ran it on the other pc. On the main Pc When I access workgroup Computers I can see both pc's there but cannot access pc 2. It gives a message pc2 not accesable you do not have permission to access it. On pc2 when I access workgroup computers it says the workgroup name and says not accessable you do not have permission.
    Both PC's have the same workgroup name in LAN properties they both have file and printer sharing enabled. I am stumped dosnt help I guess that this is the first home network that I have setup. What do I do now?
    Simple file sharing is disabled and in the security tab I have everyone allowed full control of folders.
    Last edited: Apr 4, 2008
  2. grunt_408

    grunt_408

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    2,026 (0.79/day)
    Thanks Received:
    485
    Location:
    Australia
    Anyone help??
  3. MiST91 Guest

    sorry man, can't help you i hate home networks, they seem to cause more problems than full sized work groups.

    Just double check everything (you probably already have, but i'm doing my best), check your router settings and try turning off your firewall(s) and see if that works.

    edit: and try restarting your computer (you probably have, but if you havn't can make a world of differance)
  4. Ehstii New Member

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Messages:
    607 (0.23/day)
    Thanks Received:
    34
    Location:
    The Shore, New Jersey
    what operating systems are you running on each machine?

    do you have any passwords on the accounts?

    is simple file sharing enabled or disabled?

    && triple check to make sure that you are on the same workgroup.
  5. grunt_408

    grunt_408

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    2,026 (0.79/day)
    Thanks Received:
    485
    Location:
    Australia
    Same O/S(XP Pro) same antivirus(Panda 2008) same Workgroup Simple file sharing is disabled. I havnt tried disabling the firewall but I dont think it is the firewall causing the problem.
    Edit I hate home networks now aswell
    Edit 2 .... I droped the firewall and it worked so ummm yeah its my firewall.
    Last edited: Apr 5, 2008
  6. Ehstii New Member

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Messages:
    607 (0.23/day)
    Thanks Received:
    34
    Location:
    The Shore, New Jersey
    enable simple file sharing.

    and you should be fine.
  7. WarEagleAU

    WarEagleAU Bird of Prey

    Joined:
    Jul 9, 2006
    Messages:
    10,796 (3.67/day)
    Thanks Received:
    545
    Location:
    Gurley, AL
    Could be a firewall issue. You may have to set each computer up for full access. Make sure the simple things are covered. Home networking isnt that hard really. May have to open ports up as well. Give each PC an Unique name. Also, make sure the mac addresses, ip addresses, etc are all correct. PORTFORWARD.com can help out some.
  8. grunt_408

    grunt_408

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    2,026 (0.79/day)
    Thanks Received:
    485
    Location:
    Australia
    It only works when I drop my firewall
  9. Pinchy New Member

    Joined:
    Apr 29, 2006
    Messages:
    5,109 (1.70/day)
    Thanks Received:
    284
    Location:
    Sydney, Australia
    What firewall are you using? Every firewall blocks network sharing until you let it through :)
  10. WarEagleAU

    WarEagleAU Bird of Prey

    Joined:
    Jul 9, 2006
    Messages:
    10,796 (3.67/day)
    Thanks Received:
    545
    Location:
    Gurley, AL
    Then you need to make a rule in your firewall for both pcs and the network so that it can be accessed.
  11. Triprift

    Triprift

    Joined:
    Dec 10, 2007
    Messages:
    7,185 (2.97/day)
    Thanks Received:
    915
    Location:
    Adelaide Australia
    Yeah doesnt suprise me mate i was gonna say firewall as me a few mates had a similar prob with theres glad to see ya got it going.
  12. grunt_408

    grunt_408

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    2,026 (0.79/day)
    Thanks Received:
    485
    Location:
    Australia
    Yer I just cannot find in panda internet security where to make the rule
  13. Ehstii New Member

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Messages:
    607 (0.23/day)
    Thanks Received:
    34
    Location:
    The Shore, New Jersey
    did you enable simple file sharing?
  14. grunt_408

    grunt_408

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    2,026 (0.79/day)
    Thanks Received:
    485
    Location:
    Australia
    Nope will try it now. Nope no difference gGGRR I cant see a way to enable file sharing for home network on my firewall
  15. Ehstii New Member

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Messages:
    607 (0.23/day)
    Thanks Received:
    34
    Location:
    The Shore, New Jersey
    its always the problem. you should be fine after you enable it.
  16. grunt_408

    grunt_408

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    2,026 (0.79/day)
    Thanks Received:
    485
    Location:
    Australia
    I hate my firewall
    I am using Panda Internet Security 2008 and cannot find where to enable file and printer sharing on LAN.
    As soon as I disable firewall Its fine but I cant have the firewall down all the time for obvious reasons. There must be a way I am just too much of a dumbass to figure it out lol.
  17. oily_17

    oily_17

    Joined:
    Sep 25, 2006
    Messages:
    2,313 (0.81/day)
    Thanks Received:
    670
    Location:
    Norn Iron
    Last edited: Apr 5, 2008
    grunt_408 says thanks.
  18. grunt_408

    grunt_408

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    2,026 (0.79/day)
    Thanks Received:
    485
    Location:
    Australia
  19. oily_17

    oily_17

    Joined:
    Sep 25, 2006
    Messages:
    2,313 (0.81/day)
    Thanks Received:
    670
    Location:
    Norn Iron
  20. grunt_408

    grunt_408

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    2,026 (0.79/day)
    Thanks Received:
    485
    Location:
    Australia
    yer still I have it set up but it wont work

    [​IMG]

    This is the message I get when trying to acces the Shared Drive
    Last edited: Apr 5, 2008
  21. oily_17

    oily_17

    Joined:
    Sep 25, 2006
    Messages:
    2,313 (0.81/day)
    Thanks Received:
    670
    Location:
    Norn Iron
    I have never used Panda,so not much help really...but dig about in the Firewall settings to see if there are any more things that need to be enabled.

    Mine worked OK when I set my network to a trusted zone.Must be some other setting stopping it.
  22. oily_17

    oily_17

    Joined:
    Sep 25, 2006
    Messages:
    2,313 (0.81/day)
    Thanks Received:
    670
    Location:
    Norn Iron
    Did you try this


    Just a stab in the dark really...
  23. grunt_408

    grunt_408

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    2,026 (0.79/day)
    Thanks Received:
    485
    Location:
    Australia
    Thanks for trying to help man yer I tried regenerate but that is only for programs... Bloody hell I am starting to dislike panda alot now
  24. oily_17

    oily_17

    Joined:
    Sep 25, 2006
    Messages:
    2,313 (0.81/day)
    Thanks Received:
    670
    Location:
    Norn Iron
  25. grunt_408

    grunt_408

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    2,026 (0.79/day)
    Thanks Received:
    485
    Location:
    Australia
    Hey I figured it out.... I reinstalled the antivirus on pc2 and it has fixed the issue what ever it was lol.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page