• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

BFBC2 issue normal or is my machine

Joined
Jul 27, 2011
Messages
125 (0.05/day)
Likes
2
System Name -----
Processor INTEL I5 2500 @ 3.3Ghz
Motherboard GIGABYTE Z68XP-UD4 Bios F6
Cooling -----
Memory G.SKILL 8192 DDR3 9-9-9-27 @ 2T
Video Card(s) EVGA NVIDIA 560 GTX
Storage CRUCIAL SSD M4 64gb Firmware 000F
Display(s) -----
Case -----
Audio Device(s) Onboard (use headphones)
Power Supply COOLER MASTER 1000w GOLD 80+
Software WINDOWS 7 Ultimate 64 bits
#26
Joined
May 18, 2010
Messages
3,416 (1.21/day)
Likes
1,049
System Name My baby
Processor Athlon II X4 620 @ 3.5GHz, 1.45v, NB @ 2700Mhz, HT @ 2700Mhz - 24hr prime95 stable
Motherboard Asus M4A785TD-V EVO
Cooling Sonic Tower Rev 2 with 120mm Akasa attached, Akasa @ Front, Xilence Red Wing 120mm @ Rear
Memory 16 GB G.Skills 1600Mhz
Video Card(s) ATI ASUS Crossfire 5850
Storage Samsung 1Tb EcoGreen hard drive
Display(s) Hanngs-G 19"
Case Antec VSK 2000 Black Tower Case
Audio Device(s) Onkyo TX-SR309 Receiver, 2x Kef Cresta 1, 1x Kef Center 20c
Power Supply OCZ StealthXstream II 600w, 4x12v/18A, 80% efficiency.
Software Windows Vista X64
#27
Is possible without change my motherboard a upgrade of cpu or is a lost case?

Bye and thanks a lot

Buy and install a better cpu that support my actual motherboard

Bye and thanks

You DONT need to upgrade your cpu. Your CPU is fine. I run BFBC2 with consistant frame rates at high settings with a lesser CPU and GPU.

Your problem is probably driver related or windows eating up too many background resources. Its not your hardware.

Try this.

Go into Documents\BFBC2\settings.ini

Turn DxVersion to 9 instead of 10.
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,245 (9.47/day)
Likes
13,773
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon
Cooling Fractal Celsius S24 (Silent fans, meh pump)
Memory 16GB 2133 generic @ 3066 C18
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5 White Gold edition + RGB lighting
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 / sennheiser HD595/518 + Corsair Void RGB
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G403 + KKmoon desk-sized mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
#28
Buy and install a better cpu that support my actual motherboard

Bye and thanks
its possible, but as said above this issue is likely software related, or how you've got the game setup.
 
Joined
Jul 27, 2011
Messages
125 (0.05/day)
Likes
2
System Name -----
Processor INTEL I5 2500 @ 3.3Ghz
Motherboard GIGABYTE Z68XP-UD4 Bios F6
Cooling -----
Memory G.SKILL 8192 DDR3 9-9-9-27 @ 2T
Video Card(s) EVGA NVIDIA 560 GTX
Storage CRUCIAL SSD M4 64gb Firmware 000F
Display(s) -----
Case -----
Audio Device(s) Onboard (use headphones)
Power Supply COOLER MASTER 1000w GOLD 80+
Software WINDOWS 7 Ultimate 64 bits
#29
its possible, but as said above this issue is likely software related, or how you've got the game setup.
Everithing on low except sound and textures on medium, no AF, 2x AA and a resolution of 1600*900

What cpu u recommend to buy that support my actual motherboard?

I remember now, this dont happend when i have an ati 4850, im talking about the issue

Bye and thanks
 
Joined
Jul 27, 2011
Messages
125 (0.05/day)
Likes
2
System Name -----
Processor INTEL I5 2500 @ 3.3Ghz
Motherboard GIGABYTE Z68XP-UD4 Bios F6
Cooling -----
Memory G.SKILL 8192 DDR3 9-9-9-27 @ 2T
Video Card(s) EVGA NVIDIA 560 GTX
Storage CRUCIAL SSD M4 64gb Firmware 000F
Display(s) -----
Case -----
Audio Device(s) Onboard (use headphones)
Power Supply COOLER MASTER 1000w GOLD 80+
Software WINDOWS 7 Ultimate 64 bits
#30
You DONT need to upgrade your cpu. Your CPU is fine. I run BFBC2 with consistant frame rates at high settings with a lesser CPU and GPU.

