1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Problems with Wireless Xbox 360 adapter

Discussion in 'Games' started by Nick89, May 29, 2009.

  1. Nick89

    Nick89

    Joined:
    Jun 1, 2006
    Messages:
    1,742 (0.57/day)
    Thanks Received:
    176
    Location:
    The Nevada Wasteland
    OK where to start...

    I can connect to my wireless network without any problems, I have all the Xbox live ports open on my router. My router is a D-link DGL-4300 Wireless Gaming Router. I have no problems with it. When I connect my xbox with an Ethernet cable it connects fine, But when I try to use the wireless adapter it will connect to my network and then when I try to test the connection it takes a long time to complete then it says some services might be unavailable. It says I'm logged in but I cant join any friends online and the market place doesnt work. The status code I get is: 80072ee2. I've looked up the code on Xbox.com/support and NONE of their solutions WORK.

    Please help.
     
    Last edited: May 29, 2009
  2. HookeyStreet

    HookeyStreet Eat, sleep, game!

    Joined:
    Aug 29, 2004
    Messages:
    7,135 (1.94/day)
    Thanks Received:
    523
    Location:
    Great Yarmouth, England
    Silly question, but you obviously have a GOLD account dont you?

    Usually the genuine XBOX 360 Wireless Gaming Adapter is very painless to setup. Plug it into the 360's USB port, input you WEP security key (or whatever security you use) and your away :confused:

    Could you possibly have a faulty wireless adapter? Do you have access to another that you could test?

    I used to have a genuine MS wireless adapter, but I returned it and purchased a Netgear WGE111 Wireless Gaming Adapter instead and its great ;)
     
  3. alexp999

    alexp999 Staff

    Joined:
    Jul 28, 2007
    Messages:
    8,045 (3.08/day)
    Thanks Received:
    862
    Location:
    Dorset, UK
    Mine was a bit of a pain to setup, but that was because the adaptor doesnt like connecting to hidden networks on first setup.

    Once that was sorted it was no different to getting a laptop connected.
     
  4. Nick89

    Nick89

    Joined:
    Jun 1, 2006
    Messages:
    1,742 (0.57/day)
    Thanks Received:
    176
    Location:
    The Nevada Wasteland
    of course I have a gold account:wtf:

    then I dont understand what the problem is then.
     
  5. alexp999

    alexp999 Staff

    Joined:
    Jul 28, 2007
    Messages:
    8,045 (3.08/day)
    Thanks Received:
    862
    Location:
    Dorset, UK
    How far is the 360 to the router?

    Whats the signal strength like?

    80072ee2 is something to do with the 360 timing out on waiting for the Live server to respond.

    Make sure your routers wireless isnt setup to limit what wireless devices can/cannot access, I know mine has such a feature
     
  6. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    19,934 (6.18/day)
    Thanks Received:
    6,027
    When you switched to the wireless adaptor from the wired connection, you changed all the open ports to point towards the wireless adaptors IP, correct?
     
    Crunching for Team TPU 50 Million points folded for TPU
  7. ShiBDiB

    ShiBDiB

    Joined:
    Jul 21, 2008
    Messages:
    4,081 (1.81/day)
    Thanks Received:
    759
    Location:
    Clifton Park, NY
    make sure it isnt limiting mac addresses or anything
     
  8. kurosagi01

    kurosagi01

    Joined:
    Mar 21, 2009
    Messages:
    4,124 (2.05/day)
    Thanks Received:
    415
    Location:
    Northampton,UK
    what i did was switch my router off for like 5mins..then turn it back on and i was on my way lol
     
  9. Nick89

    Nick89

    Joined:
    Jun 1, 2006
    Messages:
    1,742 (0.57/day)
    Thanks Received:
    176
    Location:
    The Nevada Wasteland
    The distacne from the router to the 360 is about 3 feet, they are more or less next to each other I dont have them connected via an ethernet cable because ALL the ethernet cable ports on my router are being used).

    The Signal is 100%

    I will look for that.

    didnt know I need to do that. still not sure how.

    how do I do that?




    I found the statistics page and it seems to be having lots of errors and dropped packets.
     

    Attached Files:

  10. kurosagi01

    kurosagi01

    Joined:
    Mar 21, 2009
    Messages:
    4,124 (2.05/day)
    Thanks Received:
    415
    Location:
    Northampton,UK
    tried port forwarding by any chance??
     
  11. mrhuggles

    mrhuggles

    Joined:
    Oct 10, 2007
    Messages:
    1,540 (0.61/day)
    Thanks Received:
    174
    try moving it back some and see if it improves or gets worse,

    i would check the wifi settings, specifically check to make sure the preamble is long, Fragmentation Threshold, and RTS Threshold are ok

    also is the router set to b, g, or b+g, also are any optimizations turned on? like speedbooster, or range extender or anything like that, the best mode for compatibility is b+g with no optimizations on

    also, you should check in your router what kind of chip is in the xbox360 wifi adapter [i googled it, and failed miserably] that would give you more info on its compatibility with your router, if they are both broadcom or both atheros they can use certain optimizations together, otherwise they will probably get hurt by trying to use them.

    EDIT: thought of something else too, if your port forwarding to the xbox360 via its ip its got from the LAN port and you set that to a static ip on the router based on the MAC address, it would change on the wifi cuz that should have a different mac address.
     
  12. Nick89

    Nick89

    Joined:
    Jun 1, 2006
    Messages:
    1,742 (0.57/day)
    Thanks Received:
    176
    Location:
    The Nevada Wasteland
    well I seem to have fixed the problem by changing settings but I have no idea how I fixed it.

    thanks guys for your time.

    I think it might have been a speed booster thing I turned off.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page