1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

ATI Catalyst 6.8 WHQL

Discussion in 'News' started by malware, Aug 18, 2006.

  1. malware New Member

    Joined:
    Nov 7, 2004
    Messages:
    5,476 (1.49/day)
    Thanks Received:
    956
    Location:
    Bulgaria
    ATI today released the latest ATI Catalyst version 6.8 WHQL certified video card driver. New version of ATI's Multimedia Center is also available for download.

    Download: ATI Catalyst 6.8 Control Center Package (34.7MB)

    Source: ATI
     
  2. powerup New Member

    Joined:
    May 20, 2005
    Messages:
    74 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
    These drivers are the real deal. I would get them!:)
     
  3. BigD6997

    BigD6997 New Member

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    891 (0.27/day)
    Thanks Received:
    9
    anyone have any experience with this new driver? slow downs? random crashes?
     
  4. creidiki

    creidiki New Member

    Joined:
    Jan 28, 2006
    Messages:
    39 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    still no chuck patch = still useless... unless I missed it in the notes.

    still sticking to DH0. 6.5s for the time being.
     
  5. blacktruckryder

    blacktruckryder

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Messages:
    328 (0.10/day)
    Thanks Received:
    4
    Location:
    Morrow, Oh
    No funky problems here. I gained a few frames in all the games i play.
     
  6. KennyT772

    KennyT772 New Member

    Joined:
    Dec 21, 2005
    Messages:
    3,585 (1.10/day)
    Thanks Received:
    103
    well i started a thread aout how the new ccc wont open. i think its just for me but its an issue none the less.
     
  7. Scheich

    Joined:
    Dec 20, 2005
    Messages:
    245 (0.08/day)
    Thanks Received:
    20
    Omg ATI. Why do i have to fight everytime iam using new drivers with the
    monitor refresh rate. Do you ever learn, or listen ? :shadedshu

    Lets hope AMD will fire you all.
     
  8. g12rxz New Member

    Joined:
    Apr 9, 2006
    Messages:
    293 (0.09/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Illinois
    I would hope AMD wouldn't fire all of ATI cause then the only few companies around you'd get your graphics from are nVidia, Intel, SiS, and Via. All of which you'd probably have just as much or more fun with driver wise :D Other than that 6.8's seem to be working fine.
     
  9. xylomn

    xylomn New Member

    Joined:
    May 13, 2006
    Messages:
    661 (0.21/day)
    Thanks Received:
    18
    Location:
    Swindon, England, United Kingdom
    Had no problems here, gained a few fps not many but no obvious problems :D
     
  10. pudel New Member

    Joined:
    Aug 20, 2006
    Messages:
    2 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    i am an owner of x1600pro@agp; just installed 6.8 and while the windows loads the monitor turns off, i entered safe mode and it said that this card does not run on CCC and that i should install newer drivers :p; i have netframework 2.0 installed; i also tried 6.8 with CP but the effect was the same; earlier i used 6.6 and now I'm still using it with no problems
    I think this may be a first bug in new cats
     
  11. Casheti

    Casheti New Member

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    4,422 (1.41/day)
    Thanks Received:
    29
    Anyone think this will improve frames per second in BF2 on an X850XT??? I'll give it a go anyways...
     
  12. Jimmy 2004

    Jimmy 2004 New Member

    Joined:
    Jan 15, 2005
    Messages:
    5,491 (1.53/day)
    Thanks Received:
    267
    Location:
    England

    Worth a try, doubt it will have negative effects.
     
  13. Valus New Member

    Joined:
    Feb 18, 2005
    Messages:
    6 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Well something screwy is going on with my drivers. I Downloaded and installed the 6.8 ATI drivers and when i Open up CCC it shows the drivers as 6.7.

    I've tried about 10x now and re-downloaded several times.

    Also used a driver cleaner and still no luck.

    Whats even more wierd is i was using 6.6 Prior to the install and never even downloaded nor installed the 6.7 because i didn't feel like dealing with it.

    Other then that everything works fine just for some reason it says 6.7 instead of 6.8 wonder if anyone else is experincing this?
     
  14. Casheti

    Casheti New Member

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    4,422 (1.41/day)
    Thanks Received:
    29
    As long as it only SAYS it, you should be fine...an odd glitch, yes, but it shouldn't affect performance..
     
  15. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,484 (11.48/day)
    Thanks Received:
    9,763
    we noticed that at 3DCHipset.com as well, the CCC says cat 6.7 but all the driver files for D3D and OGL are newer versions, so its just a naming bug.
     
  16. SK-1

    SK-1

    Joined:
    May 15, 2005
    Messages:
    3,219 (0.92/day)
    Thanks Received:
    338
    Location:
    In a Galaxy Far Far...you know the rest.
  17. white_alert New Member

    Joined:
    Aug 21, 2006
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    I updated the driver to Catalyst 6.8 not long ago and am already experiencing a problem. The 3D preview just doesnt work! Somehow it says that the "Windowed Preview Application" has ocurred a problem and must be closed down.
    I am not quite sure why this is happening! Does anyone have any idea on this?
     
  18. Jimmy 2004

    Jimmy 2004 New Member

    Joined:
    Jan 15, 2005
    Messages:
    5,491 (1.53/day)
    Thanks Received:
    267
    Location:
    England
    That's what I'm getting too but my PC has been screwing around recently. These drivers have fixed a problem I was having with the winlogon.exe process crashing my PC.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page