1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

upgraded to catalyst 8.12

Discussion in 'AMD / ATI' started by crtecha, Dec 18, 2008.

  1. crtecha

    crtecha New Member

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    2,407 (1.14/day)
    Thanks Received:
    207
    Location:
    ipsay meechigan
    and I lost my fan speed control. Whats that about?

    [​IMG]

    Also its trying to tell me that my monitor will support 1920x1080??

    [​IMG]
     
    Last edited: Dec 18, 2008
  2. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,652 (13.30/day)
    Thanks Received:
    14,043
    Blech! Reinstall time.:p

    *Wait.... Looks like you have a modified bios. That is most likely the reason.
     
  3. spearman914

    spearman914 New Member

    Joined:
    Apr 14, 2008
    Messages:
    3,339 (1.42/day)
    Thanks Received:
    502
    Location:
    Brooklyn, New York 11223
    Buggy install. So reinstall.
     
  4. crtecha

    crtecha New Member

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    2,407 (1.14/day)
    Thanks Received:
    207
    Location:
    ipsay meechigan

    ill do a reinstall. Also I didnt change my bios so I dont know what thats about.


    How can you tell my Bios are modded?:rockout::rockout:
     
  5. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,652 (13.30/day)
    Thanks Received:
    14,043
    For some reason I thought your card was a 4870.:eek: I didn't think the 3xxx series had fan control. You had fan control with the previous drivers?
     
    crtecha says thanks.
  6. crtecha

    crtecha New Member

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    2,407 (1.14/day)
    Thanks Received:
    207
    Location:
    ipsay meechigan
    Yes. I was using the 8.11 vista driver. Its strange maybe I will just roll back. I dont know if Im going to see much improvements with my card with these drivers.:confused:
     
  7. Darknova

    Darknova

    Joined:
    Nov 8, 2006
    Messages:
    5,037 (1.75/day)
    Thanks Received:
    535
    Location:
    Manchester, United Kingdom
    I don't have fan control with the 8.12 either. And my secondary 17" monitor has always reported as 1920x1080 for some reason with ATi drivers.
     
    crtecha says thanks.
  8. kysg New Member

    Joined:
    Aug 20, 2008
    Messages:
    1,255 (0.57/day)
    Thanks Received:
    99
    Location:
    Pacoima, CA
    That doesn't sound right. Only the 4800 series is suppose to have the fan speed control thingy...
     
  9. crtecha

    crtecha New Member

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    2,407 (1.14/day)
    Thanks Received:
    207
    Location:
    ipsay meechigan
    Well I dont know I did have it. Ill reinstall 8.11 and post some screen shots
     
  10. BrooksyX

    BrooksyX

    Joined:
    Jan 7, 2008
    Messages:
    3,948 (1.61/day)
    Thanks Received:
    569
    Wow thats really weird, only the 4XXX series is supposed to have that. I wanna see these screens too.
     
    crtecha says thanks.
  11. crtecha

    crtecha New Member

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    2,407 (1.14/day)
    Thanks Received:
    207
    Location:
    ipsay meechigan
    So I reinstalled 8.11 and all it showed was the temp not even the GPU activity. I dont know whats going on. So I just uninstalled it all and reinstalled 8.12. Not sure why or what has caused these weird changes. But my end result is no fan control. Looks like ill just stick to rivatuner.
     
  12. spearman914

    spearman914 New Member

    Joined:
    Apr 14, 2008
    Messages:
    3,339 (1.42/day)
    Thanks Received:
    502
    Location:
    Brooklyn, New York 11223
    Yup for the 3xxx series there is no fan speed control and CCC locked it as auto.
     
  13. crtecha

    crtecha New Member

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    2,407 (1.14/day)
    Thanks Received:
    207
    Location:
    ipsay meechigan
    Thats soo strange I wish I had a screenshot before I upgraded cause I did in fact have that setting.

    Ohh well. Like I said I can always adjust it in rivatuner
     
  14. spearman914

    spearman914 New Member

    Joined:
    Apr 14, 2008
    Messages:
    3,339 (1.42/day)
    Thanks Received:
    502
    Location:
    Brooklyn, New York 11223
    Well i think 8.12 doesn't support it yet only 8.11 does. But that's kinda stupid because it's suppose to add features not drop features.
     
    crtecha says thanks.
  15. crtecha

    crtecha New Member

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    2,407 (1.14/day)
    Thanks Received:
    207
    Location:
    ipsay meechigan
    haha tell me about it. Thank you to everyone and all their suggestions and comments in regaurds to my issue.
     
  16. tamazoid New Member

    Joined:
    Jul 4, 2008
    Messages:
    16 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Victoria, BC
    My 4850 goes over 100 degrees!

    Speaking of fan controls... When I'm gaming now, my 4850 goes over 100 degrees after my upgrade to 8.12. When that happends, my fan goes to 100%. It used to be fine with 8.11, when I had the fan at 50% it never got that hot! Did the new drivers make my card work extra hard?

    What's the maximum temperature for this card?

    Thanks!

    Also, I'm running stock clock speed and voltage.
     
    Last edited: Dec 22, 2008

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page