Your problem is probably driver related or windows eating up too many background resources. Its not your hardware.

Try this.

Go into Documents\BFBC2\settings.ini

Turn DxVersion to 9 instead of 10.
I ll try

Could u post please ur system specs

Thanks a lot for reply me
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,245 (9.47/day)
Likes
13,773
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon
Cooling Fractal Celsius S24 (Silent fans, meh pump)
Memory 16GB 2133 generic @ 3066 C18
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5 White Gold edition + RGB lighting
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 / sennheiser HD595/518 + Corsair Void RGB
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G403 + KKmoon desk-sized mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
#31
Everithing on low except sound and textures on medium, no AF, 2x AA and a resolution of 1600*900

What cpu u recommend to buy that support my actual motherboard?

Bye and thanks
your motherboard supports all phenom II CPU's, including X6. some of the CPU's have hardware revision requirements, if you want to play it safe go for one that supports 'all'


this is easy to find on the asus website.





On the wattage concerns, that isnt a problem if you dont OC - you could throw an x4 125W in there, lower the voltage while leaving the CPU at stock clocks and you'd get a performance boost, and lower power consumption that what you currently have.
 
Joined
Jul 27, 2011
Messages
125 (0.05/day)
Likes
2
System Name -----
Processor INTEL I5 2500 @ 3.3Ghz
Motherboard GIGABYTE Z68XP-UD4 Bios F6
Cooling -----
Memory G.SKILL 8192 DDR3 9-9-9-27 @ 2T
Video Card(s) EVGA NVIDIA 560 GTX
Storage CRUCIAL SSD M4 64gb Firmware 000F
Display(s) -----
Case -----
Audio Device(s) Onboard (use headphones)
Power Supply COOLER MASTER 1000w GOLD 80+
Software WINDOWS 7 Ultimate 64 bits
#32
your motherboard supports all phenom II CPU's, including X6. some of the CPU's have hardware revision requirements, if you want to play it safe go for one that supports 'all'


this is easy to find on the asus website.

http://img.techpowerup.org/110809/Capture581.jpg
http://img.techpowerup.org/110809/Capture582.jpg


On the wattage concerns, that isnt a problem if you dont OC - you could throw an x4 125W in there, lower the voltage while leaving the CPU at stock clocks and you'd get a performance boost, and lower power consumption that what you currently have.
Hi first thanks for the quickly reply

I now, i see that list, but some users post that my motherboard cant handdle a 125 TDP cpu

Bye
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,245 (9.47/day)
Likes
13,773
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon
Cooling Fractal Celsius S24 (Silent fans, meh pump)
Memory 16GB 2133 generic @ 3066 C18
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5 White Gold edition + RGB lighting
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 / sennheiser HD595/518 + Corsair Void RGB
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G403 + KKmoon desk-sized mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
#33
Hi first thanks for the quickly reply

I now, i see that list, but some users post that my motherboard cant handdle a 125 TDP cpu

Bye
going by the board name you posted, it can. that information is from the asus website for your board (clearly visible in the first image)


If asus say it can handle a 125W CPU, it can handle a 125W CPU. it might not handle a 145W CPU, or a 125W one after overclocking... but i'd trust what asus say about it.

its mATX and its low end so i wouldnt OC, but i'm confident it would run fine at stock settings. (undervolt it, and you're guaranteed to be fine)


One thing to remember is that these wattange claims on the CPU's truly are inaccurate... for example, AMD will release 5 CPU's in one lineup and call them all 125W. its not true, they vary. they're stating the maximum that they COULD be (a poor batch at the highest voltage they'd release)

get a 125W CPU, undervolt it to the same voltage as a 95W version, and happy fun time ensues.
 
