1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Okay, I'm, totally Lost now..

Discussion in 'General Hardware' started by ajames942, May 22, 2009.

  1. ajames942 New Member

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    52 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    As some of you's know, I had a problem with my ATI Radeon Express Driver for Windows 7. I downloaded the Vista 32 bit, nothing. Then I downloaded for the helluva it the 64 bit version, nothing. Then I tried the XP 32 Bit, nothing. I'm lost. Everything else works, like the catalyst control center (even though it won't open), it still installed, but then I get this.

    [​IMG]


    I know, Its the right driver, the file is named "9-3_vista32_win7_32_dd_ccc_wdm_enu)

    Here are my Laptop Specs:
    AMD Athlon x2 TK-53
    ATI Radeon Express 1150
    80 gig
    2 gig Ram
  2. beyond_amusia

    beyond_amusia New Member

    Joined:
    Feb 20, 2007
    Messages:
    1,140 (0.41/day)
    Thanks Received:
    63
    Location:
    Baltimore, Maryland
    Try getting the Vista driver from the laptop manufacturer.

    EDIT: ATI also advices this on their site for laptops.
  3. MRCL

    MRCL

    Joined:
    May 31, 2008
    Messages:
    5,791 (2.54/day)
    Thanks Received:
    860
    Location:
    Switzerland, Heart of Europe
    Um, I checked real quick, the Radeon Express 1150 you mention is a faster Express 1100 which is a Mobility Radeon x300. The x300s aren't supported for win7 according AMDs download section; however it appears in the list if I click for XP 32bit.

    Now... what driver exactly did you download.
  4. ajames942 New Member

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    52 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    I downloaded three.

    I went to AMD's site, and went to ATI, then to Integrated/Motherboard, Radeon Express 1150

    1. Windows Vista 32 bit. Fail.
    2. Windows Vista 64 bit. Fail.
    3.Windows XP 32 Bit. Fail.

    They don't have the Radeon Express under anything except Integrated/Motherboard.
  5. MRCL

    MRCL

    Joined:
    May 31, 2008
    Messages:
    5,791 (2.54/day)
    Thanks Received:
    860
    Location:
    Switzerland, Heart of Europe
    Yes, and they don't list that card on the win7 sections, that is the problem my friend.
    Its highly likely that the drivers designed for Vista/XP won't work on 7. Thats why they made a win7 section, even tho that OS is still RC. My thoughts on that...
  6. ajames942 New Member

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    52 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
  7. MRCL

    MRCL

    Joined:
    May 31, 2008
    Messages:
    5,791 (2.54/day)
    Thanks Received:
    860
    Location:
    Switzerland, Heart of Europe
  8. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    19,839 (6.19/day)
    Thanks Received:
    5,944
    Here is the problem: The first official Win7 driver from ATi was 9.4, oddly enough this was also the first driver that ATi dropped support for all cards pre-HD2000. This means that ATi will essentially never release drivers that support your card for Win7. This is really just a crappy way for ATi to get people with perfectly good cards to buy new cards when transitioning to Win7...

    What you might try doing is downloading the latest Win7 drivers from AMD's site, then running mobility modder on them to add support for your card, then install the drivers. I haven't tested this, but it might work.
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  9. ajames942 New Member

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    52 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    Yeah I know, Funny what Google can do for you..lol

    As I am on Dial-up (Go ahead, laugh, get it out of your system lol), I will be going to bed and letting it download, then install it in the morning.
  10. MRCL

    MRCL

    Joined:
    May 31, 2008
    Messages:
    5,791 (2.54/day)
    Thanks Received:
    860
    Location:
    Switzerland, Heart of Europe
    Oh I won't laugh. I have seen places running dial up connections where it really shouldn't be.
    Like a three star hotel...
  11. ajames942 New Member

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    52 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    Thats bad. The only reason I have it is because I live in the country and it isn't available yet....

    It gets the job done, but no videos, or picture threads for me lol.
  12. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    19,839 (6.19/day)
    Thanks Received:
    5,944
    Satellite...get it!
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  13. ajames942 New Member

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    52 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    Got that driver downloaded last night, and it works great! I dunno how but it does lol.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page