1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

AMD Desktop CPU Schedule Updated

Discussion in 'News' started by btarunr, Dec 26, 2008.

  1. btarunr

    btarunr Editor & Senior Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 9, 2007
    Messages:
    30,203 (10.69/day)
    Thanks Received:
    14,597
    Location:
    Hyderabad, India
    AMD, on the brink of making a start with its first desktop CPUs made on the 45nm manufacturing process, seems to have updated time-frames in which it will introduce new CPUs and manage inventories of currently available CPUs. Data compiled by DigiTimes from sources in the motherboard manufacturing industry points towards the following in 2009:
    • The introduction of four new SKUs in the months of April, that include Athlon X4 (Propus core) 615 and 605, Athlon X3 (Rana core) 420 and 410, followed by Athlon X2 (Regor core) 240 and 235 in June
    • Last orders for Phenom X4 9850 and 9950 (140W) to be taken in March, Phenom X4 9750, 9850 (95W) and 9950 (125W) will be in June, before which Phenom II X4 920 and 940 in May (in most likelihood replaced by models 925 and 945)
    • Phase-out of Phenom X3 8450 and 8550 started, that of Phenom X3 8650 in March followed by Phenom X3 8850 and 8750 in June
    • Last order notice for Athlon X2 4450e to be issued in March
    Source: DigiTimes
     
  2. [I.R.A]_FBi

    [I.R.A]_FBi

    Joined:
    May 19, 2007
    Messages:
    7,664 (2.58/day)
    Thanks Received:
    540
    Location:
    c:\programs\kitteh.exe
    good, roll them in AMD.
     
  3. p_o_s_pc

    p_o_s_pc F@H&WCG addict

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    13,009 (4.36/day)
    Thanks Received:
    2,183
    Location:
    Newark ohio
    oh i want the Athlon X4
     
  4. [I.R.A]_FBi

    [I.R.A]_FBi

    Joined:
    May 19, 2007
    Messages:
    7,664 (2.58/day)
    Thanks Received:
    540
    Location:
    c:\programs\kitteh.exe
    no l3 cache :(
     
  5. PCpraiser100 New Member

    Joined:
    Jul 17, 2008
    Messages:
    1,062 (0.42/day)
    Thanks Received:
    68
    At least the 940 will have a good run before it gets replaced by the 945. DDR3 is gonna be awesome with AMD processors. But if this will happen soon, I might as well just roll with the 920 instead if the perfomance gap between the two are a bit small.
     
  6. mdm-adph

    mdm-adph New Member

    Joined:
    Mar 28, 2007
    Messages:
    2,478 (0.82/day)
    Thanks Received:
    340
    Location:
    Your house.
    Was there ever a 9850 140W part?
     
  7. amd64skater

    amd64skater

    Joined:
    Feb 20, 2006
    Messages:
    609 (0.18/day)
    Thanks Received:
    20
    Location:
    Jacksonville ,Florida
    what socket is the athlon x4 going to be? and will it work on a am2 socket
     
  8. kenkickr

    kenkickr

    Joined:
    Dec 5, 2007
    Messages:
    4,877 (1.76/day)
    Thanks Received:
    1,529
    No..only 125W 9850's. The earl 9950 was the only 140W beast which was later replaced by the 125W versions.
     
    Crunching for Team TPU
  9. mdm-adph

    mdm-adph New Member

    Joined:
    Mar 28, 2007
    Messages:
    2,478 (0.82/day)
    Thanks Received:
    340
    Location:
    Your house.
    Might want to clarify the news post, if I'm reading it correctly.
     
  10. ShadowFold

    ShadowFold New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    16,921 (6.15/day)
    Thanks Received:
    1,644
    Location:
    Omaha, NE
    AM3 but all AM3 cpu's work on AM2+ boards.
     
  11. amd64skater

    amd64skater

    Joined:
    Feb 20, 2006
    Messages:
    609 (0.18/day)
    Thanks Received:
    20
    Location:
    Jacksonville ,Florida
    oh that sucks becuase i think my board is just plain am2 not am2+
     
  12. p_o_s_pc

    p_o_s_pc F@H&WCG addict

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    13,009 (4.36/day)
    Thanks Received:
    2,183
    Location:
    Newark ohio
    AM3 but isn't AM3 AM2+? It uses 1066 ram so i think it should work on a AM2 board
     
  13. eidairaman1

    eidairaman1

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    14,184 (4.85/day)
    Thanks Received:
    2,060
    AM3 is the DDR2/DDR3 Upgrade, only thing, you will be able to use a AM3 CPU in AM2+, ex, goin from a 9950 to a AM3 Part, then you decide you want DDR3, just get a board, now those who arent switching can go with AM2+, but im sure AM2+ will start being phased out.
     
  14. magibeg

    magibeg

    Joined:
    May 9, 2006
    Messages:
    2,020 (0.60/day)
    Thanks Received:
    217
    Is it just me or are the sku's getting harder and harder to follow for these companies (intel, amd, nvidia)
     
  15. WarEagleAU

    WarEagleAU Bird of Prey

    Joined:
    Jul 9, 2006
    Messages:
    10,812 (3.29/day)
    Thanks Received:
    547
    Location:
    Gurley, AL
    I cant wait. I think Im gonna get the Kuma 7750 cpu at Newegg. Someone else on here got it and I think its a good clocker. That should hold me until the P2. I got some money itching to spend a burning hole in my pocket (yeah it makes sense to me :p)
     
  16. btarunr

    btarunr Editor & Senior Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 9, 2007
    Messages:
    30,203 (10.69/day)
    Thanks Received:
    14,597
    Location:
    Hyderabad, India
    No.

    Might want to fine-tune your comprehension skills. The "(140W)" is clearly next to 9950, and there's a "(125W)" next to another 9950 in the next part of the sentence.
     
    Last edited: Dec 27, 2008
  17. ShadowFold

    ShadowFold New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    16,921 (6.15/day)
    Thanks Received:
    1,644
    Location:
    Omaha, NE
    every 790GX is supported...
     
  18. Hayder_Master

    Hayder_Master

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    5,188 (1.97/day)
    Thanks Received:
    651
    Location:
    IRAQ-Baghdad
    any more details about core speed and cash
     
  19. chaotic_uk New Member

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Messages:
    685 (0.26/day)
    Thanks Received:
    25
    is it just me or is this a rather short life span compaired to the 9850/9950 ?
     
  20. mdm-adph

    mdm-adph New Member

    Joined:
    Mar 28, 2007
    Messages:
    2,478 (0.82/day)
    Thanks Received:
    340
    Location:
    Your house.
    There's no reason to be rude. You have power measurements next to some chips and no power measurements next to others -- you can insult me for assuming if you want to, but you know what they say about that.
     
  21. btarunr

    btarunr Editor & Senior Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 9, 2007
    Messages:
    30,203 (10.69/day)
    Thanks Received:
    14,597
    Location:
    Hyderabad, India
    The TDP ratings are next to only those chips that have variants based on the TDP, and that's very much understandable since nobody else got that question with the way in which it was written.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page