Joined
Jul 27, 2011
Messages
125 (0.05/day)
Likes
2
System Name -----
Processor INTEL I5 2500 @ 3.3Ghz
Motherboard GIGABYTE Z68XP-UD4 Bios F6
Cooling -----
Memory G.SKILL 8192 DDR3 9-9-9-27 @ 2T
Video Card(s) EVGA NVIDIA 560 GTX
Storage CRUCIAL SSD M4 64gb Firmware 000F
Display(s) -----
Case -----
Audio Device(s) Onboard (use headphones)
Power Supply COOLER MASTER 1000w GOLD 80+
Software WINDOWS 7 Ultimate 64 bits
#34
going by the board name you posted, it can. that information is from the asus website for your board (clearly visible in the first image)


If asus say it can handle a 125W CPU, it can handle a 125W CPU. it might not handle a 145W CPU, or a 125W one after overclocking... but i'd trust what asus say about it.

its mATX and its low end so i wouldnt OC, but i'm confident it would run fine at stock settings. (undervolt it, and you're guaranteed to be fine)


One thing to remember is that these wattange claims on the CPU's truly are inaccurate... for example, AMD will release 5 CPU's in one lineup and call them all 125W. its not true, they vary. they're stating the maximum that they COULD be (a poor batch at the highest voltage they'd release)

get a 125W CPU, undervolt it to the same voltage as a 95W version, and happy fun time ensues.
Now seeing that i will no oc my actual cpu, i leave it at 2.5, ¿it can be safe now for the stability of the system? ¿can handdle fine now my motherboard my actual cpu?

The bios of my mother cant let me do undervolt, only have 3 option to choose: standar voltage, +50mv, +100mv and +150mv

Bye and thanks for ur time
 
Last edited:

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,245 (9.47/day)
Likes
13,773
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon
Cooling Fractal Celsius S24 (Silent fans, meh pump)
Memory 16GB 2133 generic @ 3066 C18
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5 White Gold edition + RGB lighting
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 / sennheiser HD595/518 + Corsair Void RGB
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G403 + KKmoon desk-sized mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
#35
Now seeing that i will no oc my actual cpu, i leave it at 2.5, ¿it can be safe now for the stability of the system? ¿can handdle fine now my motherboard my actual cpu?

The bios of my mother cant let me do undervolt, only have 3 option to choose: standar voltage, +50mv, +100mv and +150mv

Bye and thanks for ur time
check the asus website, if its on the supported list, you're fine.
 
Joined
Jul 27, 2011
Messages
125 (0.05/day)
Likes
2
System Name -----
Processor INTEL I5 2500 @ 3.3Ghz
Motherboard GIGABYTE Z68XP-UD4 Bios F6
Cooling -----
Memory G.SKILL 8192 DDR3 9-9-9-27 @ 2T
Video Card(s) EVGA NVIDIA 560 GTX
Storage CRUCIAL SSD M4 64gb Firmware 000F
Display(s) -----
Case -----
Audio Device(s) Onboard (use headphones)
Power Supply COOLER MASTER 1000w GOLD 80+
Software WINDOWS 7 Ultimate 64 bits
#36
check the asus website, if its on the supported list, you're fine.
Thanks i ll leave at default speed and wait to buy when Bulldozer arrive to get a massive upgrade

Thanks a lot
 
Joined
Nov 2, 2010
Messages
166 (0.06/day)
Likes
21
Location
Philippines! :D
System Name Noobie XTXx || Portalet Crap Machine
Processor i5 2500K @ 4.5, 1.345V || i7 2640QM
Motherboard ASUS P8P67 PRO || Dell
Cooling CM Hyper 212+ || Stock
Memory 2 x 2gb GSkill DDR3 9-9-9-24 || 8GB DDR3
Video Card(s) PowerColor 6970PCS @stock || Optimus (525m)
Storage WD Caviar Blue 500 + 320 Hitachi || 500GB
Display(s) LG W2253TQ || Crappy 1366*768 15"
Case CM 690 PURE Black
Audio Device(s) On Board
Power Supply ThermalTake Toughpower XT 775w
Software Win 7 64bit
#37
Is possible without change my motherboard a upgrade of cpu or is a lost case?

Bye and thanks a lot
I think he is asking whether a CPU upgrade is possible. According to this his motherboard is AM2+, so it will support Phenom II/Athlon II albeit only the ones with 95w TDP or lower.

