1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

TPU's WCG/BOINC Team

Discussion in 'World Community Grid (WCG)' started by Chicken Patty, Feb 20, 2009.

  1. p_o_s_pc

    p_o_s_pc F@H&WCG addict

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    13,009 (4.82/day)
    Thanks Received:
    2,183
    Location:
    Newark ohio
    I got what your trying to say. I had to read it a few times because i am so damn tired.
     
    Crunching for Team TPU
  2. Supreme0verlord

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Messages:
    696 (0.33/day)
    Thanks Received:
    232
    Location:
    Elkhart, IN
    Bah, soooooo close to 90K!

    [​IMG]
     
    [Ion] says thanks.
  3. Chicken Patty

    Chicken Patty WCG Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    28,341 (11.39/day)
    Thanks Received:
    12,227
    Location:
    Miami, Florida
    Supreme0verlord says thanks.
  4. Chicken Patty

    Chicken Patty WCG Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    28,341 (11.39/day)
    Thanks Received:
    12,227
    Location:
    Miami, Florida
    dammit, my QX had locked up. I loaded defaults, but for some reason it loaded 450fsb. It had a lower multi set so clock wasnt high. But a bus of that speed requires a bit of tweaking. Obviously since everything else was at default, it locked up. So I set it manually. Hopefully now all three rigs will be at full steam if nothing stops them!
     
  5. HammerON

    HammerON The Watchful Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Messages:
    6,490 (3.20/day)
    Thanks Received:
    3,593
    Sorry to hear that CP:(
     
    Crunching for Team TPU
  6. Chicken Patty

    Chicken Patty WCG Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    28,341 (11.39/day)
    Thanks Received:
    12,227
    Location:
    Miami, Florida
    man I'm plagued with issues. I think the issues I was having with the i7 are PSU related. with the CPU overclocked, although LinX stable, is causes the videocard to stop responding. Monitors go black, video card fan spins up to max and i'm forced to restart. I have everything at defaults settings/speeds and now it's fine. Anyway to test out the PSU before sending it out for RMA or something? Or any how to's online you guys might have came across?

    The i7 is crunching, just at stock speeds, thus decreasing its output tremendously.
     
  7. [Ion]

    [Ion] WCG Team Assistant

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    11,787 (6.44/day)
    Thanks Received:
    10,889
    Location:
    North Carolina, United States
    Could you try the PSU in the QX rig? OCed QXs draw a lot of power (as do massively OCed Pentium Ds, I might add)
     
    Crunching for Team TPU
  8. Chicken Patty

    Chicken Patty WCG Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    28,341 (11.39/day)
    Thanks Received:
    12,227
    Location:
    Miami, Florida
    Dont know how high I can clock it as I'm new to S 775 and the board java million options. But I can tryto run that psu an both 3870x2's on the qx and see how that goes. That should draw enough power heh?
     
  9. Chicken Patty

    Chicken Patty WCG Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    28,341 (11.39/day)
    Thanks Received:
    12,227
    Location:
    Miami, Florida
    Hey shiv,

    everything ok dude? You barely beat me for some pie this morning. :confused:
     
  10. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,414 (7.08/day)
    Thanks Received:
    4,483
    Location:
    Youngstown, OH
    Would try single 3870x2, because if it is truly the power supply you might kill all the hardware that it's connected to. Then again, same can be said for your i7 rig.
     
  11. Chicken Patty

    Chicken Patty WCG Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    28,341 (11.39/day)
    Thanks Received:
    12,227
    Location:
    Miami, Florida
    I agree. I'll figure something out when I get home. Would the power cable have anythingto do with it?
     
