• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

[GPU-Z Test Build] Fix missing fan sensors on pre-Turing cards with R400 drivers

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
21,527 (3.53/day)
Processor Core i7-8700K
Memory 32 GB
Video Card(s) RTX 3080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 10 64-bit
This build should fix the missing fan sensors on older cards when latest NVIDIA driver is used.

Please test on Turing, too, if possible.
 

Attachments

  • GPU-Z.exe
    5.8 MB · Views: 887
Joined
Oct 8, 2005
Messages
231 (0.04/day)
Location
Amsterdam
System Name Gamer
Processor Intel i9 9900K@4.9Ghz Offset voltage
Motherboard Asus Rog Strix Z390-F
Cooling Noctua NHD15S
Memory Corsair Vengeance LPX 2x8GB 3200Mhz C16
Video Card(s) Asus TUF RTX3080 oc
Storage 3x Seagate Barracuda 2TB, 512GB SSD Samsung 860evo
Display(s) Asus MG278Q
Case CM Mastercase Pro 5
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Coolermaster V850 - 850Watt
Mouse Logitech Hyperion G402
Keyboard Corsair K55
Software Windows10 Pro
Benchmark Scores Firestrike Ultra: 11444 - Timespy: 18246
Yes, working with 411.70 on my system.
 
Joined
Jan 3, 2015
Messages
1,788 (0.81/day)
System Name Suffering from random access memory loss.
Processor Intel Core i7 980X @ 4.42 GHz (when becnching op to 4.77 GHz)
Motherboard ASUS P6X58D Premium
Cooling Noctua NH-D14 CPU cooler with 3 x noctua nf-f12 industrialppc-3000 pwm 120 MM fans
Memory 12 GB DDR3 CORSAIR 1600 MHz TIMMINGS 9-9-9-24
Video Card(s) EVGA GeForce GTX 1080 Ti SC2 GAMING
Storage 2 x Samsung 950 PRO 256 GB M.2 NVME SSD, Crucial MX300 2 TB SSD, WD RED 4 TB + WD AV-GP 2 TB HDD.
Display(s) 24" SAMSUNG
Case ANTEC TWELVE HUNDRED
Audio Device(s) ONBOARD realtek sound card.
Power Supply THERMALTAKE TOUGHPOWER 1500 WATT
Mouse Logitech G903 Lightspeed Wireless Gaming Mouse
Keyboard LOGITECH G19s
Software WINDOWS 10 PRO 64 BITS
Benchmark Scores https://www.3dmark.com/fs/13514527 https://www.3dmark.com/spy/2333033
Confirmed and testet. Fan speed is now also working on EVGA GTX 1080 TI SC2 again. Nice fix [U]W1zzard[/U]:peace:
 

Primar13

New Member
Joined
Oct 12, 2018
Messages
9 (0.01/day)
Well. Wizard. I'm sorry.

I was in a hurry when I initially tested the pre-release build and a Mistake was made.

Both This Test Version, (and 2.13) are not reading fan speed correctly.

The Sensors are back in the list, and show up within GPU-Z but they are not showing any data. I should have caught this, but I didn't.


Test Version:
GPU-Z Test Build.PNG


2.13
GPU-Z 2.13.PNG
 

Yeti

New Member
Joined
Nov 23, 2018
Messages
4 (0.01/day)
Hi,

I'm running RTX 2080 with GPU-Z 2.15.0 but it doesn't show me the Fan-Speed.

As of problems with NVidia-Drivers 416.94 and 416.81 I had to go down to 416.34

Beside my NVidia sits an older RADEON 550 Card in the same PC and this one shows Fan Speed (%) and (RPM)
 
Top