You can upgrade if you want to, BUT you might as well consider upgrading the platform as a whole (cpu+mb+memory)
 
Joined
Jun 29, 2007
Messages
1,127 (0.29/day)
Likes
651
Location
Repentigny, QC, CANADA
System Name CTG Computer
Processor Intel i7 4770k @ 4.3ghz 1.264v
Motherboard Asus Maximus VI Formula
Cooling Noctua NH-U12S
Memory 2x 8gb Mushkin Blackline 2133mhz@2400mhz 11-13-13-31-1T 1.65v
Video Card(s) Gigabyte RX580 Gaming 4GB
Storage Samsung 850 Pro 256gb (OS) | Crucial MX100 256gb (games) | Silicon Power S55 240gb (Games)
Display(s) Asus vg248qe
Case Fractal Design Define S
Audio Device(s) Creative SoundBlaster Z PCI-E
Power Supply eVGA SuperNova 750w G2
Mouse CM Mizar
Keyboard Logitech G110
Software Windows 10 Pro x64
#38
You DONT need to upgrade your cpu. Your CPU is fine. I run BFBC2 with consistant frame rates at high settings with a lesser CPU and GPU.

Your problem is probably driver related or windows eating up too many background resources. Its not your hardware.

Try this.

Go into Documents\BFBC2\settings.ini

Turn DxVersion to 9 instead of 10.
I agree, I was running BFBC2 with my Athlon x4 @ 3.3ghz + HD4870, All on high with 2x AF et 16xAF @ 1680x1050, and never had any lag... it was a constant 28-40fps

with the HD6950, it's never under 50 with 4x AA... no lag, no freeze or anything..

Everithing on low except sound and textures on medium, no AF, 2x AA and a resolution of 1600*900

What cpu u recommend to buy that support my actual motherboard?

I remember now, this dont happend when i have an ati 4850, im talking about the issue

Bye and thanks
So if you didn't had the problem with the HD4850, I would try to uninstall nVidia driver, and try the latest one, or some older one.. don't use the CD driver ;)
 

OneMoar

There is Always Moar
Joined
Apr 9, 2010
Messages
7,513 (2.61/day)
Likes
4,093
Location
Rochester area
System Name Kreij Lives On
Processor Intel Core i5 4670K @ 4.4Ghz 1.32V
Motherboard ASUS Maximus VI Gene Z87
Cooling Reeven Okeanos Single 140MM Fan +2 SP120 White's
Memory 16GB kingston hyper x @ 2133 @ 11 11 11 32
Video Card(s) EVGA GTX 1060 ACX Copper Single fan
Storage 240gb Cruical MX200SSD/WD Blue 1TB
Display(s) Samsung S24D300/HP2071D
Case Custom Full Aluminum By ST.o.CH <3
Audio Device(s) onboard
Power Supply HX 750i
Mouse Roccat KONE
Keyboard Rocatt ISKU with ISKUFX keycaps
Software Windows 10 +startisback
#39
even a althlon II x4 is about 30% faster then what he has please be effing quiet if you don't know what you are talking about " saying things like my system runs this fine .. your system will to is annoying "
 

OneMoar

There is Always Moar
Joined
Apr 9, 2010
Messages
7,513 (2.61/day)
Likes
4,093
Location
Rochester area
System Name Kreij Lives On
Processor Intel Core i5 4670K @ 4.4Ghz 1.32V
Motherboard ASUS Maximus VI Gene Z87
Cooling Reeven Okeanos Single 140MM Fan +2 SP120 White's
Memory 16GB kingston hyper x @ 2133 @ 11 11 11 32
Video Card(s) EVGA GTX 1060 ACX Copper Single fan
Storage 240gb Cruical MX200SSD/WD Blue 1TB
Display(s) Samsung S24D300/HP2071D
Case Custom Full Aluminum By ST.o.CH <3
Audio Device(s) onboard
Power Supply HX 750i
Mouse Roccat KONE
Keyboard Rocatt ISKU with ISKUFX keycaps
Software Windows 10 +startisback
#41
Joined
May 18, 2010
Messages
3,416 (1.21/day)
Likes
1,049
System Name My baby
Processor Athlon II X4 620 @ 3.5GHz, 1.45v, NB @ 2700Mhz, HT @ 2700Mhz - 24hr prime95 stable
Motherboard Asus M4A785TD-V EVO
Cooling Sonic Tower Rev 2 with 120mm Akasa attached, Akasa @ Front, Xilence Red Wing 120mm @ Rear
Memory 16 GB G.Skills 1600Mhz
Video Card(s) ATI ASUS Crossfire 5850
Storage Samsung 1Tb EcoGreen hard drive
Display(s) Hanngs-G 19"
Case Antec VSK 2000 Black Tower Case
Audio Device(s) Onkyo TX-SR309 Receiver, 2x Kef Cresta 1, 1x Kef Center 20c
Power Supply OCZ StealthXstream II 600w, 4x12v/18A, 80% efficiency.
Software Windows Vista X64
#42
I ll try

