• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Graphic artifacts after running MemTest64?

Joined
Jan 12, 2010
Messages
1,471 (0.50/day)
Likes
290
Location
Spain
System Name Custom Built | Netbook Samsung N145P
Processor Intel Core i3 6100 | Intel Atom N455 1.6 GHz
Motherboard Asus H110M-K-D3
Cooling Stock heatsink/fan
Memory 12GB RAM
Video Card(s) MSI GT 1050 Ti 4GB| Intel GMA 3150
Storage Samsung EVO 750 120GB + Kingston HyperX Fury 120 GB + 2TB WD Hard disk | Kingston V300 120GB
Display(s) HP Pavilion 22cw
Case A old one
Audio Device(s) Realtek
Power Supply Generic 500W
Software Windows 10 Pro 64-bit 1| Windows 7 Ultimate 64-bit
#1
I tried to run MemTest64 on my desktop, allocating 10240MB, and immediately after, a couple of glitches appeared, mainly some colored lines on the left of each window, corruption in the minimize/maximize/close buttons. I restarted, tried it again and it didn't happen.

What could this mean? My video card is fine after all

Thanks :)
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,153 (3.43/day)
Likes
18,105
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#2
Is it possible that DWM or the graphics driver ran out of memory?

I saw this on my NVIDIA card once too during local testing
 
Joined
Jan 12, 2010
Messages
1,471 (0.50/day)
Likes
290
Location
Spain
System Name Custom Built | Netbook Samsung N145P
Processor Intel Core i3 6100 | Intel Atom N455 1.6 GHz
Motherboard Asus H110M-K-D3
Cooling Stock heatsink/fan
Memory 12GB RAM
Video Card(s) MSI GT 1050 Ti 4GB| Intel GMA 3150
Storage Samsung EVO 750 120GB + Kingston HyperX Fury 120 GB + 2TB WD Hard disk | Kingston V300 120GB
Display(s) HP Pavilion 22cw
Case A old one
Audio Device(s) Realtek
Power Supply Generic 500W
Software Windows 10 Pro 64-bit 1| Windows 7 Ultimate 64-bit
#3
You're right, it's probably related to the black screen and crash mentioned in the other thread.

Many thanks :)
 
Joined
Feb 24, 2009
Messages
309 (0.10/day)
Likes
42
Location
Orange County, CA
System Name CanOWorms
Processor Ryzen 5 1600
Motherboard ASRock AB350M
Memory 16GB @ 2933
Video Card(s) EVGA Geforce 1050 Ti
Storage 256GB MX100 & 1TB WD Blue
Display(s) Samsung 40" 4K TV
Case Cougar MX330
Power Supply Seasonic M12II Evo
Mouse Gamdias Demeter
Keyboard Logitech G710+
Software Win10
#4
My system crashed and I rebooted to wavy lines showing on my screen. I rebooted and they were still there. I freaked out, especially after flipping the hard switch on my PSU didn't fix it. I hit delete at boot and got into BIOS then suddenly it was fine. This thing really made my system hurt. BIOS somehow forgot which drive to boot from and the torrent list in uTorrent was cleared out. What the heck is this black magic.
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
19,708 (5.12/day)
Likes
5,118
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
#5
Could be a bad monitor