1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

2 RAM sticks VS 1

Discussion in 'Motherboards & Memory' started by Willhelmet, Aug 8, 2007.

  1. Willhelmet New Member

    Joined:
    Aug 1, 2007
    Messages:
    10 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Wassup guys

    Is there any benfit over running 2x512mb DDR sticks over 1x1Gb DDR?

    Thanks in advance

    :)
     
  2. Lodzinjsh New Member

    Joined:
    Jul 25, 2007
    Messages:
    1 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Riga
    DUAL chanel =)
     
  3. DanTheBanjoman SeƱor Moderator

    Joined:
    May 20, 2004
    Messages:
    10,553 (2.75/day)
    Thanks Received:
    1,383
    And we all know women like Chanel.
     
  4. Willhelmet New Member

    Joined:
    Aug 1, 2007
    Messages:
    10 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    lol thanks
     
  5. Willhelmet New Member

    Joined:
    Aug 1, 2007
    Messages:
    10 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Ok, what if im running 2x512 PC2700 and i buy another 2x512 PC3200 and fill up all 4 slots, will there be a noticeable difference than buying another 2x 512 pc2700?
     
  6. Willhelmet New Member

    Joined:
    Aug 1, 2007
    Messages:
    10 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    im full of the questions today..

    Would it be worth ditching my old 1GB of PC2700 and getting PC3200, is there a noticeable speed difference? My FSB is moar than high enough so theres no bottlenecks.
     
  7. James1991

    James1991 New Member

    Joined:
    Jun 28, 2007
    Messages:
    267 (0.10/day)
    Thanks Received:
    38
    Location:
    Port Lincoln, South Australia
    i had pc2700 and swapped to pc5300. it made a big speed increase so swapping from pc2700 to pc3200, you shouls see a difference (xp will load slightly faster and games and other programs that require alot of memory should load faster.

    you would be better off getting 1gb ram cards so if you want you can put more in later so they aren't a waste of money
     
  8. hat

    hat Maximum Overclocker

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    16,948 (5.80/day)
    Thanks Received:
    2,074
    Location:
    Ohio
    Sell your memory, 2x1GB. Trust me, I alt-tabbed out of BF2 once and my PC was using (GASP!) 1.5GB RAM. You don't want your PC relying on swap-file. BTW, that's without a firewall and anti-virus program.

    Quicker RAM will benefit as it will get the data through it faster. If you had 1GB of like 50MHZ ram and 512MB of 200MHz ram, I would ditch the 1GB for the 512MB.

    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820211014

    There you go, 2GB of good, standard DDR400 memory for under $100. At fist glance, A-DATA may seem like a generic brand, but they are actually good manufacturers. I wouldn't put them up there with Crucial and Corosair, but they're around the Kingston/Patriot level to me.
     
    Crunching for Team TPU
  9. Willhelmet New Member

    Joined:
    Aug 1, 2007
    Messages:
    10 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Thanks for the replies,
    1.5GB :O BF2 is the reason why im getting more RAM...it takes forever to load, its almost not worth playing the game after the level has loaded. I think i might invest in 2x1gb then, im sure itll be worth it :)

    Anyone wanna buy 2x512 PC2700? :)
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page