Could u post please ur system specs

Thanks a lot for reply me
Athlon II X4 620 @ 3.5GHz, 1.45v, NB @ 2700Mhz, HT @ 2700Mhz - 24hr prime95 stable
Motherboard: Asus M4A785TD-V EVO
Cooling: Sonic Tower Rev 2 with 120mm Akasa attached, Akasa @ Front, Xilence Red Wing 120mm @ Rear
Memory: G.Skills 1600Mhz @ 1800Mhz, 7-9-9-20-11-1T @ 1.8v
Video Card: ATI ASUS Crossfire 4850 @ 650MHz/1100Mhz firmware flashed, Artic Cooling Accelero L2
Hard Disk: Samsung 1Tb EcoGreen hard drive
Optical Drive: Sony DVD/DVDRW Drive
CRT/LCD Model: Hanngs-G 19"
Case: Antec VSK 2000 Black Tower Case
Sound Card: Auzentech X-Fi Forte
PSU: OCZ StealthXstream II 600w, 4x12v/18A, 80% efficiency.
Software: Windows Vista X64
Benchmarks: 18,000 in 3DMark 06

And yes, BFBC2 still runs consistant frame rate at high detail even with my CPU at stock and in non-crossfire configuration.


Thanks i ll leave at default speed and wait to buy when Bulldozer arrive to get a massive upgrade

Thanks a lot
Don't throw money at the issue, Bulldozer will not fix the issue. Your problem is software related so improved hardware will not make any difference.


Everithing on low except sound and textures on medium, no AF, 2x AA and a resolution of 1600*900

What cpu u recommend to buy that support my actual motherboard?

I remember now, this dont happend when i have an ati 4850, im talking about the issue

Bye and thanks
Aint recommending you no CPU or upgrade.

Everything low? are you kidding me. Software issue! If it didn't happen with your old 4850 then it definitely shouldnt be happening with a much more powerful and newer GTX560.

Did you uninstall the ATI drivers thoroughly and do a registry scan before installing the Nvidia drivers?
 
Last edited:

OneMoar

There is Always Moar
Joined
Apr 9, 2010
Messages
7,513 (2.61/day)
Likes
4,093
Location
Rochester area
System Name Kreij Lives On
Processor Intel Core i5 4670K @ 4.4Ghz 1.32V
Motherboard ASUS Maximus VI Gene Z87
Cooling Reeven Okeanos Single 140MM Fan +2 SP120 White's
Memory 16GB kingston hyper x @ 2133 @ 11 11 11 32
Video Card(s) EVGA GTX 1060 ACX Copper Single fan
Storage 240gb Cruical MX200SSD/WD Blue 1TB
Display(s) Samsung S24D300/HP2071D
Case Custom Full Aluminum By ST.o.CH <3
Audio Device(s) onboard
Power Supply HX 750i
Mouse Roccat KONE
Keyboard Rocatt ISKU with ISKUFX keycaps
Software Windows 10 +startisback
#43
Athlon II X4 620 @ 3.5GHz, 1.45v, NB @ 2700Mhz, HT @ 2700Mhz - 24hr prime95 stable
Motherboard: Asus M4A785TD-V EVO
Cooling: Sonic Tower Rev 2 with 120mm Akasa attached, Akasa @ Front, Xilence Red Wing 120mm @ Rear
Memory: G.Skills 1600Mhz @ 1800Mhz, 7-9-9-20-11-1T @ 1.8v
Video Card: ATI ASUS Crossfire 4850 @ 650MHz/1100Mhz firmware flashed, Artic Cooling Accelero L2
Hard Disk: Samsung 1Tb EcoGreen hard drive
Optical Drive: Sony DVD/DVDRW Drive
CRT/LCD Model: Hanngs-G 19"
Case: Antec VSK 2000 Black Tower Case
Sound Card: Auzentech X-Fi Forte
PSU: OCZ StealthXstream II 600w, 4x12v/18A, 80% efficiency.
Software: Windows Vista X64
Benchmarks: 18,000 in 3DMark 06

And yes, BFBC2 still runs consistant frame rate at high detail even with my CPU at stock and in non-crossfire configuration.




