1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Strange problem w/ Vista & Samba

Discussion in 'Networking & Security' started by theeldest, Oct 27, 2008.

  1. theeldest

    theeldest

    Joined:
    Feb 7, 2006
    Messages:
    652 (0.21/day)
    Thanks Received:
    140
    Location:
    Austin, TX
    I've got a file server set up with some Samba shares on it. I'd been running XP and everything was peachy.

    I just switched to Vista, and now, for some reason, Vista will disconnect from the network share after about 30 minutes. If I disconnect the drive and reconnect, I'm good for another 30 minutes.

    And it's 30 minutes of accessing the share. If I'm streaming a movie from the share, I'm good for 30 min. If I copy a file, then 2 hours later, want to copy another file, it's fine. It's just continuous use that causes the problem.

    Is there something in Vista that is causing this?
     
  2. theeldest

    theeldest

    Joined:
    Feb 7, 2006
    Messages:
    652 (0.21/day)
    Thanks Received:
    140
    Location:
    Austin, TX
    Bump?
     
  3. CrAsHnBuRnXp

    CrAsHnBuRnXp

    Joined:
    Oct 19, 2007
    Messages:
    5,505 (2.17/day)
    Thanks Received:
    647
    Ive never used Samba let alone ever heard of it so im not exactly sure.
     
  4. theeldest

    theeldest

    Joined:
    Feb 7, 2006
    Messages:
    652 (0.21/day)
    Thanks Received:
    140
    Location:
    Austin, TX
    Samba is the Linux program that lets you create Windows Shares on a *nix computer.

    Works pretty well. Has anyone had a problem like this with a NAS? They usually use Samba as well.
     
  5. CrAsHnBuRnXp

    CrAsHnBuRnXp

    Joined:
    Oct 19, 2007
    Messages:
    5,505 (2.17/day)
    Thanks Received:
    647
    No wonder im not aware of it. I hate Linux/Unix.
     
  6. theeldest

    theeldest

    Joined:
    Feb 7, 2006
    Messages:
    652 (0.21/day)
    Thanks Received:
    140
    Location:
    Austin, TX
    It works great for this. I tried setting up windows shares that my wife could access on her Mac, but that was a pain. Using Gentoo to just run the fileserver is a piece of cake, though.
     
  7. AsRock

    AsRock TPU addict

    Joined:
    Jun 23, 2007
    Messages:
    10,925 (4.11/day)
    Thanks Received:
    1,686
    Location:
    US
    Maybe it's some thing to do with power saving in Vista ?.. Check it's advanced settings
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page