1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

The GTX 400 owners club!

Discussion in 'techPowerUp! Club Forum' started by johnspack, Sep 30, 2012.

  1. johnspack

    johnspack

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    4,349 (1.75/day)
    Thanks Received:
    843
    Location:
    Nelson B.C. Canada
    [​IMG]
    Now that prices for GTX480 ect have been slashed, many people who couldn't afford these cards before, now can! This series, especially the 470/480s require a few tricks to oc and get the most out of them. This club is for discussion on how to deal with the the GTX 400 series. I receive a brand new EVGA GTX480 in the morning. Let the games begin!

    Member List:

    cdawall - 3 gtx470s
    clayomax - 2 gtx480s
    Maban - 2 gtx470s
    rangerone766 - 1 gtx470
    Flibolito - 1 gtx480
    johnspack - 2 gtx480
    [Ion] - 2 gtx460s 1 gtx470
    Wrigleyvillain - 1 gtx480
    TB13 - 1 gtx480
    trt740 - 1 gtx480 1 gtx460
    Athlonx2 - 2 gtx470
    rainbow dash - 3 gtx470
    GreiverBlade - 1 gtx460 1 gtx480
    Jstn7477 - 1 gts450 4 gtx460 1 gtx465 1 gtx470
    XL-R8R - 1 gtx460
    Last edited: Sep 10, 2013
    claylomax and Flibolito say thanks.
  2. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,652 (7.05/day)
    Thanks Received:
    2,971
    Location:
    some AF base
    In with my couple of 470's.
    johnspack says thanks.
  3. johnspack

    johnspack

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    4,349 (1.75/day)
    Thanks Received:
    843
    Location:
    Nelson B.C. Canada
    I'll try to add some structure to this thread when I get time. For now, just list which card you have, maybe add a screenshot of gpuz. Perhaps we could show our max stable oces, and maybe a Vantage run!
    Let's add 3DMark11 scores as well!
    Last edited: Oct 1, 2012
  4. johnspack

    johnspack

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    4,349 (1.75/day)
    Thanks Received:
    843
    Location:
    Nelson B.C. Canada
    First discussion I'd like to have, is what bios to use for unlocking voltage on my EVGA card. Any ideas, please throw them out!
  5. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,652 (7.05/day)
    Thanks Received:
    2,971
    Location:
    some AF base
    Should be the evga superclock bios.
  6. sneekypeet

    sneekypeet Unpaid Babysitter Staff Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    21,477 (7.09/day)
    Thanks Received:
    5,989
    all three of the 470s I had from EVGA were ready to go with voltage, you just had to turn on the over voltage in MSI AB.
    johnspack says thanks.
  7. claylomax

    claylomax

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    1,591 (1.01/day)
    Thanks Received:
    255
    Location:
    London
    I swear there was a thread about 400 series ...
    Anyway, I'm in.
    Two reference GTX 480
    Stock clocks
    Stock voltage (load): 0.987v
    johnspack says thanks.
  8. johnspack

    johnspack

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    4,349 (1.75/day)
    Thanks Received:
    843
    Location:
    Nelson B.C. Canada
    Nice, and I tried to find a clubhouse, but only one for gtx460 owners....
    or, that's all I could find....
  9. johnspack

    johnspack

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    4,349 (1.75/day)
    Thanks Received:
    843
    Location:
    Nelson B.C. Canada
    And clayomax, that looks like a nice vid, have you tried to oc those things? Although with 2, not much point....
  10. claylomax

    claylomax

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    1,591 (1.01/day)
    Thanks Received:
    255
    Location:
    London
    Most of the GTX 480 have this voltage. Some batches at launch needed a higher voltage to reach stock clocks resulting in rather hot and noisy cards (especially some EVGA) with little room for overclocking. If your card has a 0.987 voltage you can expect it to do 800mhz at minimum. The highest I reached was 921mhz with 1.138v and the fans at 100%. Don't bother with the memory, it won't overclock well and adds heat to the card preventing you from reaching a higher core clock, at least this is my experience.
  11. Maban

    Maban

    Joined:
    Mar 6, 2008
    Messages:
    2,338 (1.00/day)
    Thanks Received:
    988
    I have two GTX470's folding in my spare right now. Both are at their max stock voltage stable 725MHz. One at 1.037v and the other at 0.987v.
  12. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,652 (7.05/day)
    Thanks Received:
    2,971
    Location:
    some AF base
    downloading vantage as we speak since my DVD copy is a bit old...

