1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

more bad news for windows users

Discussion in 'General Software' started by spectre440, Dec 28, 2005.

  1. spectre440 New Member

    Joined:
    Jul 18, 2005
    Messages:
    948 (0.28/day)
    Thanks Received:
    15
    Location:
    Israel
    Last edited: Dec 28, 2005
  2. DR.Death

    DR.Death New Member

    Joined:
    Jul 10, 2005
    Messages:
    1,757 (0.51/day)
    Thanks Received:
    64
    Location:
    Canada
    yes firefox , tell me y do u still use ie? it is slow and out a date in my opion!
     
  3. Polaris573

    Polaris573 Senior Moderator

    Joined:
    Feb 26, 2005
    Messages:
    4,281 (1.20/day)
    Thanks Received:
    718
    Location:
    Little Rock, USA
    #1 complaints I hear when suggesting people switch to firefox.

    "It takes a long time to open"
    "It's not really any safer, it just protects against different things"
    "It's different"
    "You can only view some pages in IE"

    As for me, I've been happily using Firefox for over a year now without any notable problems.
     
  4. spectre440 New Member

    Joined:
    Jul 18, 2005
    Messages:
    948 (0.28/day)
    Thanks Received:
    15
    Location:
    Israel

    dude, dont be funny, i've been using firefox since 0.8...

    i was just SAYING that with this newly discovered security breach you'll be alot more safer with firefox! (as you would be in most cases), since with firefox you have to activley download the wmf file in order to get infected, while with IE its enough to view the file.


    also, update: if you're using google desktop, uninstall it right now as it too is proving very vulnerbale to this new exploit!
     
  5. DR.Death

    DR.Death New Member

    Joined:
    Jul 10, 2005
    Messages:
    1,757 (0.51/day)
    Thanks Received:
    64
    Location:
    Canada
    i am not using ie i am using firefox. i asked that for an opinion why people are still using it because i was wondering why. so are you happy with it ?
    here is where you can get firefox 1.5 http://www.mozilla.com/firefox/
     
  6. AMDCam New Member

    Joined:
    May 26, 2005
    Messages:
    1,099 (0.32/day)
    Thanks Received:
    6
    Location:
    Colorado, United States
    Well I definitely hate IE (WHERE IS IE7), not only for security but because it is literally less stable than Firefox. No tabbed browsing either. I mean sometimes, even on microsoft websites, IE will freeze and never get the page or even say it has an error. And when you play flash games (on certain computers) it does that "IE has encountered an internal error and needs to shut down" thing. When you're playing a game, that is THE MOST annoying thing it can do. I have to manually shut it down. Firefox has never done that. But my big complaints about firefox are:

    1. Need to download new plugins, and not all plugins are supported for Firefox
    2. Windows Media player videos suck in it, if you scroll the screen turns black and you have to restart the video
    3. Interface could be better, it's just a ripoff of IE's. If it looked glassy like Vista or something, then I'd be happy.
     
  7. Solaris17

    Solaris17 Creator Solaris Utility DVD

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    17,362 (5.12/day)
    Thanks Received:
    3,667
    Location:
    Florida
    i use firefox and proud of it http://www.mozilla.com/firefox/

    and this really sucks i hope i dont get it though i dont think i will my computer is like a fortress.
     
  8. dunnleed08 New Member

    Joined:
    Dec 9, 2005
    Messages:
    223 (0.07/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    in some sh@#%$!part of tennessee
    thanks for the info

    i was just reading over youyr discusion...tried firefox...very nice
     
  9. Jimmy 2004

    Jimmy 2004 New Member

    Joined:
    Jan 15, 2005
    Messages:
    5,491 (1.52/day)
    Thanks Received:
    267
    Location:
    England
    Firefox for me - more options to change as well in about:config
     
