1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

WCG Challenge Help Conquer Cancer (1st/2nd week of November)

Discussion in 'World Community Grid (WCG)' started by Norton, Oct 27, 2012.

?

Are you interested in participating in the HCC WCG Challenge

Poll closed Nov 10, 2012.
  1. Yes I am interested and plan on participating

    76.5%
  2. Not this time but may be interested in the future

    7.8%
  3. Not interested

    3.9%
  4. Undecided

    11.8%
  1. BUCK NASTY

    BUCK NASTY F@H Mod & 4P Enthusiust Staff Member

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Messages:
    4,561 (1.71/day)
    Thanks Received:
    3,850
    Location:
    Tallahassee, FL. U.S.A.
    Make sure you adjust you profile on the WCG website to allow GPU usage and select HCC work only.
     
    More than 25k PPD
  2. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,732 (9.84/day)
    Thanks Received:
    6,199
    Location:
    Chatsworth, GA
    Should look something like this once GPU's get work

    [​IMG]
     
    manofthem says thanks.
    Crunching for Team TPU
  3. ThE_MaD_ShOt

    ThE_MaD_ShOt

    Joined:
    Nov 29, 2011
    Messages:
    5,031 (4.62/day)
    Thanks Received:
    3,654
    Location:
    Hi! I'm from the Internet
    Thing is if he is going to run multiple wu's on the cards it best to set it up right at the begining. If not you have to blow out the client install to get it right. :toast:
     
    manofthem says thanks.
    Crunching for Team TPU
  4. [Ion]

    [Ion] WCG Team Assistant

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    12,218 (6.45/day)
    Thanks Received:
    11,907
    Location:
    Raleigh, North Carolina, United States
    I think we've got it sorted out--it's running a WU on one GPU, and I just PM'd him the cc_config info he needs to get both working :toast:
     
    manofthem says thanks.
    Crunching for Team TPU
  5. manofthem

    manofthem

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    6,304 (4.46/day)
    Thanks Received:
    8,526
    I think it's all working well. Although, 2nd gpu seems to be up at full clocks, while 1st kind of goes back and forth. But it's progress, as before they were always 2d clocks

    So, when so the statistics update online at wcg?
     
    Crunching for Team TPU
  6. [Ion]

    [Ion] WCG Team Assistant

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    12,218 (6.45/day)
    Thanks Received:
    11,907
    Location:
    Raleigh, North Carolina, United States
    WCG updates twice a day: ~8:30 AM and 8:30 PM. Due to the way the PM update works, you can see your points and runtime for the day at 8:30, but the rest of the stats aren't available until ~9:30-9:50 :ohwell:
     
    manofthem says thanks.
    Crunching for Team TPU
  7. Doc41

    Doc41

    Joined:
    Sep 25, 2010
    Messages:
    446 (0.29/day)
    Thanks Received:
    333
    Location:
    Bahrain
    Hey guys, i'm always late to catch stuff like this ( mostly because i'm busy these days with my studies) :ohwell:
    anyway, for various reasons i can't leave my rig to crunch 24/7 and can only have it running while being with it at home so i'm able to monitor it, and i'm currently running HCC and FA@H WU's only.
    It's not much but i'm leaving it crunching as much as i can:toast:
    [​IMG]
     
    stinger608, dude12564, Norton and 2 others say thanks.
    Crunching for Team TPU
  8. [Ion]

    [Ion] WCG Team Assistant

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    12,218 (6.45/day)
    Thanks Received:
    11,907
    Location:
    Raleigh, North Carolina, United States
    Doc, we greatly appreciate whatever you can do! :toast: :rockout:
     
    Doc41 says thanks.
    Crunching for Team TPU
  9. manofthem

    manofthem

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    6,304 (4.46/day)
    Thanks Received:
    8,526
    Sorry for being a nuisance, but I wanted to throw this out to all you pros and get your take on it. Is it looking right? To my uneducated eye, it's looking better.... :laugh:

    [​IMG]

    Also, i wish there was a way to change my vote from Undecided to Yes!
     
    Last edited: Oct 31, 2012
    ThE_MaD_ShOt and [Ion] say thanks.
    Crunching for Team TPU
  10. RCoon

    RCoon Gaming Moderator Staff Member

    Joined:
    Apr 19, 2012
    Messages:
    7,735 (8.15/day)
    Thanks Received:
    3,847
    Location:
    Gypsyland, UK
    The old Q6600 work rig did its magic overnight just fine, returned to my home rig however to be greeted by a blue screen xD not sure where the problem lies, but downclocked the cpu to 4.6ghz, and both gpus seem to be hanging around 56 degrees so all is good on those, guess tomorrow will tell me if it's stable or not!
     
  11. Chevalr1c

    Chevalr1c

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    3,280 (2.13/day)
    Thanks Received:
    1,457
    Location:
    NL, Europe
    manofthem says thanks.
    Crunching for Team TPU
  12. BUCK NASTY

    BUCK NASTY F@H Mod & 4P Enthusiust Staff Member

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Messages:
    4,561 (1.71/day)
    Thanks Received:
    3,850
    Location:
    Tallahassee, FL. U.S.A.
    You've got a Q6600 @ 4.6Ghz??? That might be the problem.... I thought they were good for up to 3.4Ghz and then the temps would go crazy. They are 65nm after all.
     
