• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Envinda RX 580 2048SP 8GB no image

Kerlon

New Member
Joined
Apr 1, 2024
Messages
11 (0.14/day)
okay so, i got an Envinda RX 580 2048SP 8GB a year ago, and recently the vbios got corrupted and i am not able to find the correct bios to get an image after installing the GPU driver

1714917459060.png

this is a vbios that i found that its stable and works, but it doesnt give me and image
1714917540307.png

and the memory type
please someone help me to find a bios that can work
 
Last edited:
Joined
Apr 22, 2021
Messages
1,814 (1.57/day)
Location
Romania
System Name Gaming1 / Office 2
Processor Intel i7 7700k@4.8ghz / Ryzen 7 5700G
Motherboard MSI 270 SLI PLUS / MSI MAG X570S - TOMAHAWK MAX WIFI
Cooling ID-Cooling Frostflow X 120 - Liquid / ID-Cooling SE-903 V2
Memory 2x16GB Corsair Vengeance LPX 3600 Black / 2x16GB Corsair Vengeance RGB Pro SL - 3600Mhz
Video Card(s) XFX RX 5700XT THICC III Ultra 8GB / XFX RX 6600XT 8GB
Storage 1st : 1x SSD Samsung 870 Evo 1Tb + 4x SAS HDD in RAID / 2nd : 1 Tb SSD Nvme Samsung 970 EVO PLUS
Display(s) 2x Dell 3008 WFP
Case CoolerMaster HAF 932 / GENESIS IRID 300
Audio Device(s) Soundblaster XFI / Onboard
Power Supply Thermaltake Smart RGB 700W / Thermaltake Smart RGB 700W
Mouse Logitech G502 HERO / Logitech G5
Keyboard Dell SmartCard Reader SK 3205 / Dell SmartCard Reader SK 3205
Software 1st - Win 10 Pro X64 / Win 7 X86 / Ubuntu / 2nd - Windows 11 Pro x64
Hello mate.
Please be so kind and tell us how you managed to corrupt the bios of the video card?
I am so curious how you did it :)
On the serious side now - here you go:

 

Kerlon

New Member
Joined
Apr 1, 2024
Messages
11 (0.14/day)
Hello mate.
Please be so kind and tell us how you managed to corrupt the bios of the video card?
I am so curious how you did it :)
On the serious side now - here you go:

okay so, after i installed modded drivers (not vbios modded), everything was good, but after i decided to restore my pc to a new windows installation, in the first the gpu started to be so unstable in games (crashes) and then i reinstalled the AMD official drivers and then i never got an image back, but when i use the igpu to display and image and unninstall the drivers, the image comes back on the GPU, (by the way the vbios image i sent, its not the original vbios), i´ve been trying to find the original one but im not able to get an image on the gpu
 
Joined
Mar 20, 2008
Messages
1,516 (0.26/day)
System Name Ryzen5900X
Processor AMD Ryzen 5900X
Motherboard Gigabyte B550 AORUS PRO AC
Cooling NZXT Kraken X62
Memory 4x G.Skill F4-3600C17D-8GTZ
Video Card(s) AMD Radeon RX 6800XT Midnight Black
@Kerlon
You have a chinese brand which often have the habbit of cloning pcb of other manufacturers. Can you make a picture of the PCB with the cooler removed so we can locate a proper bios?
 

Kerlon

New Member
Joined
Apr 1, 2024
Messages
11 (0.14/day)
heres the pcb photo, in theory its an envinda, but i dont know if they copied any other brand and yes, its a chinese gpu
@Kerlon
You have a chinese brand which often have the habbit of cloning pcb of other manufacturers. Can you make a picture of the PCB with the cooler removed so we can locate a proper bios?