Don't throw money at the issue, Bulldozer will not fix the issue. Your problem is software related so improved hardware will not make any difference.
:banghead:
he has a first gen phenom your cpu is X2 the processor he has
 

OneMoar

There is Always Moar
Joined
Apr 9, 2010
Messages
7,513 (2.61/day)
Likes
4,093
Location
Rochester area
System Name Kreij Lives On
Processor Intel Core i5 4670K @ 4.4Ghz 1.32V
Motherboard ASUS Maximus VI Gene Z87
Cooling Reeven Okeanos Single 140MM Fan +2 SP120 White's
Memory 16GB kingston hyper x @ 2133 @ 11 11 11 32
Video Card(s) EVGA GTX 1060 ACX Copper Single fan
Storage 240gb Cruical MX200SSD/WD Blue 1TB
Display(s) Samsung S24D300/HP2071D
Case Custom Full Aluminum By ST.o.CH <3
Audio Device(s) onboard
Power Supply HX 750i
Mouse Roccat KONE
Keyboard Rocatt ISKU with ISKUFX keycaps
Software Windows 10 +startisback
#44
the problem is POWER RELATED his board can't supply enough wattage to the cpu and the rest of the system hence the problem improved when he reverted to stock clocks
 

OneMoar

There is Always Moar
Joined
Apr 9, 2010
Messages
7,513 (2.61/day)
Likes
4,093
Location
Rochester area
System Name Kreij Lives On
Processor Intel Core i5 4670K @ 4.4Ghz 1.32V
Motherboard ASUS Maximus VI Gene Z87
Cooling Reeven Okeanos Single 140MM Fan +2 SP120 White's
Memory 16GB kingston hyper x @ 2133 @ 11 11 11 32
Video Card(s) EVGA GTX 1060 ACX Copper Single fan
Storage 240gb Cruical MX200SSD/WD Blue 1TB
Display(s) Samsung S24D300/HP2071D
Case Custom Full Aluminum By ST.o.CH <3
Audio Device(s) onboard
Power Supply HX 750i
Mouse Roccat KONE
Keyboard Rocatt ISKU with ISKUFX keycaps
Software Windows 10 +startisback
#45
nforce boards are known to be utter crap and older 3+1phase vrm's are known to melt or cause issues when overdrawn
 
Joined
May 18, 2010
Messages
3,416 (1.21/day)
Likes
1,049
System Name My baby
Processor Athlon II X4 620 @ 3.5GHz, 1.45v, NB @ 2700Mhz, HT @ 2700Mhz - 24hr prime95 stable
Motherboard Asus M4A785TD-V EVO
Cooling Sonic Tower Rev 2 with 120mm Akasa attached, Akasa @ Front, Xilence Red Wing 120mm @ Rear
Memory 16 GB G.Skills 1600Mhz
Video Card(s) ATI ASUS Crossfire 5850
Storage Samsung 1Tb EcoGreen hard drive
Display(s) Hanngs-G 19"
Case Antec VSK 2000 Black Tower Case
Audio Device(s) Onkyo TX-SR309 Receiver, 2x Kef Cresta 1, 1x Kef Center 20c
Power Supply OCZ StealthXstream II 600w, 4x12v/18A, 80% efficiency.
Software Windows Vista X64
#46
:banghead:
he has a first gen phenom your cpu is X2 the processor he has
So what? The OP didn't have this problem with his OLD 4850 with the same CPU :)

because the 4850 doesnt draw as much power
its a case of the straw breaking the camels back the vrm's are probably getting worn out from all the overdraw and can no longer sustain the voltage/amperage needed for that stable overclock
the vrm's just don't supply power to the cpu they supply power to the northbridge southbridge pcie slots everything
Maybe, but my point is that the CPU isnt necessarily the problem, if your saying its a power supply issue then you are sort of agreeing with me.

