1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

(GTX 580) - All versions of GPU-Z crash on startup all the way back to 0.3.6

Discussion in 'GPU-Z' started by ragejg, Nov 11, 2010.

  1. ragejg

    ragejg New Member

    Joined:
    Jun 29, 2010
    Messages:
    39 (0.02/day)
    Thanks Received:
    5
    Location:
    Finger Lakes of Hell, NY
    I've never had GPU-Z not work, this is disconcerting.

    Using the reviewer's version of 262.99 AND after instead trying the WHQL version, GPU-Z crashes on startup all the way back to 0.3.6.

    Works fine with no graphics driver installed FWIW.

    mobo chipset is nforce 980a, running Win7 64 SP1.

    If I could get some help in getting the new versions of GPU-Z to run I'd greatly appreciate it.

    Devs: that was me sending all those crash reports in the last 20 minutes. :p
     
  2. boogah New Member

    Joined:
    Jun 27, 2008
    Messages:
    887 (0.29/day)
    Thanks Received:
    141
    Location:
    Houston
    crashes on one of my machine with the new nvidia drivers. well it happens to all nvidia cards i tried so i'm thinking it's a drivers conflicts with gpu-z.
     
  3. ragejg

    ragejg New Member

    Joined:
    Jun 29, 2010
    Messages:
    39 (0.02/day)
    Thanks Received:
    5
    Location:
    Finger Lakes of Hell, NY
    Bump!

    I'm a reviewer and would really like this commonly used tool to work properly in my reviews. It seems as though it could be some conflict with GPU-Z's system information reporting module?

    Oddly, The Futuremark sysinfo module messed up on my system as well (3DMark 11, Vantage, and the Game-o-meter)... I worked with Futuremark last week before release of 3Dmark 11 to get the problem solved, but all we could do was a workaround... they've sine found it to be something that's happening to others as well and have sent me a follow-up email with a link to a thread with other people with the same problem. FM states a solution is in the works.

    ... Also, I take it that the GPU-Z system info module is not the same as that for CPU-Z?
     
  4. Volkszorn88

    Volkszorn88

    Joined:
    Jul 8, 2010
    Messages:
    1,190 (0.52/day)
    Thanks Received:
    312
    GPU-Z maybe be a bit racist towards Nvidia.
     
  5. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    16,417 (3.63/day)
    Thanks Received:
    15,329
    crash = gpuz crash or system crash?
     
    10 Year Member at TPU
  6. ragejg

    ragejg New Member

    Joined:
    Jun 29, 2010
    Messages:
    39 (0.02/day)
    Thanks Received:
    5
    Location:
    Finger Lakes of Hell, NY
    GPU-Z crash
     
  7. VulkanBros

    VulkanBros

    Joined:
    Jan 31, 2005
    Messages:
    1,547 (0.36/day)
    Thanks Received:
    478
    Location:
    The Pico Mundo Grill
    I have never had GPU-Z issues with my nVidia cards....right now I am running with 261.00 dev. drivers....that is working too....(Win 7 Pro 64 Bit / GTX480) ... maybe bad support for the new GTX580 drivers....
     
    10 Year Member at TPU Crunching for Team TPU
  8. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    45,259 (10.34/day)
    Thanks Received:
    12,497
    Location:
    Australalalalalaia.
    when nvidia decide to update things in their drivers (such as how things are reported to the system) they dont exactly send out a memo. give w1zzard some time and i'm sure he'll figure out whats up with the latest drivers and update GPU-Z to support them.
     
    10 Year Member at TPU
  9. ragejg

    ragejg New Member

    Joined:
    Jun 29, 2010
    Messages:
    39 (0.02/day)
    Thanks Received:
    5
    Location:
    Finger Lakes of Hell, NY
    I've seen plenty of other GTX 570/580 reviews out there, most if not all (except mine) using AMD or Intel chipsets.... and in a lot of cases a GPU-Z screenshot is included in the review. This tells me that the problem is obviously not common, and the one differentiating factor could be my nForce 980a chipset. As I said earlier it is also curious that Futuremark's sysinfo module is screwing up as well, but that's a problem that's been repeated and a solution is in the works.
     
  10. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    16,417 (3.63/day)
    Thanks Received:
    15,329
    do you get the prompt to submit your crash report? do you have any additional info on the crash like crash address or something so i can pull it out of the database? use 0.4.9 for the crash dump please.

    my first guess would be the chipset too. but it should work.
     
    10 Year Member at TPU
  11. DOM

    DOM

    Joined:
    May 30, 2006
    Messages:
    7,562 (2.00/day)
    Thanks Received:
    829
    Location:
    TX, USA
    i had gpu-z crash on the new 260.99 w7 64bit drivers if thats any help

    on a 9800gt, gpu-z wont load gets error and if i wanna submit crash report
     
    10 Year Member at TPU
  12. segalaw19800

    segalaw19800

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    383 (0.16/day)
    Thanks Received:
    65
    Location:
    Lost in space
    What the hardware spec that mobo and brand? :respect:
     
  13. ragejg

    ragejg New Member

    Joined:
    Jun 29, 2010
    Messages:
    39 (0.02/day)
    Thanks Received:
    5
    Location:
    Finger Lakes of Hell, NY
    x6 1055t, Asus M4N98TD EVO (nforce 980a), 2x2gb AData DDR3 1600, Mushkin SSD + 2x WD2500KS RAID 0, Antec EA650 PSU...

    ... and both GPU setups I've used, a reference GTX 580 and 2x GTX 570 SLI have produced the same result in GPU, for example last time I checked I got an unrecoverable error occurring @ 0x707D4731.




    (sidenote: Threads regarding info on the testing of SLI 570s with EA650 PSU
    here
    , here, and here)
     
  14. DOM

    DOM

    Joined:
    May 30, 2006
    Messages:
    7,562 (2.00/day)
    Thanks Received:
    829
    Location:
    TX, USA
    what drivers are you using ?
     
    10 Year Member at TPU
  15. ragejg

    ragejg New Member

    Joined:
    Jun 29, 2010
    Messages:
    39 (0.02/day)
    Thanks Received:
    5
    Location:
    Finger Lakes of Hell, NY

    262.99, 263.09 for the 570s.
     
  16. trt740

    trt740

    Joined:
    May 12, 2006
    Messages:
    10,938 (2.88/day)
    Thanks Received:
    1,113
    10 Year Member at TPU
  17. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    16,417 (3.63/day)
    Thanks Received:
    15,329
    Mussels says thanks.
    10 Year Member at TPU

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)