1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

PowerDVD Ultra Not playing few Blu-ray dvds

Discussion in 'General Software' started by suraswami, Jan 22, 2008.

  1. suraswami

    suraswami

    Joined:
    Apr 5, 2005
    Messages:
    6,252 (1.77/day)
    Thanks Received:
    837
    Location:
    Republic of Asia (a.k.a Irvine), CA
    Yesterday I was trying to play 2 blu-ray
    movies
    1. Live Free Die Hard
    2. Premonition

    Both the above titles played only till
    the beginning of menu and then just
    blank screen or some error 01222.

    I have updated the latest Drivers from
    NVidia and have latest patches for PowerDVD ultra.

    LG BD/HDDVD rom GGC-H20L + ECS
    NForce6M-A + AMD AM2 Athlon 64 X2 4800
    + 2GB ram + EVGA 8600GT 512MB HDCP
    Compliant.

    I played Ocean's Thirteen HDDVD no issues. All the HD DVD titles I played had no issues. Only Blu-ray is having issues. Few days ago I rented Pirates of the Caribean - Worlds end. Same issue. It played and stopped in the middle. And never wanted to start playing again.

    Anybody else having similar issues. Any solution to this issue?

    Thanks for the help.

    :respect:
     
  2. suraswami

    suraswami

    Joined:
    Apr 5, 2005
    Messages:
    6,252 (1.77/day)
    Thanks Received:
    837
    Location:
    Republic of Asia (a.k.a Irvine), CA
    No body uses PowerDVD ultra? Many same as me helpless?:mad::cry:
     
  3. ktr

    ktr

    Joined:
    Apr 7, 2006
    Messages:
    7,407 (2.35/day)
    Thanks Received:
    687
    Did you set your region to that of the movie?
     
  4. Frogger

    Frogger

    Joined:
    Feb 12, 2006
    Messages:
    2,180 (0.68/day)
    Thanks Received:
    313
  5. cx72go New Member

    Joined:
    Feb 3, 2008
    Messages:
    1 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0

    I have the same problem; I just installed an LG (GGW-H20L) internal Blu-ray combo drive to my home theater PC. I rented Live Free or Die Hard it played all the preview stuff but when the menu for the main movie I guess all I heard was sound but no movie. I thought I installed it wrong so I purchased a HD-DVD and it worked fine so not sure what to do now. The software that came with the player is Power DVD Ultra.
    Any help is always appreciated.
    Thanks JD
     
  6. suraswami

    suraswami

    Joined:
    Apr 5, 2005
    Messages:
    6,252 (1.77/day)
    Thanks Received:
    837
    Location:
    Republic of Asia (a.k.a Irvine), CA
    Problem solved. Here is what happened.

    PowerDVD OEM has 2 patches to be installed. So I thought there is something to do with the patches. So I uninstalled completely. Cleaned/removed my HDD for tmp files. Re-booted the machine. Installed the OEM version once again. Then it prompted for 2 patches. I didn't install the first patch, instead went for the latest patch and that solved the problem. Earlier what I did was install first patch and then install second patch. I think that screwed me. SO DO NOT INSTALL THE FIRST PATCH. WAIT FOR THE SOFTWARE TO PROMPT FOR SECOND PATCH AND INSTALL IT. THE PATCH SHOULD BE CALLED "PowerDVD_73.exe". DO NOT INSTALL "CyberLink_PowerDVD_73.exe". IF YOU DO IT WILL F... U ANA...

    The above is from one of my earlier threads. I did the opposite and it played Shooter Blu-ray movie which also gave me the same error as die hard. Basically I uninstalled PowerDVD and installed it with CyberLink_PowerDVD_73.exe and everything is fine. Even SPDIF is working fine now. Basically they are hopeless software coders I think. But their customer support is good.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page