1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

can't install a printer

Discussion in 'General Software' started by nick_1992, Jul 13, 2007.

  1. nick_1992

    Joined:
    Jan 3, 2006
    Messages:
    579 (0.19/day)
    Thanks Received:
    19
    Location:
    Manitoba, Canada
    I'm haveing problems installing a printer on my computer. Evey time i try to use the CD they gave me it just says "printer spool service stopped, please try restarting computer and try again". I have tried that(many time) but still no luck:banghead:. I tried to enable it in services.smc but i get error 1075 saying that the dependancy service doesn't exist or has been marked for deletion... i have no clue of what to do now.:confused:
    By the way i have a pre-installed version of XP and i don't have money to just go buy a new XP atm:cry::cry::cry::cry::cry:
  2. sneekypeet

    sneekypeet Unpaid Babysitter Staff Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    21,457 (7.11/day)
    Thanks Received:
    5,968
    Is the printer hooked up B4 you put the disc in? ........if so unhook it and run disc, my HP likes the disc first, then it tells you when to hook up and restart!
  3. nick_1992

    Joined:
    Jan 3, 2006
    Messages:
    579 (0.19/day)
    Thanks Received:
    19
    Location:
    Manitoba, Canada
    ok i'll try that
  4. Namslas90 New Member

    Joined:
    Aug 27, 2006
    Messages:
    4,851 (1.69/day)
    Thanks Received:
    555
    Location:
    Earth
    Check MSConfig to ensure "Print Spooler" service is enabled.

    :toast:
  5. nick_1992

    Joined:
    Jan 3, 2006
    Messages:
    579 (0.19/day)
    Thanks Received:
    19
    Location:
    Manitoba, Canada
    still nothing and yes it is enabled but is stopped and i can't get it stated again
  6. Namslas90 New Member

    Joined:
    Aug 27, 2006
    Messages:
    4,851 (1.69/day)
    Thanks Received:
    555
    Location:
    Earth
    Unplug printer from compy, Clean Printer drivers, reboot, plug in printer, load CD and try again.
  7. Namslas90 New Member

    Joined:
    Aug 27, 2006
    Messages:
    4,851 (1.69/day)
    Thanks Received:
    555
    Location:
    Earth
  8. newconroer

    newconroer

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    2,836 (1.10/day)
    Thanks Received:
    267
    He's tried that Namslas; it's giving him a dependancy error.

    You don't need the CD software to use the printer; 99% of the stuff on their is junk. You can get the stripped drivers online.

    Have you got tried checking the DEP system?

    Go to System Properties>Advanced
    Select Performance>Settings
    Select Data Execution Prevention
    Select Turn on DEP for all programs and services except those I select
    Click Add
    Paste this in to the file name box of the window that opens:
    C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
    Select Open
    Select OK when you receive the warning
    Select Apply

    It's a possibility, though I don't see bleh. It might be wanting UPnP, but that'd be highly suspect. I have that disabled on every machine, security hole no thanks.


    Also, do you have a service titled "LexBce Server?" If so, that would need to be running if it's a Lexmark.
  9. Namslas90 New Member

    Joined:
    Aug 27, 2006
    Messages:
    4,851 (1.69/day)
    Thanks Received:
    555
    Location:
    Earth

    What Dependancy error? If it's 1068 then it's RPC.
  10. newconroer

    newconroer

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    2,836 (1.10/day)
    Thanks Received:
    267
    I believe the original statement says 1075?

    Argh.


    "System error 1075 has occurred" error message when you try to start the Background Intelligent Transfer Service


    You remove the Client for Microsoft Networks network component and then you restart the computer. After you restart the computer, if you try to start the Background Intelligent Transfer Service (BITS), you may receive the following error message:

    System error 1075 has occurred.
    The dependency service does not exist or has been marked for deletion.
    If you open the event viewer for this problem, you may notice the following log message:

    The Background Intelligent Transfer Service service depends on the following nonexistent service: LanmanWorkstation



    Dammit, that just made the equation worse.
  11. nick_1992

    Joined:
    Jan 3, 2006
    Messages:
    579 (0.19/day)
    Thanks Received:
    19
    Location:
    Manitoba, Canada
    still nothing :S
  12. Namslas90 New Member

    Joined:
    Aug 27, 2006
    Messages:
    4,851 (1.69/day)
    Thanks Received:
    555
    Location:
    Earth
    That'l teach me not to read, it is 1075 (DEP) like you said!
    causes of 1075,printer or a fax machine adds itself as a Print Spooler dependency during installation.
    The printer or the fax machine is then removed or incorrectly installed.