But yes I would agree a CPU upgrade might be worthwhile upgrade if it is a Phenom I he has, as it'll help the OP take advantage of his GTX560.
 
Last edited:

OneMoar

There is Always Moar
Joined
Apr 9, 2010
Messages
7,513 (2.61/day)
Likes
4,093
Location
Rochester area
System Name Kreij Lives On
Processor Intel Core i5 4670K @ 4.4Ghz 1.32V
Motherboard ASUS Maximus VI Gene Z87
Cooling Reeven Okeanos Single 140MM Fan +2 SP120 White's
Memory 16GB kingston hyper x @ 2133 @ 11 11 11 32
Video Card(s) EVGA GTX 1060 ACX Copper Single fan
Storage 240gb Cruical MX200SSD/WD Blue 1TB
Display(s) Samsung S24D300/HP2071D
Case Custom Full Aluminum By ST.o.CH <3
Audio Device(s) onboard
Power Supply HX 750i
Mouse Roccat KONE
Keyboard Rocatt ISKU with ISKUFX keycaps
Software Windows 10 +startisback
#47
because the 4850 doesnt draw as much power
its a case of the straw breaking the camels back the vrm's are probably getting worn out from all the overdraw and can no longer sustain the voltage/amperage needed for that stable overclock
the vrm's just don't supply power to the cpu they supply power to the northbridge southbridge pcie slots everything
 

OneMoar

There is Always Moar
Joined
Apr 9, 2010
Messages
7,513 (2.61/day)
Likes
4,093
Location
Rochester area
System Name Kreij Lives On
Processor Intel Core i5 4670K @ 4.4Ghz 1.32V
Motherboard ASUS Maximus VI Gene Z87
Cooling Reeven Okeanos Single 140MM Fan +2 SP120 White's
Memory 16GB kingston hyper x @ 2133 @ 11 11 11 32
Video Card(s) EVGA GTX 1060 ACX Copper Single fan
Storage 240gb Cruical MX200SSD/WD Blue 1TB
Display(s) Samsung S24D300/HP2071D
Case Custom Full Aluminum By ST.o.CH <3
Audio Device(s) onboard
Power Supply HX 750i
Mouse Roccat KONE
Keyboard Rocatt ISKU with ISKUFX keycaps
Software Windows 10 +startisback
#48
bottom line he should replace the motherboard and go from there I would place a good bet that would resolve the stability problem
or like he said wait for bulldozer and then upgrade
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,245 (9.47/day)
Likes
13,773
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon
Cooling Fractal Celsius S24 (Silent fans, meh pump)
Memory 16GB 2133 generic @ 3066 C18
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5 White Gold edition + RGB lighting
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 / sennheiser HD595/518 + Corsair Void RGB
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G403 + KKmoon desk-sized mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
#49
the problem is POWER RELATED his board can't supply enough wattage to the cpu and the rest of the system hence the problem improved when he reverted to stock clocks
yeah but he can get a CPU that is faster at the same wattage (or lower) in phenom II?
 

OneMoar

There is Always Moar
Joined
Apr 9, 2010
Messages
7,513 (2.61/day)
Likes
4,093
Location
Rochester area
System Name Kreij Lives On
Processor Intel Core i5 4670K @ 4.4Ghz 1.32V
Motherboard ASUS Maximus VI Gene Z87
Cooling Reeven Okeanos Single 140MM Fan +2 SP120 White's
Memory 16GB kingston hyper x @ 2133 @ 11 11 11 32
Video Card(s) EVGA GTX 1060 ACX Copper Single fan
Storage 240gb Cruical MX200SSD/WD Blue 1TB
Display(s) Samsung S24D300/HP2071D
Case Custom Full Aluminum By ST.o.CH <3
Audio Device(s) onboard
Power Supply HX 750i
Mouse Roccat KONE
Keyboard Rocatt ISKU with ISKUFX keycaps
Software Windows 10 +startisback
#50
meh he could do that mussles but I would't risk a brandnew cpu on a board that could be damaged or faulty because the reality is the board should shutdown when a power shortage occurs not when he is considering upgrading to BD