20240505_212516.jpg
 
Joined
Mar 20, 2008
Messages
1,516 (0.26/day)
System Name Ryzen5900X
Processor AMD Ryzen 5900X
Motherboard Gigabyte B550 AORUS PRO AC
Cooling NZXT Kraken X62
Memory 4x G.Skill F4-3600C17D-8GTZ
Video Card(s) AMD Radeon RX 6800XT Midnight Black
heres the pcb photo, in theory its an envinda, but i dont know if they copied any other brand and yes, its a chinese gpu



View attachment 346346
I found an exact match for this board. GA13-V10 which is printed on the pcb is listed in this bios Internals.
 

Kerlon

New Member
Joined
Apr 1, 2024
Messages
11 (0.14/day)
I found an exact match for this board. GA13-V10 which is printed on the pcb is listed in this bios Internals.
Flashed the vbios, and when i boot up to windows and try to install the drivers, they just crash

Well, after some testing, that vbios bricked the gpu, so idk theres no more vbios to try
 

Attachments

  • 17149393382228823386746348519561.jpg
    17149393382228823386746348519561.jpg
    3.6 MB · Views: 38
Last edited:
Joined
Mar 20, 2008
Messages
1,516 (0.26/day)
System Name Ryzen5900X
Processor AMD Ryzen 5900X
Motherboard Gigabyte B550 AORUS PRO AC
Cooling NZXT Kraken X62
Memory 4x G.Skill F4-3600C17D-8GTZ
Video Card(s) AMD Radeon RX 6800XT Midnight Black
Well, after some testing, that vbios bricked the gpu, so idk theres no more vbios to try
You let it sound it was that vbios that bricked the gpu while the card was already dying :kookoo:

The GA13V10 board is using a D00034 Polaris bios.

Some D00034 bios alternatives which you can try:
 

Kerlon

New Member
Joined
Apr 1, 2024
Messages
11 (0.14/day)
You let it sound it was that vbios that bricked the gpu while the card was already dying :kookoo:

The GA13V10 board is using a D00034 Polaris bios.

Some D00034 bios alternatives which you can try:
After some flashing time, none of them worked, it just wasnt able to POST into the BIOS and if i flash the old vbios that i had, it works as nornal, but it doesn't give me an image (i can even gaming with the gpu if i use the igpu to get an image)
 

Kerlon

New Member
Joined
Apr 1, 2024
Messages
11 (0.14/day)
I am using them right now, but still no video output from the gpu
 

Attachments

  • 17149473597265473407313840467954.jpg
    17149473597265473407313840467954.jpg
    4.4 MB · Views: 34
Joined
Mar 20, 2008
Messages
1,516 (0.26/day)
System Name Ryzen5900X
Processor AMD Ryzen 5900X
Motherboard Gigabyte B550 AORUS PRO AC
Cooling NZXT Kraken X62
Memory 4x G.Skill F4-3600C17D-8GTZ
Video Card(s) AMD Radeon RX 6800XT Midnight Black
I am using them right now, but still no video output from the gpu
All outputs? Did you try a different output on the graphics card?
 
Joined
Mar 20, 2008
Messages
1,516 (0.26/day)
System Name Ryzen5900X
Processor AMD Ryzen 5900X
Motherboard Gigabyte B550 AORUS PRO AC
Cooling NZXT Kraken X62
Memory 4x G.Skill F4-3600C17D-8GTZ
Video Card(s) AMD Radeon RX 6800XT Midnight Black
Maybe it is usefull to read this topic:

Also found a Chinese review:

They are using D00034 bioses for that GA13V10 PCB.