  12. [Ion]

    [Ion] WCG Team Assistant

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    11,787 (6.44/day)
    Thanks Received:
    10,889
    Location:
    North Carolina, United States
    No, cables don't really ever go "bad". In fact, it's has never happened to me ;)
     
    Crunching for Team TPU
  13. p_o_s_pc

    p_o_s_pc F@H&WCG addict

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    13,009 (4.82/day)
    Thanks Received:
    2,183
    Location:
    Newark ohio
    as of today i have 1 rig less. I have the parts ready to be shipped out.So numbers for me are going to be alittle lower till i get the money for the Quad

    a cable in a way can go "bad" had it happen to me before..Its rare that it happens but if the cable has taken abuse it can happen.. Maybe try a different one anyways
     
    Crunching for Team TPU
  14. Chicken Patty

    Chicken Patty WCG Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    28,341 (11.39/day)
    Thanks Received:
    12,227
    Location:
    Miami, Florida
    Thanks guys. However I think
    y issue has to do with memory low gap as I am having issues with windows reading my amount of ran correctly. Which that can be a sign of the low gap needing some tweaking
     
  15. Paulieg

    Paulieg The Mad Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 19, 2007
    Messages:
    11,914 (4.30/day)
    Thanks Received:
    2,979
    Location:
    Wherever I can find the iron.
    Get yourself a PSU tester or multimeter.
     
    Chicken Patty says thanks.
  16. Chicken Patty

    Chicken Patty WCG Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    28,341 (11.39/day)
    Thanks Received:
    12,227
    Location:
    Miami, Florida
    Thanks Paul, however imma tweak my memory low gap when I get home, it might be that. Windows is not seeing all of my ram neither so it's all adding up. Hopefully it's that. I'll keep you guys informed.
     
  17. Velvet Wafer

    Velvet Wafer New Member

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Messages:
    5,123 (2.67/day)
    Thanks Received:
    990
    Location:
    North of Germany
    sry, for infecting you with the mysterious error disease:D
     
  18. Chicken Patty

    Chicken Patty WCG Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    28,341 (11.39/day)
    Thanks Received:
    12,227
    Location:
    Miami, Florida
    :laugh: if I start getting the BSOD you get then i'd really freak out :p
     
  19. Velvet Wafer

    Velvet Wafer New Member

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Messages:
    5,123 (2.67/day)
    Thanks Received:
    990
    Location:
    North of Germany
    it worked out to Driver Irql not less or equal 0x00000007

    these are more common;)

    at least the hdaudio.sys error vanished ;-)
     
  20. p_o_s_pc

    p_o_s_pc F@H&WCG addict

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    13,009 (4.82/day)
    Thanks Received:
    2,183
    Location:
    Newark ohio
    i am going to hate to see my numbers soon when i have to give up the other X2 that will leave me with just a dual and a few P4s :cry:
     
    Crunching for Team TPU
  21. Mindweaver

    Mindweaver Moderato®™ Staff Member

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    5,205 (2.62/day)
    Thanks Received:
    2,691
    Location:
    Statesville, NC
    Damn guys my other set of Dominator 1gb x2 DDR2 1066 crapped out on me.. Luckily i had a spare set of G.Skill DDR2 800 1gb x 2.. but i lost over 8 hours of crunching on my Q9550.. It's back up but my points will be down... Can't have nothing...
     
    Crunching for Team TPU
  22. Chicken Patty

    Chicken Patty WCG Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    28,341 (11.39/day)
    Thanks Received:
    12,227
    Location:
    Miami, Florida
    dont feel bad mindweaver, im trying to sort out the issues with my i7 rig still.

    Dont get it. card will stop responding with my 4.3 Ghz overclock. Now im at 4.1 Ghz and its fine. What the hell!!!
     
  23. Mindweaver

    Mindweaver Moderato®™ Staff Member

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    5,205 (2.62/day)
    Thanks Received:
    2,691
    Location:
    Statesville, NC
    What power supply are you using? How many rails?
     
    Crunching for Team TPU
  24. Chicken Patty

    Chicken Patty WCG Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    28,341 (11.39/day)
    Thanks Received:
    12,227
    Location:
    Miami, Florida
    single 12v. PCP&C 860W
     
  25. Velvet Wafer

    Velvet Wafer New Member

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Messages:
    5,123 (2.67/day)
    Thanks Received:
    990
    Location:
    North of Germany
    what voltages and clocks do you ran the dominators?:)

    strange cp... you installed the new forceware maybe?:D
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page