1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Damn... which one should I get?

Discussion in 'General Hardware' started by tkpenalty, Jun 3, 2007.

  1. tkpenalty New Member

    Joined:
    Sep 26, 2006
    Messages:
    6,958 (2.15/day)
    Thanks Received:
    345
    Location:
    Australia, Sydney
    So yeah... I'm going to upgrade soon so what should I choose? Taking price out of the equation:

    -2x1GB PC6400 OCZ Gold
    -Another X1950PRO for Crossfire :)))
    -Sell my X1950PRO and buy an 8800GTS.
     
  2. spud107

    spud107

    Joined:
    Feb 12, 2007
    Messages:
    1,194 (0.39/day)
    Thanks Received:
    131
    Location:
    scotland
    the crossfire option. . .
    2 zalman vf900-cu's
     
  3. SK-1

    SK-1

    Joined:
    May 15, 2005
    Messages:
    3,328 (0.89/day)
    Thanks Received:
    427
    Location:
    In a Galaxy Far Far...you know the rest.
    Man what a tough choice.I say,...No good DX10 games for another year and you will never do SLI on that MB,..so the GTS is out.
    Now,..2 gigs of ram vs Crossfire x1950 hmmmmm.I would go Crossfire and buy another gig if possible.:toast:
     
  4. Grings

    Grings

    Joined:
    Nov 16, 2006
    Messages:
    2,303 (0.72/day)
    Thanks Received:
    187
    Location:
    Blighty
    id say ram first, then save for an 8800gts (or a hd2900pro if/when it comes out) dx10 is (sort of) here now
     
  5. pt

    pt not a suicide-bomber

    Joined:
    Mar 11, 2006
    Messages:
    8,981 (2.62/day)
    Thanks Received:
    208
    Location:
    Portugal
    ram 1st, no need for crossfire if the system ram bottlenecks it for lack of quantity
     
  6. yogurt_21

    yogurt_21

    Joined:
    Feb 18, 2006
    Messages:
    4,493 (1.30/day)
    Thanks Received:
    612
    Location:
    AZ
    mem in my opinon, xfire is nice, but it'd leave you on that platform for a while longer, when a decent dx10 card will only continue to drop in price as the market gets more saturated with them.

    mem now, dx10 gpu later this year if possible.
     
  7. Kursah

    Kursah

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    8,301 (2.58/day)
    Thanks Received:
    2,040
    Location:
    Missoula, MT, USA
    I vote for memory upgrade now, stick with your one x1950pro for now, it should suffice fine until you can afford to upgrade later on. I'd say wait until ATI unleases more of the HD series to see if a 2900pro may be the way to go, or of going with an XT or XTX (Is that what they're gonna call it?). I'm not a big supporter of multiple vid cards, as just like back when SLI was originally introduced, technology showed that one card can and still can beat two, generally for the same price or sometimes cheaper. I think if you wait and see what other products Nvidia and ATI will be releasing, it should be worth it, as prices of current products should drop and a better bang for the buck may arise.
     
  8. hat

    hat Enthusiast

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    17,272 (5.43/day)
    Thanks Received:
    2,246
    Location:
    Ohio
    I'd say get the RAM too. Crossfire is pretty much a waste as you only get about a 30% performance increace. By the time you are ready to upgrade again, the 8800GTS 320MB will be cheaper.
     
    Crunching for Team TPU
  9. Chewy

    Chewy New Member

    Joined:
    Jul 9, 2006
    Messages:
    3,289 (0.99/day)
    Thanks Received:
    148
    Location:
    Halifax, Canada
    I wouldnt get ocz gold ram though, I have a pair they dont oc very good.. well maker thier newer rev's do I got rev.1.. your 667 ram has tighter timings than they can do.

    rams cheap atm get a nice set of ddr2 :) find/wait for a sale... I seen some ocz 8500 reapers for 149$ Canadian after rebate.. so they would be even cheaper in the States/USA.
     
  10. Azn Tr14dZ New Member

    Joined:
    Mar 2, 2006
    Messages:
    5,299 (1.54/day)
    Thanks Received:
    19
    I would go for more RAM first, then maybe save up for a DX10 GPU later on. Your X1950 Pro is fine for now as I can see you only have a 17" Monitor, so I assume 1280x1024 and lower are the resolutions you play at.
     
  11. DaMulta

    DaMulta My stars went supernova

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Messages:
    16,135 (4.91/day)
    Thanks Received:
    1,459
    Location:
    Oklahoma T-Town
    Crossfire which will give u Super AA!!!! with 2x512 if you can get those too.
     
    Last edited: Jun 3, 2007
  12. SK-1

    SK-1

    Joined:
    May 15, 2005
    Messages:
    3,328 (0.89/day)
    Thanks Received:
    427
    Location:
    In a Galaxy Far Far...you know the rest.
    :toast:
     
  13. FOXCONN1115 New Member

    Joined:
    Mar 30, 2007
    Messages:
    398 (0.13/day)
    Thanks Received:
    8
    Location:
    Rhode Island, USA
    I strongly suggest a memory upgrade. It'll mean all the difference in the world, and you'll definately notice. Then if you have enough money, I'd grab another x1950 and crossfire those babies.
     
  14. DaMulta

    DaMulta My stars went supernova

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Messages:
    16,135 (4.91/day)
    Thanks Received:
    1,459
    Location:
    Oklahoma T-Town
    I had no problems with one stick of ram running at 1150Mhz. It ran BF2 like I had 2 gigs LOL. I had to run it that way becuase I never RMAed it the one dead stick LOL. But now that stick is dead to so I have to now:(.
     
  15. tkpenalty New Member

    Joined:
    Sep 26, 2006
    Messages:
    6,958 (2.15/day)
    Thanks Received:
    345
    Location:
    Australia, Sydney
    hmm... fine X1950PRO + another cheap 667 kit :)
     
  16. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    43,411 (10.98/day)
    Thanks Received:
    10,629
    Location:
    Australalalalalaia.
    my vote is for the ram. As things stand now, even my system (with a GTX) cant run DX10 games - lost planet, Company of heroes - they all run like shit.

    You're best off with getting good ram now, and waiting for the next refresh of DX10 hardware.
     
  17. andhi_sg New Member

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    23 (0.01/day)
    Thanks Received:
    1
    Ram First, and other can wait..........:D
     
  18. ex_reven New Member

    Joined:
    Sep 4, 2006
    Messages:
    5,225 (1.60/day)
    Thanks Received:
    171
    Two words.

    Create. Poll.

    :D
     
  19. Darknova

    Darknova

    Joined:
    Nov 8, 2006
    Messages:
    5,037 (1.58/day)
    Thanks Received:
    535
    Location:
    Manchester, United Kingdom
    Get the RAM and then buy another graphics card when DX10 has settled down.
     
  20. FOXCONN1115 New Member

    Joined:
    Mar 30, 2007
    Messages:
    398 (0.13/day)
    Thanks Received:
    8
    Location:
    Rhode Island, USA
    yea i like that idea, ram first gfx card later..
     
  21. J-Man

    J-Man New Member

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    2,248 (0.75/day)
    Thanks Received:
    81
    Location:
    Oakham, UK
    To be honest, I'd say get 2x 1GB OCZ RAM cause your card will still perform really nicely in games on it's own so yeah, RAM.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page