• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Graphic card goes 'idle' while playing cs:go (gpu-z)

Kenny2k5

New Member
Joined
Apr 1, 2020
Messages
5 (0.08/day)
hello guys, (this text won't be in perfect english :O )

Problem:
While playing cs:go on high resolution (even on low) my FPS will drop from between 130-200 down to 20-35 :O
Just for a few seconds an then get high up again.


system:

AMD FX-8320

NVIDIA GeForce GTX 960 4gb gddr5

Samsung SSD 850 EVO 500GB

16gb ram ddr3

Internet: 25k

GPU-Z says no good.
PerfCap Reason says that it isnt working on "on", but on "vRel" (Reliability. Indicating perf is limited by reliability voltage)
and "VOp" (Operating. Indicating perf is limited by max operating voltage).
While playing it went into Idle, and the FPS broke totally down to 20-35.

Got the newst nvidia driver, tried many resolution optins.
Done a Virus/Maleware run.

the following pics will show you my problem :(

Hope for Help

Thanks and stay healthy
 

Attachments

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
30,443 (6.45/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
Sounds like the card cant hack it
 

newtekie1

Semi-Retired Folder
Joined
Nov 22, 2005
Messages
27,084 (5.10/day)
Location
Indiana, USA
Processor Intel Core i7 9900K@5.0GHz
Motherboard AsRock Z370 Taichi
Cooling Corsair H115i Pro w/ Noctua NF-A14 Fans
Memory 32GB Corsair DDR4-3000
Video Card(s) ASUS Strix GTX 1080Ti
Storage 500GB SX8200 Pro + 8TB with 1TB SSD Cache
Display(s) QNIX QX2710 1440p@120Hz
Case Fractal Design Define S
Audio Device(s) Onboard is good enough for me
Power Supply eVGA SuperNOVA 1000w G3
Software Windows 10 Pro x64
The card going to idle means it is waiting on something else in the system. It's idle because it isn't being given enough work to do.
 

hat

Enthusiast
Joined
Nov 20, 2006
Messages
21,042 (4.25/day)
Location
Ohio
System Name Starlifter :: Dragonfly
Processor i7 2600k 4.4GHz :: Athlon II x4 630 3.5GHz
Motherboard ASUS P8P67 Pro :: GIgabyte GA-770T-USB3
Cooling Corsair H70 :: Thermaltake Big Typhoon
Memory 2x4GB DDR3 1866 :: 2x1GB DDR3 1333
Video Card(s) 2x PNY GTX1070 :: none
Storage Plextor M5s 128GB, WDC Black 500GB :: Mushkin Enhanced 60GB SSD, WD RE3 1TB
Display(s) Acer P216HL HDMI :: None
Case Antec SOHO 1030B :: Old White Full Tower
Audio Device(s) Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Pro - iLive IT153B Soundbar (optical) :: None
Power Supply FSP Hydro GE 550w :: something
Software Windows 10 Pro - Plex Server on Dragonfly
Benchmark Scores >9000

Regeneration

NGOHQ.COM
Joined
Oct 26, 2005
Messages
1,975 (0.37/day)
Im not home, but i think i got it on Max Performance.
A fellow COVID-19 traveler :laugh:

Remove any CS:GO command-line tweaks (if there any).

Look in both global and per-application profile.

If both are on 'prefer maximum performance', post a screenshot of GPU-Z.
 
Last edited:

newtekie1

Semi-Retired Folder
Joined
Nov 22, 2005
Messages
27,084 (5.10/day)
Location
Indiana, USA
Processor Intel Core i7 9900K@5.0GHz
Motherboard AsRock Z370 Taichi
Cooling Corsair H115i Pro w/ Noctua NF-A14 Fans
Memory 32GB Corsair DDR4-3000
Video Card(s) ASUS Strix GTX 1080Ti
Storage 500GB SX8200 Pro + 8TB with 1TB SSD Cache
Display(s) QNIX QX2710 1440p@120Hz
Case Fractal Design Define S
Audio Device(s) Onboard is good enough for me
Power Supply eVGA SuperNOVA 1000w G3
Software Windows 10 Pro x64
So, even on high Resolutions..
What can i Do?
The GPU load isn't even going to 100%, welcome to the glorious world of an FX-8320...
 

Kenny2k5

New Member
Joined
Apr 1, 2020
Messages
5 (0.08/day)
Deinstalled all drivers (graphiccard, DirectX) and Reinstllled.
Now it Works ‍♂
Nvidia driver was installed 1 Day before

Thanks all
 
Top