1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Replace my x1300

Discussion in 'Graphics Cards' started by amd64skater, Jan 27, 2007.

  1. amd64skater

    amd64skater

    Joined:
    Feb 20, 2006
    Messages:
    611 (0.20/day)
    Thanks Received:
    20
    Location:
    Jacksonville ,Florida
  2. JC316

    JC316 Knows what makes you tick

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Messages:
    9,362 (3.02/day)
    Thanks Received:
    903
    Erm, I think that X1300 will maul the x700.
  3. amd64skater

    amd64skater

    Joined:
    Feb 20, 2006
    Messages:
    611 (0.20/day)
    Thanks Received:
    20
    Location:
    Jacksonville ,Florida
    how? I have an 256 and its a 512
  4. niko084

    niko084

    Joined:
    Dec 5, 2006
    Messages:
    7,636 (2.74/day)
    Thanks Received:
    729
  5. JC316

    JC316 Knows what makes you tick

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Messages:
    9,362 (3.02/day)
    Thanks Received:
    903
    That really dosent matter much, even on the higher end cards. What kind is your X1300? XT, Pro?
  6. amd64skater

    amd64skater

    Joined:
    Feb 20, 2006
    Messages:
    611 (0.20/day)
    Thanks Received:
    20
    Location:
    Jacksonville ,Florida
    just a plain x1300 450 core 250 mem can i flash it higher and how can i do that the easy way
  7. JC316

    JC316 Knows what makes you tick

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Messages:
    9,362 (3.02/day)
    Thanks Received:
    903
  8. amd64skater

    amd64skater

    Joined:
    Feb 20, 2006
    Messages:
    611 (0.20/day)
    Thanks Received:
    20
    Location:
    Jacksonville ,Florida
  9. JC316

    JC316 Knows what makes you tick

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Messages:
    9,362 (3.02/day)
    Thanks Received:
    903
    I don't know of any flashes for the X1300, I have never heard of any. I know that you can't unlock anything, so the only benifit will be clock speeds and you can do that anyway.
  10. amd64skater

    amd64skater

    Joined:
    Feb 20, 2006
    Messages:
    611 (0.20/day)
    Thanks Received:
    20
    Location:
    Jacksonville ,Florida
    i can change my clock speed how?
  11. JC316

    JC316 Knows what makes you tick

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Messages:
    9,362 (3.02/day)
    Thanks Received:
    903
    Atitool, you can OC with it.
  12. niko084

    niko084

    Joined:
    Dec 5, 2006
    Messages:
    7,636 (2.74/day)
    Thanks Received:
    729
    X1300s and x1300 pros don't oc very well at all!

    And there is no mod or bios flash you can do to them.
  13. JC316

    JC316 Knows what makes you tick

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Messages:
    9,362 (3.02/day)
    Thanks Received:
    903

    Well, there you have it. Get the X1800 :D.
  14. amd64skater

    amd64skater

    Joined:
    Feb 20, 2006
    Messages:
    611 (0.20/day)
    Thanks Received:
    20
    Location:
    Jacksonville ,Florida
    so i cant flash my x1300 to say a pro or an xt is their any difference in the 3 versions
  15. JC316

    JC316 Knows what makes you tick

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Messages:
    9,362 (3.02/day)
    Thanks Received:
    903
    No, you cant. The XT has GDDR3 and the pro has like 600MHZ core clocks.
  16. amd64skater

    amd64skater

    Joined:
    Feb 20, 2006
    Messages:
    611 (0.20/day)
    Thanks Received:
    20
    Location:
    Jacksonville ,Florida
    thats sucks so i cant even flash my card i need to get a new one
  17. JC316

    JC316 Knows what makes you tick

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Messages:
    9,362 (3.02/day)
    Thanks Received:
    903

    I would say so. For $99.99 that X1800GTO is damn near unbeatable.
  18. SlipSlice

    SlipSlice New Member

    Joined:
    Jun 1, 2006
    Messages:
    770 (0.26/day)
    Thanks Received:
    1
    Location:
    Indiana
    To tell you the truth, what you have now doesn't "suck" but it is definately not a gaming card.
    With you system.

    If I was you, I would save my money, and do with what you go for now.. then when you get the money, get a better card. I suggest something along the lines of a 7900 series.. they really aren't that expensive anymore.

    I have this card, and it screams for what I like to game on with it. I max out F.E.A.R, BF2, 2142, anything I throw at it, nothing goes below like maybe 45. But I use 1024x768.. I could crank it up easily and not lag, but I like 1024x768, because I have a 17" monitor..I get over 100 FPS in F.E.A.R sometimes easily also..the maxes on fps are insane, and they rarely drop.. I really recommend it.
    http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16814130056

    Just my opinion though.

    S1iP
  19. niko084

    niko084

    Joined:
    Dec 5, 2006
    Messages:
    7,636 (2.74/day)
    Thanks Received:
    729
    You can't flash a x1300xt either. A x1300xt IS A x1600 PRO...

    It's a new name for the left over chips that were already made.
    It's a world better than the x1300 or x1300pro.

    Honestly if you don't mind open box an x800GTO or x1800 is a hot card, if you want new seek out a x1300xt or x1600xt or 1650pro. There are plenty around that are in that price range. Any which card you do with in this list will blow away the x1300.
  20. niko084

    niko084

    Joined:
    Dec 5, 2006
    Messages:
    7,636 (2.74/day)
    Thanks Received:
    729
    Ya 7900 isn't bad but the 7800GT is a better card... $200 worth better... I was going to buy one until they jacked the prices on them, now I'm just going to get a x1950Pro.
  21. JC316

    JC316 Knows what makes you tick

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Messages:
    9,362 (3.02/day)
    Thanks Received:
    903
    With a rebate, you can get a new X1800GTO for $125. You have to pay 149.99 up front though. I bought my X1800XT open box and it's fine.
  22. SlipSlice

    SlipSlice New Member

    Joined:
    Jun 1, 2006
    Messages:
    770 (0.26/day)
    Thanks Received:
    1
    Location:
    Indiana
    http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16814130035

    You talking about that card..dunn think so..it isn't faster than a 7900GS that is for sure.. they both have 20 Pix. pipes, but the clocks on the 7900GS stock are 500/1380. Even with the 7800GT overclocked, I dought it would get very close to the 7900GS just barely overclocked, or left at stock.. :toast:

    S1iP
  23. niko084

    niko084

    Joined:
    Dec 5, 2006
    Messages:
    7,636 (2.74/day)
    Thanks Received:
    729
    I remember reading it somewhere, and clocks aren't everything... But in this big ole test the 7800s were out performing the 7900s across the board. Except of course in some tests, but overall the 7800s were on top.
  24. niko084

    niko084

    Joined:
    Dec 5, 2006
    Messages:
    7,636 (2.74/day)
    Thanks Received:
    729
    Ya I don't think I have ever had a problem with an open box either, you just have to download the drivers and don't get the cables and stuff.
  25. JC316

    JC316 Knows what makes you tick

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Messages:
    9,362 (3.02/day)
    Thanks Received:
    903
    I got lucky, mine came with everything.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page