1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

John Carmack Frags Dedicated PPUs

Discussion in 'News' started by HellasVagabond, Jul 19, 2007.

  1. HellasVagabond New Member

    Joined:
    Jan 19, 2007
    Messages:
    3,404 (1.08/day)
    Thanks Received:
    162
    Location:
    Athens , GREECE
    "I'm not a believer." That was john carmack's responce when asked about his opinion of dedicated PPU cards. He said that he believes multi-core cpus are a much better base for developers to use for physics calculations especially due to their fast spread in the market. Carmack is following the path that was laid by Valve Software's Half-Life 2: Episode Two, Crytek's Crysis and Remedy's Alan Wake which all three do advanced physics calculations using multi-core cpus. So far 2 of the few games that fully support AGEIA are Tom Clancy's Ghost Recon 1/2 and the upcoming Unreal 2007.

    Source: Bit-Tech
     
    Last edited: Jul 19, 2007
  2. d44ve New Member

    Joined:
    Apr 16, 2007
    Messages:
    2,521 (0.82/day)
    Thanks Received:
    309


    there will be a reckoning with those ghosts
    :p
     
  3. HellasVagabond New Member

    Joined:
    Jan 19, 2007
    Messages:
    3,404 (1.08/day)
    Thanks Received:
    162
    Location:
    Athens , GREECE
    Come onnnnnnn :p
     
  4. d44ve New Member

    Joined:
    Apr 16, 2007
    Messages:
    2,521 (0.82/day)
    Thanks Received:
    309

    You know I had to point it out!

    I am just playin with you :D
     
  5. HellasVagabond New Member

    Joined:
    Jan 19, 2007
    Messages:
    3,404 (1.08/day)
    Thanks Received:
    162
    Location:
    Athens , GREECE
    I know but you could do that in a PM :)
     
  6. d44ve New Member

    Joined:
    Apr 16, 2007
    Messages:
    2,521 (0.82/day)
    Thanks Received:
    309
    You could have PM me too... but you didnt

    besides, this is more fun.
     
  7. LiNKiN

    LiNKiN Staff

    Joined:
    Jan 15, 2006
    Messages:
    1,761 (0.50/day)
    Thanks Received:
    303
    Location:
    Oklahoma
    [​IMG]
     
  8. Ben Clarke

    Ben Clarke

    Joined:
    Aug 10, 2006
    Messages:
    4,403 (1.33/day)
    Thanks Received:
    152
    Location:
    England
    Carmack knows what he's talking about... after all, he owns video games, pretty much.

    "And then Carmack said 'Let there be DOOM' and DOOM was created."

    Best damn FPS ever.
     
  9. Kreij

    Kreij Senior Monkey Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    13,881 (4.43/day)
    Thanks Received:
    5,625
    Location:
    Cheeseland (Wisconsin, USA)
    I agree with Mr. Carmack.
    Unless they start putting dedicated PPUs directly on the MoBos I doubt I will ever get one.

    On another note :
    I see at least five other spelling/grammar errors in the first post, but I won't point them out ;)
     
  10. HellasVagabond New Member

    Joined:
    Jan 19, 2007
    Messages:
    3,404 (1.08/day)
    Thanks Received:
    162
    Location:
    Athens , GREECE
    ( That does it , im getting FireFox with the spelling check addon !! :p )
     
  11. d44ve New Member

    Joined:
    Apr 16, 2007
    Messages:
    2,521 (0.82/day)
    Thanks Received:
    309
    You know that you can use iespell, right?

    Just click the "abc" icon in the top right of the new post window
     
  12. HellasVagabond New Member

    Joined:
    Jan 19, 2007
    Messages:
    3,404 (1.08/day)
    Thanks Received:
    162
    Location:
    Athens , GREECE
    iespell is an addon or is it with the site ?
     
  13. d44ve New Member

    Joined:
    Apr 16, 2007
    Messages:
    2,521 (0.82/day)
    Thanks Received:
    309
    It is an addon that this site points you to when you click on "abc"

    however, you can use it with any website.

    You just right click and click "check spelling"

    Its a great tool
     
  14. insider Guest

    The Physx cards by AGEIA are far too expensive and their performance even compared to a Geforce4 card is weak (in terms of it's overall processing power), I'd have bought one if they were £20-£30 max (that's all they are worth really), but £100+ no chance!
     
    Last edited by a moderator: Jul 19, 2007
  15. DaMulta

    DaMulta My stars went supernova

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Messages:
    16,135 (4.86/day)
    Thanks Received:
    1,459
    Location:
    Oklahoma T-Town
    it's:nutkick:


    lol I'm one to talk
     
  16. Darksaber

    Darksaber W1zzard's Sidekick Staff Member

    Joined:
    Jul 8, 2005
    Messages:
    2,675 (0.72/day)
    Thanks Received:
    921
    Location:
    Gmunden, Austria
    Well guys...wait and see ^^ Review should be coming shortly.

    BTW: Unreal Tournament III will also use the card :)

    cheers
    DS
     
  17. d44ve New Member

    Joined:
    Apr 16, 2007
    Messages:
    2,521 (0.82/day)
    Thanks Received:
    309
    Well hell, why don't you just put in the rest of the punctuation too? Quit being lazy!

    lol
     
  18. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,691 (6.22/day)
    Thanks Received:
    2,988
    Location:
    some AF base
    they cant do anything top big they USE PCI which is slow thus they dont do anything important so i wont buy a PPU
     
  19. insider Guest

    Actually the AGEIA Physx cards don't even use up anywhere near the available bandwidth of the PCI bus, PCI-E ain't even needed just for Physics calc.
     
  20. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,691 (6.22/day)
    Thanks Received:
    2,988
    Location:
    some AF base
    ok it so it does almost nothing :) just use your X1k series card to do the calcs prob solved
     
  21. WarEagleAU

    WarEagleAU Bird of Prey

    Joined:
    Jul 9, 2006
    Messages:
    10,812 (3.24/day)
    Thanks Received:
    547
    Location:
    Gurley, AL
    Well, Id like to believe Physix Cards have a use, Lord knows a few games Ive installed (Tomb Raider Anniversary, Lost Planet Extreme Condition, etc) had to have me install the driver/software for Ageia Physix processors even though I dont use one.
     
  22. OnBoard

    OnBoard New Member

    Joined:
    Sep 16, 2006
    Messages:
    3,044 (0.93/day)
    Thanks Received:
    379
    Location:
    Finland
    Multi-core ftw. I mean if the game already uses both core (or four) and would still need a physics card, then there's something wrong with it :)
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page