    [​IMG]

    Trying those clocks until I get on water.
    Constantine Yevseyev says thanks.
  13. johnspack

    johnspack

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    4,349 (1.75/day)
    Thanks Received:
    843
    Location:
    Nelson B.C. Canada
    Yeah I figured since they use slower clocking ddr5 ram on these, ocing them is just going to make heat. Wish it was faster ram. So I'm hoping I've got a newer stock card with the low voltage... crossing fingers!
  14. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,652 (7.05/day)
    Thanks Received:
    2,971
    Location:
    some AF base
    Phsyx is off for this one

    [​IMG]
  15. johnspack

    johnspack

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    4,349 (1.75/day)
    Thanks Received:
    843
    Location:
    Nelson B.C. Canada
    Nice, now I'd like to see if physx runs better on 4 series than 2 series!
  16. johnspack

    johnspack

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    4,349 (1.75/day)
    Thanks Received:
    843
    Location:
    Nelson B.C. Canada
    Okay, my basemark... my sli gtx285s at stock. I'll compare to my gtx480 tomorrow:
    [​IMG]
    And yes, physx is on, I'll have to do a 2nd without.
    Edit: okay that's my 285s at max oc actually... forgot to downclock them. Sad kind of....
    Edit2: I'm going to add 3dmark11 as well.
    Edit3: cdawall, my test at extreme shows 1920x1200 res, what is yours?
    Edit4: Default settings as presented by Vantage for my system:
    [​IMG]
    Last edited: Oct 1, 2012
  17. claylomax

    claylomax

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    1,591 (1.01/day)
    Thanks Received:
    255
    Location:
    London
    Extreme on Vantage is 1900x1200 if I remember well.
  18. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,652 (7.05/day)
    Thanks Received:
    2,971
    Location:
    some AF base
    Mines normal extreme settings. Only thing I didn't do was run the feature tests since they don't affect the score.

    [​IMG]

    Remember my cards are@800mhz as well that's a pretty sizable overclock.
    Last edited: Oct 1, 2012
  19. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,652 (7.05/day)
    Thanks Received:
    2,971
    Location:
    some AF base
  20. rangerone766

    rangerone766

    Joined:
    Aug 18, 2007
    Messages:
    1,036 (0.41/day)
    Thanks Received:
    111
    this is my max benchable single 470, under water ofcourse-

    [​IMG]


    this is my 24/7 gaming settings-

    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us

    it plays battlefield 3 just fine with high settings and 1920x1080. i had a second for sli, but i just wasnt happy with the increase i got. with vsync on, i run steady 60fps. no reason to upgrade yet, as much as i want to.
  21. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,652 (7.05/day)
    Thanks Received:
    2,971
    Location:
    some AF base
    I can't wait to see what mine do under water. I'm tempted to volt mod the memory up since the Asus card sucks.
  22. johnspack

    johnspack

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    4,349 (1.75/day)
    Thanks Received:
    843
    Location:
    Nelson B.C. Canada
    Arg, one more day for me I think. It seems Ncix is successfully clearing out stock on these... none left in BC, so they finally shipped one from Ontario. So my 480 is currently on a cross-Canada trip!
  23. Flibolito

    Flibolito

    Joined:
    Aug 17, 2008
    Messages:
    726 (0.33/day)
    Thanks Received:
    84
    got time to tinker with it tomorrow?
  24. johnspack

    johnspack

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    4,349 (1.75/day)
    Thanks Received:
    843
    Location:
    Nelson B.C. Canada
    Of course! The wait is killing me.... Looks like getting a 2nd one is going to be a pain.
  25. rangerone766

    rangerone766

    Joined:
    Aug 18, 2007
    Messages:
    1,036 (0.41/day)
    Thanks Received:
    111
    i did mod the bios on my gtx470 to allow higher voltage. i can max it at 1.212 volts. but i game at 1.175 and 900mhz on the core and 1076mhz on the ram. but if i push things any higher i get random crashes in bf3. temps never go above 55-58c under water. but really i have no need to go higher the game runs smooth and looks great.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page