    So, try regedit;
    Click Start, click Run, type regedit in the Open box, and then click OK.

    In Registry Editor, locate and then click the following registry subkey:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Spooler

    Right-click the DependOnService value, and then click Modify.
    In the Value data box, delete the event that is mentioned in the "Symptoms" section.

    :toast:
  13. nick_1992

    Joined:
    Jan 3, 2006
    Messages:
    579 (0.19/day)
    Thanks Received:
    19
    Location:
    Manitoba, Canada
    btw it's a canon PIXMA MP510 if that helps :S
  14. nick_1992

    Joined:
    Jan 3, 2006
    Messages:
    579 (0.19/day)
    Thanks Received:
    19
    Location:
    Manitoba, Canada
    i did do that and still no luck waaaaaa
  15. newconroer

    newconroer

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    2,836 (1.10/day)
    Thanks Received:
    267
    I didn't think it was DEP though, I mean he shouldn't have to make an 'exception.'

    This is one of those situations where I would condone the use of remote registry or similar services so we can really SEE what's going on, but ...I'd have to kill myself after making such a terrible security risking suggestion.
  16. nick_1992

    Joined:
    Jan 3, 2006
    Messages:
    579 (0.19/day)
    Thanks Received:
    19
    Location:
    Manitoba, Canada
    yeah i'd do trhat so u could help me but it's very unsecure...
  17. Namslas90 New Member

    Joined:
    Aug 27, 2006
    Messages:
    4,851 (1.69/day)
    Thanks Received:
    555
    Location:
    Earth
    If he's running Norton it could be the problem, there are issues with certian Firewalls/AV and that same error. Try shutting it down and disconnect I-net cable then clean and re-install drivers.
  18. nick_1992

    Joined:
    Jan 3, 2006
    Messages:
    579 (0.19/day)
    Thanks Received:
    19
    Location:
    Manitoba, Canada
    ok i'll give it a go and i don't got norton
  19. newconroer

    newconroer

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    2,836 (1.10/day)
    Thanks Received:
    267
    Aye, even if I didn't h4x0r you, someone could piggy-back it so...nada.

    There's always the age old 'unplug and reinstall' trick. It sounds so weak but maybe.

    The method is to unplug the printer from the USB port, uninstall all drivers, reboot.
    Check the service again to see if you're still getting that 1075.

    Theoretically you should be able to toggle the spooler on/off at will without any conflicts.
    If you cannot, then it's back to the drawing board.

    And a note on DEP, I would make sure DEP is set to 'only services I..' etc, rather than "ALL."


    For a reference point, there's only six services needed to run XP.

    Event Log
    Plug and Play
    Remote Procedure Call
    Task Scheduler
    Windows Management
    Workstation

    You might get away with not using Event Log or Task Scheduler some of the time.

    Throw in DHCP, Windows Audio and System Restore and you're slimmed down but fully functional.


    That doesn't help this situation, but it may make you rest easier knowing you don't have to have EVERY service turned on.


    Can you try this printer on a different drive?
  20. nick_1992

    Joined:
    Jan 3, 2006
    Messages:
    579 (0.19/day)
    Thanks Received:
    19
    Location:
    Manitoba, Canada
    damit now my services.smc aren't working...
  21. nick_1992

    Joined:
    Jan 3, 2006
    Messages:
    579 (0.19/day)
    Thanks Received:
    19
    Location:
    Manitoba, Canada
    well i restarted and spooler is running now but i'll try to install cd now
  22. nick_1992

    Joined:
    Jan 3, 2006
    Messages:
    579 (0.19/day)
    Thanks Received:
    19
    Location:
    Manitoba, Canada
    yay i think we got it working now
  23. nick_1992

    Joined:
    Jan 3, 2006
    Messages:
    579 (0.19/day)
    Thanks Received:
    19
    Location:
    Manitoba, Canada
    THANK YOU VERY MUCH



    p.s. sorry for the quadruple post :p

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page