1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Overclocked my FX-70s

Discussion in 'Overclocking & Cooling' started by Pete1burn, Feb 25, 2009.

  1. Pete1burn

    Pete1burn

    Joined:
    Feb 5, 2009
    Messages:
    831 (0.39/day)
    Thanks Received:
    69
    Went from 2.6Ghz to 3Ghz in about 30 seconds worth of work.

    Here is CPU-Z before:
    [​IMG]

    And here it is after:
    [​IMG]

    My temps went way up from around 42 to 56 at idle. Is this something to be worried about? I'm not sure what the max temps are for the FX series.

    Also, I ran another 1M digit Superpi and guess how much faster it went...

    1/10 of a second. lol From 35.688 seconds before OC to 35.578 after.

    Not sure if this is worth another 14 degrees of heat.
     
  2. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,684 (6.73/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    your volts are a high for that clock
     
  3. Pete1burn

    Pete1burn

    Joined:
    Feb 5, 2009
    Messages:
    831 (0.39/day)
    Thanks Received:
    69
    I set it to 1.35 in the bios. Looks to be doing that on its own.

    Doesn't matter much. System locked up running 3DMark 06. Back to stock speeds now. :p
     
  4. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,684 (6.73/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    its overheating cause 1.56v is to much for those coolers
     
  5. Pete1burn

    Pete1burn

    Joined:
    Feb 5, 2009
    Messages:
    831 (0.39/day)
    Thanks Received:
    69
    Ah well. I left the CPU over voltage at auto. I dunno what made it go up to what it was.

    Oh well, back to 40c.
     
  6. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,684 (6.73/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    leaving that on auto made it shoot up set them to 1.45-1.5v and try the same thing again
     
  7. LittleLizard

    LittleLizard

    Joined:
    Nov 22, 2008
    Messages:
    3,777 (1.70/day)
    Thanks Received:
    575
    Location:
    Latin America, Uruguay
    holy f***, u have a amd quad fx platform. :eek: i never seen one, can u take some pic for me :)
     
  8. Pete1burn

    Pete1burn

    Joined:
    Feb 5, 2009
    Messages:
    831 (0.39/day)
    Thanks Received:
    69
    lol sure, how's this?

    [​IMG]
     
    r9, FilipM, ShadowFold and 2 others say thanks.
  9. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,684 (6.73/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    not enough cooling those coolers aren't exactly top in todays grouping
     
  10. v12dock

    v12dock

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    1,617 (0.74/day)
    Thanks Received:
    326
    Thats hot, Don't the coolers pull hot air off the video card...
     
  11. Pete1burn

    Pete1burn

    Joined:
    Feb 5, 2009
    Messages:
    831 (0.39/day)
    Thanks Received:
    69
    Not planning on having this set up much longer. Looking into the new Phenom X4 950 coming out soon.
     
  12. Pete1burn

    Pete1burn

    Joined:
    Feb 5, 2009
    Messages:
    831 (0.39/day)
    Thanks Received:
    69
    And holy shit I just looked it up and the max temp for my processors is 63c. No wonder it locked up in 3dmark...
     
  13. CrAsHnBuRnXp

    CrAsHnBuRnXp

    Joined:
    Oct 19, 2007
    Messages:
    5,571 (2.13/day)
    Thanks Received:
    675
    I know someone in high school that had one of these and he was trying to tell me how AMD was so much better over the C2D series. :laugh:
     
  14. v12dock

    v12dock

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    1,617 (0.74/day)
    Thanks Received:
    326
    Send it to me :D
     
  15. Pete1burn

    Pete1burn

    Joined:
    Feb 5, 2009
    Messages:
    831 (0.39/day)
    Thanks Received:
    69
    Probably, but there's no other option with these coolers. There are only tabs for the coolers on the top and bottom of the sockets. If they had some on the left and right I could mount them sideways and point them right at the rear exhaust.
     
  16. v12dock

    v12dock

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    1,617 (0.74/day)
    Thanks Received:
    326
    So you couldnt flip them 180° and make the top fan an intake
     
  17. Pete1burn

    Pete1burn

    Joined:
    Feb 5, 2009
    Messages:
    831 (0.39/day)
    Thanks Received:
    69
    Pretty sure it would mess up the airflow that way.
     
  18. btarunr

    btarunr Editor & Senior Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 9, 2007
    Messages:
    28,959 (11.01/day)
    Thanks Received:
    13,757
    Location:
    Hyderabad, India
    Windsor chips are safe till 72° C.
     
  19. RevengE

    RevengE

    Joined:
    Dec 31, 2008
    Messages:
    2,662 (1.22/day)
    Thanks Received:
    211
    Location:
    Ohio
    I remember when the Fx's came out they were like $1000.00 at launch LOL.
     
  20. LittleLizard

    LittleLizard

    Joined:
    Nov 22, 2008
    Messages:
    3,777 (1.70/day)
    Thanks Received:
    575
    Location:
    Latin America, Uruguay
    HOLY PC! Do want. i dont care if core 2 quad or phenom II is better. DO WANT QUAD FX ! :rockout:
     
  21. btarunr

    btarunr Editor & Senior Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 9, 2007
    Messages:
    28,959 (11.01/day)
    Thanks Received:
    13,757
    Location:
    Hyderabad, India
    So were Intel Emergency Edition, and the first P4 3.20 GHz with HT. :p

    Quad FX @ 3.00 GHz is outperformed by a 2.2 GHz Phenom 9500.
     
  22. v12dock

    v12dock

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    1,617 (0.74/day)
    Thanks Received:
    326
    Amen
     
  23. PCpraiser100 New Member

    Joined:
    Jul 17, 2008
    Messages:
    1,062 (0.45/day)
    Thanks Received:
    68
    Yeah, people are feeling suspicious now about AMD's absence with dual-slot. It's just one of those hunches ya know?
     
  24. Pete1burn

    Pete1burn

    Joined:
    Feb 5, 2009
    Messages:
    831 (0.39/day)
    Thanks Received:
    69
    Cripes, maybe I should just sell the setup in this thread instead of the FS forum. haha
     
  25. btarunr

    btarunr Editor & Senior Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 9, 2007
    Messages:
    28,959 (11.01/day)
    Thanks Received:
    13,757
    Location:
    Hyderabad, India
    It is known that the Athlon64 FX 74 achieves 3.00 GHz stock, at 1.472 V. It's the same as the overclock you just did, multiplier up by 2.00X. So I suggest you override the core voltage to 1.472 V and check for its stability. Here's FX-74 before CPU-Z learned how to detect it:

    [​IMG]
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page