• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

GPU-Z showing wrong values for PCI-E interface

Joined
Aug 9, 2008
Messages
4,586 (1.33/day)
Likes
2,743
Location
Kingston, Ontario Canada
System Name My Rig | Kids Rig
Processor Core i5 3570K @ 4.0 ghz 1.15 vcore | FX 8350 @4 ghz
Motherboard EVGA Z77 FTW 1.21 BIOS |Gigabyte 990FXA UDH (rev 4.0)
Cooling CM Hyper 212 EVO R2-push/pull with 2x 120mm PWM | CM Hyper 212
Memory Mushkin Blackline 4GB x 2 1600mhz XMP profile |G. Skill 4GB x 2 DDR3 1866mhz
Video Card(s) Sapphire RX 480 8gb | Asus Strix R9 390X 8GB
Storage Kingston SSDNOW V300 120/240 GB OS & Games / 1000 GB Data | 320GB OS / 500GB Data & Games
Display(s) Samsung S24D590 24" PLS 5ms 60hz refresh with Enhanced Sync | BenQ GW2270 22" VA 5ms 60hz refresh
Case NZXT 810 Switch |Thermaltake Soprano Snow Edition
Audio Device(s) Asus Xonar DSX w/ Logitech z623 | Realtek
Power Supply EVGA SuperNOVA 750W 80+ Gold | CoolerMaster GS750M 80+ Bronze
Mouse Razer Diamondback Chroma | Tt Level 10M
Keyboard Razer Ornata Chroma w/ meka-membrane keys | MadCatz S.T.R.I.K.E. TE w/ Kailh brown
Software Windows 10 Pro | Windows 10 Pro
Benchmark Scores Thanks to Norton/Lt_JWS/Guitar for the 2nd pc parts :)
#1
So I just bought Win 7 today and am having a problem. In XP i get the proper reading for my PCI-E interface 16x @2.0. But when I ran it in 7 i got this

gpuz prob 1.jpg

I made sure in my BIOS that the primary adapter is set to PEG, The card is in the top slot where it should be, and it is securely installed. Any thoughts?
 

erocker

Senior Moderator
Staff member
Joined
Jul 19, 2006
Messages
42,453 (10.11/day)
Likes
18,121
Processor i7 8700K
Motherboard Asus Maximus Hero X WiFi
Cooling Water
Memory 16GB G.Skill 3200Mhz CL14
Video Card(s) GTX 1080
Storage SSD's
Display(s) Nixeus EDG27
Case Thermaltake Core X5
Audio Device(s) Soundblaster Zx
Power Supply Corsair H1000i
Mouse Zowie EC1-B
#2
Try going into Advanced Settings for power options and set PCI Express Link State Power Management to off.
 
Joined
Aug 9, 2008
Messages
4,586 (1.33/day)
Likes
2,743
Location
Kingston, Ontario Canada
System Name My Rig | Kids Rig
Processor Core i5 3570K @ 4.0 ghz 1.15 vcore | FX 8350 @4 ghz
Motherboard EVGA Z77 FTW 1.21 BIOS |Gigabyte 990FXA UDH (rev 4.0)
Cooling CM Hyper 212 EVO R2-push/pull with 2x 120mm PWM | CM Hyper 212
Memory Mushkin Blackline 4GB x 2 1600mhz XMP profile |G. Skill 4GB x 2 DDR3 1866mhz
Video Card(s) Sapphire RX 480 8gb | Asus Strix R9 390X 8GB
Storage Kingston SSDNOW V300 120/240 GB OS & Games / 1000 GB Data | 320GB OS / 500GB Data & Games
Display(s) Samsung S24D590 24" PLS 5ms 60hz refresh with Enhanced Sync | BenQ GW2270 22" VA 5ms 60hz refresh
Case NZXT 810 Switch |Thermaltake Soprano Snow Edition
Audio Device(s) Asus Xonar DSX w/ Logitech z623 | Realtek
Power Supply EVGA SuperNOVA 750W 80+ Gold | CoolerMaster GS750M 80+ Bronze
Mouse Razer Diamondback Chroma | Tt Level 10M
Keyboard Razer Ornata Chroma w/ meka-membrane keys | MadCatz S.T.R.I.K.E. TE w/ Kailh brown
Software Windows 10 Pro | Windows 10 Pro
Benchmark Scores Thanks to Norton/Lt_JWS/Guitar for the 2nd pc parts :)
#3
erocker, your my hero!!!! It worked, tho ill prob have more questions for you guys about Win 7.