  10. nickmorzov New Member

    Joined:
    Jan 19, 2006
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    all the plugins are already in IE and you can't do windows updates with firefox... i use both though because there are some awesome things you can do with firefox, like as soon as i click the myspace bookmark at the top of my ff browser it logs me in automatically etc
     
  11. Thermopylae_480

    Thermopylae_480 New Member

    Joined:
    May 27, 2005
    Messages:
    3,686 (1.06/day)
    Thanks Received:
    393
    Location:
    Little Rock Arkansas, United States
    You can download different themes for Firefox. You're not stuck with the default. Find one you like and use it; if you like glassy try Aquatint its rather glassy, and I know there are others if you browse around. That would probably fix a 1/3 of your problems.

    [​IMG]

    I can't really think of any plugins you "need" some are really nice though. Firefox will run fine without any and just the normal updates, and there is nothing wrong with updates; IE should probably have more of those.

    The majority of websites I have not gotten to load are Microsoft websites. I can't think of any non-Microsoft related websites that I couldn't load with Firefox; though I'm sure the next post will be a list of websites that won't load. :laugh:

    And if you just hate both IE and Firefox, than there are other web browsers out there to try too. Like Opera and Avant.
     
    Last edited: Jan 19, 2006
  12. trog100 New Member

    Joined:
    Dec 18, 2005
    Messages:
    4,420 (1.35/day)
    Thanks Received:
    237
    me i just hate MS.. i dont use ie.. i dont use outlook .. i dont use windows media player.. if there was viable alternative to windows itself i wouldnt use windows.. but sadly there aint..

    trog
     
  13. Solaris17

    Solaris17 Creator Solaris Utility DVD

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    17,362 (5.12/day)
    Thanks Received:
    3,667
    Location:
    Florida
    linux
     
  14. Polaris573

    Polaris573 Senior Moderator

    Joined:
    Feb 26, 2005
    Messages:
    4,281 (1.20/day)
    Thanks Received:
    718
    Location:
    Little Rock, USA
    When I

    1. Can Install nearly any program I want on linux (GIMP is nice. But give me my photoshop!)
    2. Don't have to fight for three hours to install my nvidia drivers
    3. No longer have to compile programs myself (if there were clear instructions it would be as big of a deal. Not all of us are born with the instinct of compiling)

    Only then will linux be a viable alternative. It's a short list, Perhaps it will happen soon?
     
  15. wazzledoozle

    wazzledoozle New Member

    Joined:
    Aug 30, 2004
    Messages:
    5,414 (1.45/day)
    Thanks Received:
    161
    Location:
    Seattle
    I see no reason to use linux. With the amount of knowledge it takes to make Linux useful to an advanced computer user, you would be better off with windows.

    Linux is good if:
    You dont play games
    You dont need MSOffice
    You dont need photoshop
    You dont need compatibility with most things

    Openoffice doesnt count. You can use it for for personal applications, but if your in a business enviroment, you cant write something up in Openoffice with any worthwhile formatting that will work with word. And there is still no viable alternative to Excel, Powerpoint, and Access.

    The gimp isnt as good as photoshop. Nuff said.

    $80 is a small price to pay for something that you know will work.

    Ive been running SP2 since it came out, for about a year now with no formats. I dont run antivirus, and just use spybot to "immunize" against spyware. I might occasionally get a tracking cookie, but thats it.
     
  16. Thermopylae_480

    Thermopylae_480 New Member

    Joined:
    May 27, 2005
    Messages:
    3,686 (1.06/day)
    Thanks Received:
    393
    Location:
    Little Rock Arkansas, United States
    I agree. Linux is nothing more than a novelty when it comes to the majority of uses.
     
