1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

GPU running 297Mhz on 2nd 3870

Discussion in 'AMD / ATI' started by kenkickr, Apr 19, 2008.

  1. kenkickr

    kenkickr

    Joined:
    Dec 5, 2007
    Messages:
    4,810 (1.99/day)
    Thanks Received:
    1,440
    I'm really starting to hate this Sapphire 3870 single slot!! My new issue is Rivatuner shows the GPU running 297 even though I have the card unlocked in CCC. I tried to manually set the core speed to 777 like my Gecube but as soon as I hit apply it goes right back to 297. Anyone have any ideas on this one because my head hurts--> :banghead:
    Crunching for Team TPU
  2. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,495 (13.54/day)
    Thanks Received:
    13,910
    It's called powerplay, in 2d mode CCC underclocks your cards. It's perfectly normal.
  3. VuurVOS New Member

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Messages:
    306 (0.13/day)
    Thanks Received:
    74
    Could be the oc tools what you are using. If you do nothing (remove every gpu oc software), it will run at the rated speeds
  4. kenkickr

    kenkickr

    Joined:
    Dec 5, 2007
    Messages:
    4,810 (1.99/day)
    Thanks Received:
    1,440
    Just seems odd the Gecube is running its rated speed according to Rivatuner but the Sapphire is running 297Mhz core speed. Also I don't have them overclocked since the crappy A$$ design of my motherboard by ECS puts one card right under the other one meaning no nice cool air for the top card.
    Crunching for Team TPU
  5. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,495 (13.54/day)
    Thanks Received:
    13,910
    If you have crossfire enabled both cards should be running at 297mhz core in 2d mode.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page