Another D00034 bios with Micron support:
 

Kerlon

New Member
Joined
Apr 1, 2024
Messages
11 (0.14/day)
Also found a Chinese review:
They are using D00034 bioses for that GA13V10 PCB.
i tried this one and its the same as before, when i install drivers, doesnt work

Also found a Chinese review:
They are using D00034 bioses for that GA13V10 PCB.
i tried those vbios and i noticed that the bios that work with my gpu re D00033, but when i try with D00034 it just bricks the gpu

113-GA13V10 with D00033? im not sure about that
 
Last edited:
Joined
Mar 20, 2008
Messages
1,516 (0.26/day)
System Name Ryzen5900X
Processor AMD Ryzen 5900X
Motherboard Gigabyte B550 AORUS PRO AC
Cooling NZXT Kraken X62
Memory 4x G.Skill F4-3600C17D-8GTZ
Video Card(s) AMD Radeon RX 6800XT Midnight Black
i tried this one and its the same as before, when i install drivers, doesnt work
Can you try to use AMD/ATI Pixel Clock Patcher? If the bios signature is invalid, driver will also not install. If it works, then we need to locate a different D00034 bios with a valid signature.

i tried those vbios and i noticed that the bios that work with my gpu re D00033, but when i try with D00034 it just bricks the gpu

113-GA13V10 with D00033? im not sure about that
Its 100% D00034. Read the review. Compare it your PCB. Its D00034 with part number 113-D80-X65

https://www.techpowerup.com/forums/...-coinmine-rx-580-2048sp-8gb-stockbios.297294/ -> Also GA13V10 PCB. They are using D00034 bios with part number 113-D80-X65
 

Kerlon

New Member
Joined
Apr 1, 2024
Messages
11 (0.14/day)
i know, but when i install vbios for D00034 it just bricks the entire GPU and with D00033 vbios it doesnt get bricked and thats the weirdest thing that happends
Can you try to use AMD/ATI Pixel Clock Patcher? If the bios signature is invalid, driver will also not install. If it works, then we need to locate a different D00034 bios with a valid signature.
i did but it doesnt work, because the gpu was bricked and i tried to install the drivers while the gpu was bricked.
So this vbios doesnt work, it bricks the GPU and any other does brick the GPU and i get 0 image from it.
I found an exact match for this board. GA13-V10 which is printed on the pcb is listed in this bios Internals.
 
Joined
Mar 20, 2008
Messages
1,516 (0.26/day)
System Name Ryzen5900X
Processor AMD Ryzen 5900X
Motherboard Gigabyte B550 AORUS PRO AC
Cooling NZXT Kraken X62
Memory 4x G.Skill F4-3600C17D-8GTZ
Video Card(s) AMD Radeon RX 6800XT Midnight Black
i know, but when i install vbios for D00034 it just bricks the entire GPU and with D00033 vbios it doesnt get bricked and thats the weirdest thing that happends
Did you consider D00034 bios isn't the reason but the gpu? D00033 prevents proper initalisation of the card and therefore doesn't crash?
 

Kerlon

New Member
Joined
Apr 1, 2024
Messages
11 (0.14/day)
Did you consider D00034 bios isn't the reason but the gpu? D00033 prevents proper initalisation of the card and therefore doesn't crash?
with D00033 the GPU works perfectly fine but it doesnt give me an image and with D00034 the gpu just bricks

Did you consider D00034 bios isn't the reason but the gpu?
could be this, that the gpu is faulty, but if that's the case it shouldn't not even work if i try to gaming with it
 
Joined
Mar 20, 2008
Messages
1,516 (0.26/day)
System Name Ryzen5900X
Processor AMD Ryzen 5900X
Motherboard Gigabyte B550 AORUS PRO AC
Cooling NZXT Kraken X62
Memory 4x G.Skill F4-3600C17D-8GTZ
Video Card(s) AMD Radeon RX 6800XT Midnight Black
D00033 the GPU works perfectly fine but it doesnt give me an image
Its not working perfectly other you would have screen.

could be this, that the gpu is faulty, but if that's the case it shouldn't not even work if i try to gaming with it
The card is broken on hardware level and doesn't work with the correct bios for that PCB
 

Kerlon

New Member
Joined
Apr 1, 2024
Messages
11 (0.14/day)
Its not working perfectly other you would have screen.


The card is broken on hardware level and doesn't work with the correct bios for that PCB
i did a diagnostic on the gpu and theres no error, i even tried to server for memory testing while it gave me an image with another and everything its fine
 
Top