  17. tony929292

    tony929292 New Member

    Joined:
    Sep 13, 2005
    Messages:
    362 (0.11/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    usa
    i use ie i tryed firefox i couldnt got to the microsoft forums or get to windows update page
    i disable windows security eveything firewall virus scan auto updates a matter a fact i did not have a viris scan installed i have a yahoo toolbar that has antispy and popup blocker but it been install for ever now and only has 17 blocks mainly form sites i trust creative or asus etc i wounld not have that if i didn't play fanasty sports and yahoo mail i have no pop ups or any virus the only protection i have is nivida firewall and it doesn't take over my system like norton or mcafee or ez trust the only problem with ie i have is the 64bit one and that not all of micsofts fault becases it runs stable just no web pages support it i guess

    firefox is stable and safe to but just cant use it to get updates so i wont use it till then
     
  18. wazzledoozle

    wazzledoozle New Member

    Joined:
    Aug 30, 2004
    Messages:
    5,414 (1.45/day)
    Thanks Received:
    161
    Location:
    Seattle
    You will never be able to use it to get updates, Windows update uses Active X controls which ONLY IE has. Just use Firefox for your everday browser, and open IE when you need to update. Not that hard, and much safer. These days it seems at least every other security risk is based from IE.
     
  19. Dippyskoodlez

    Joined:
    Jul 1, 2005
    Messages:
    5,095 (1.48/day)
    Thanks Received:
    238
    Location:
    Kansas City, KS
    Last I checked this actually isnt an IE flaw. Its a WMF exploit, which firefox is vulnerable aswell, because its a deep exploit from within windows.

    Windows itself is the problem.

    Poor windows sucke....err.... users....

    ahaha..

    /me hugs his mandriva linux install
     
  20. Dippyskoodlez

    Joined:
    Jul 1, 2005
    Messages:
    5,095 (1.48/day)
    Thanks Received:
    238
    Location:
    Kansas City, KS
    Ever hear of wine? ;) works very well.. :) plays World of warcraft great....(I hear... i dont have a sub. cuz its retarded..)
     
  21. wazzledoozle

    wazzledoozle New Member

    Joined:
    Aug 30, 2004
    Messages:
    5,414 (1.45/day)
    Thanks Received:
    161
    Location:
    Seattle
    All ive heard about WINE is half assed DirectX emulation, not good for any graphically intense games. I would love to be proven wrong with benchmarks or some tests, but that wont be happening.
     
  22. Dippyskoodlez

    Joined:
    Jul 1, 2005
    Messages:
    5,095 (1.48/day)
    Thanks Received:
    238
    Location:
    Kansas City, KS
    maybe this helps...?

    [​IMG]
     
  23. wazzledoozle

    wazzledoozle New Member

    Joined:
    Aug 30, 2004
    Messages:
    5,414 (1.45/day)
    Thanks Received:
    161
    Location:
    Seattle
    If you are going to mess with Linux just to run Wine, whats the point? :wtf:

    Last time I tried messing with Linux was Red Hat 9. What a pain in the ass.

    On the other hand ive played with Ubuntu live cd, and it works pretty well. Didnt have any SATA drivers though.

    Hmm I just found some benchmark numbers for wine vs windows, and its not bad, Though they only benched DX 8.1 games.

    Linux may one day be good, just not yet (for me at least)
     
  24. Dippyskoodlez

    Joined:
    Jul 1, 2005
    Messages:
    5,095 (1.48/day)
    Thanks Received:
    238
    Location:
    Kansas City, KS
    No windows vulnerabilities. Hence the basis of this THREAD. ;)

    All the advantages of linux.... with windows programs... what more does one want? :laugh:
     
  25. Solaris17

    Solaris17 Creator Solaris Utility DVD

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    17,362 (5.12/day)
    Thanks Received:
    3,667
    Location:
    Florida
    u guys rip linux ya but have YOU actually used it RECENTLY and TRIED to get it to work? or have u just listened to general blabber?....remember the first time u used windows hard wasnt it? and i dont care what u say it took some getting used to....thats how it is with linux just because u cant double click an EXE and get insta steam engine doesnt mean its not worth a try.....
     
    Last edited: Jan 21, 2006

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page