    More than 25k PPD
  13. RCoon

    RCoon Gaming Moderator Staff Member

    Joined:
    Apr 19, 2012
    Messages:
    7,735 (8.15/day)
    Thanks Received:
    3,847
    Location:
    Gypsyland, UK
    NO! god no... work rig q6600 is at stock, my amd 6200 home main rig is at 4.6, was at 4.7
     
    BUCK NASTY says thanks.
  14. Norton

    Norton WCG-TPU Team Captain

    Joined:
    Dec 21, 2011
    Messages:
    8,962 (8.38/day)
    Thanks Received:
    20,793
    That's pretty high for an FX-6200 doing WCG work. If it starts throwing errors or BSOD's then consider dropping down to 4-4.2 and using your gpu's to do some of the heavy lifting.

    FYI- power's back on at home but my DSL is still down :banghead: Will be using my smartphone to get my WCG work updated manually until I get it back.... then the 980X and the 4P will come back online (both run Linux and can't use my smartphone on them) :eek:
     
    manofthem says thanks.
    Crunching for Team TPU
  15. [Ion]

    [Ion] WCG Team Assistant

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    12,218 (6.45/day)
    Thanks Received:
    11,907
    Location:
    Raleigh, North Carolina, United States
    That looks great! I'm glad we were able to get it sorted out! :toast:
     
    manofthem says thanks.
    Crunching for Team TPU
  16. t_ski

    t_ski Former Staff

    Joined:
    Apr 11, 2006
    Messages:
    10,992 (3.49/day)
    Thanks Received:
    4,544
    Looking for the 64-bit client now. Anyone already have a link to it?
     
    Crunching for Team TPU
  17. RCoon

    RCoon Gaming Moderator Staff Member

    Joined:
    Apr 19, 2012
    Messages:
    7,735 (8.15/day)
    Thanks Received:
    3,847
    Location:
    Gypsyland, UK
    ran it for 2 hours at 4.6 and seems to be stable with core temps at 54.8 degrees full load, so i think its good to go again tomorrow
     
    Norton says thanks.
  18. t_ski

    t_ski Former Staff

    Joined:
    Apr 11, 2006
    Messages:
    10,992 (3.49/day)
    Thanks Received:
    4,544
    Crunching for Team TPU
  19. manofthem

    manofthem

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    6,304 (4.46/day)
    Thanks Received:
    8,526
    latest version from Berkeley

    This should work, [Ion] linked it for me earlier :)
     
    t_ski and [Ion] say thanks.
    Crunching for Team TPU
  20. [Ion]

    [Ion] WCG Team Assistant

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    12,218 (6.45/day)
    Thanks Received:
    11,907
    Location:
    Raleigh, North Carolina, United States
    Here
     
    t_ski and manofthem say thanks.
    Crunching for Team TPU
  21. ThE_MaD_ShOt

    ThE_MaD_ShOt

    Joined:
    Nov 29, 2011
    Messages:
    5,031 (4.62/day)
    Thanks Received:
    3,654
    Location:
    Hi! I'm from the Internet
    Your good T with the one you posted that is the one I use. The one from Berkley/Boinc will not work with multiple gpu units if you plan on doing that. This is what it looks like when running the app_info file with only gpu units on one card.

    [​IMG]
     
    Crunching for Team TPU
  22. Chevalr1c

    Chevalr1c

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    3,280 (2.13/day)
    Thanks Received:
    1,457
    Location:
    NL, Europe
    Weird. If you have any GNOME-derivative DE (GNOME 2.x/3.x, MATE, Cinnamon, Unity) you should be able to go to the networkmanager and add a "mobile broadband" connection. Works with my "simple" Samsung GT-C3300i using GPRS or whatever so it should work with your smartphone too, albeit I don't know whether this "modem" behaviour allows you to stay within your data plan using 3G or connects you charging money per byte (using 3G or any other wireless signal).
     
    Crunching for Team TPU
  23. Delta6326

    Delta6326

    Joined:
    May 21, 2008
    Messages:
    3,840 (1.61/day)
    Thanks Received:
    670
    Location:
    Iowa, USA
    Is their a way to check if i'm running the 64 or 86bit? as I'm not for sure what one i installed if its the wrong one should I just uninstall it and re-install the x64?
     
  24. Chevalr1c

    Chevalr1c

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    3,280 (2.13/day)
    Thanks Received:
    1,457
    Location:
    NL, Europe
    Check the installer file, if it says "x86_64" it is the 64 bit one.
     
    Crunching for Team TPU
  25. Delta6326

    Delta6326

    Joined:
    May 21, 2008
    Messages:
    3,840 (1.61/day)
    Thanks Received:
    670
    Location:
    Iowa, USA
    I already deleted that I always get rid of the installers after I use it.

    This is what it says.

    [​IMG]

    EDIT: NM I just found this.

    [​IMG]
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page