• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Help needed (GTX 750 turning off display while PC is on)

Joined
Feb 9, 2016
Messages
26 (0.02/day)
Hi,

I just bought a used GTX 750 1GB for my secondary PC, i stress tested the GPU by Furmark several times (2-3 minutes each run) and it did not show any problem.
During PC usage displays gets turned off after some time randomly, but PC remains on since when i plug the VGA cable into onboard VGA port the system shows display. It only gives back display from GPU when i put the cable back in GPU's VGA port and restart manually (if i restart while the VGA cable is connected in onboard VGA port and then put cable in GPU while PC is already on, it does not give display).
 
Joined
Nov 28, 2012
Messages
1,655 (0.63/day)
System Name N/A
Processor I3 3.5GHZ (3150)
Motherboard ASRock B85M-ITX
Cooling stock
Memory 8GB
Video Card(s) XFX GTX750Ti 2GB
Storage 1TB WD and 1TB Seagate
Display(s) LG 21.5" LCD IPS
Case CoolerMaster
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Rosewill 610WATT
Mouse R.A.T3
Keyboard Razer BlackWidow
Software Windows 10 Pro 64-Bit
Have you checked the Temps. What was the reason for him to sell it? Any issues...?
 
Joined
Feb 9, 2016
Messages
26 (0.02/day)
in fur mark it goes to 73 C,
he upgraded his GPU, atleast he did not tell me any issues

Have you checked the Temps. What was the reason for him to sell it? Any issues...?
in fur mark it goes to 73 C,
he upgraded his GPU, atleast he did not tell me any issues
 
Joined
Nov 28, 2012
Messages
1,655 (0.63/day)
System Name N/A
Processor I3 3.5GHZ (3150)
Motherboard ASRock B85M-ITX
Cooling stock
Memory 8GB
Video Card(s) XFX GTX750Ti 2GB
Storage 1TB WD and 1TB Seagate
Display(s) LG 21.5" LCD IPS
Case CoolerMaster
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Rosewill 610WATT
Mouse R.A.T3
Keyboard Razer BlackWidow
Software Windows 10 Pro 64-Bit
Yea 73C is beyond the safe zone. My 750Ti of course I reapplied thermal paste and now is 33C where before was 58C
 
Joined
Feb 9, 2016
Messages
26 (0.02/day)
Yea 73C is beyond the safe zone. My 750Ti of course I reapplied thermal paste and now is 43C where before was 58C
u may be right as it happens while i am playing game.
thanks, i will try reapplying paste
 
Joined
Nov 28, 2012
Messages
1,655 (0.63/day)
System Name N/A
Processor I3 3.5GHZ (3150)
Motherboard ASRock B85M-ITX
Cooling stock
Memory 8GB
Video Card(s) XFX GTX750Ti 2GB
Storage 1TB WD and 1TB Seagate
Display(s) LG 21.5" LCD IPS
Case CoolerMaster
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Rosewill 610WATT
Mouse R.A.T3
Keyboard Razer BlackWidow
Software Windows 10 Pro 64-Bit
Just to note I used Sliver 5 as my Thermal Paste
 
Joined
Jan 5, 2006
Messages
10,127 (1.97/day)
System Name Desktop / Laptop
Processor Intel i7 6700K @ 4.3GHz (1.180 V) / Intel i3 7100U
Motherboard Asus Z170 Pro Gaming / HP 83A3 (U3E1)
Cooling Noctua NH-U12A 2 fans + Thermal Grizzly Kryonaut + 5 case fans / Fan
Memory 16GB DDR4 Corsair Vengeance LPX 3000MHz CL15 / 8GB DDR4 HyperX CL13
Video Card(s) MSI RTX 2070 Super Gaming X Trio / Intel HD620
Storage Samsung 970 Evo 500GB + Samsung 850 Pro 512GB + Samsung 860 Evo 1TB / Samsung 256GB M.2 SSD
Display(s) 23.8" Dell S2417DG 165Hz G-Sync 1440p + 21.5" LG 22MP67VQ IPS 60Hz 1080p / 14" 1080p IPS Glossy
Case Be quiet! Silent Base 600 - Window / HP Pavilion
Audio Device(s) SupremeFX Onboard / Realtek onboard + B&O speaker system
Power Supply Seasonic Focus Plus Gold 750W / Powerbrick
Mouse Logitech MX Anywhere 2 Laser wireless / Logitech M330 wireless
Keyboard RAPOO E9270P Black 5GHz wireless / HP backlit
Software Windows 10 / Windows 10
Joined
Nov 28, 2012
Messages
1,655 (0.63/day)
System Name N/A
Processor I3 3.5GHZ (3150)
Motherboard ASRock B85M-ITX
Cooling stock
Memory 8GB
Video Card(s) XFX GTX750Ti 2GB
Storage 1TB WD and 1TB Seagate
Display(s) LG 21.5" LCD IPS
Case CoolerMaster
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Rosewill 610WATT
Mouse R.A.T3
Keyboard Razer BlackWidow
Software Windows 10 Pro 64-Bit
Hmm seems to be working fine for 1.5YRs...
 
Joined
Jan 5, 2006
Messages
10,127 (1.97/day)
System Name Desktop / Laptop
Processor Intel i7 6700K @ 4.3GHz (1.180 V) / Intel i3 7100U
Motherboard Asus Z170 Pro Gaming / HP 83A3 (U3E1)
Cooling Noctua NH-U12A 2 fans + Thermal Grizzly Kryonaut + 5 case fans / Fan
Memory 16GB DDR4 Corsair Vengeance LPX 3000MHz CL15 / 8GB DDR4 HyperX CL13
Video Card(s) MSI RTX 2070 Super Gaming X Trio / Intel HD620
Storage Samsung 970 Evo 500GB + Samsung 850 Pro 512GB + Samsung 860 Evo 1TB / Samsung 256GB M.2 SSD
Display(s) 23.8" Dell S2417DG 165Hz G-Sync 1440p + 21.5" LG 22MP67VQ IPS 60Hz 1080p / 14" 1080p IPS Glossy
Case Be quiet! Silent Base 600 - Window / HP Pavilion
Audio Device(s) SupremeFX Onboard / Realtek onboard + B&O speaker system
Power Supply Seasonic Focus Plus Gold 750W / Powerbrick
Mouse Logitech MX Anywhere 2 Laser wireless / Logitech M330 wireless
Keyboard RAPOO E9270P Black 5GHz wireless / HP backlit
Software Windows 10 / Windows 10
Hmm seems to be working fine for 1.5YRs...
I mean for applying, non conductive TIM is the better way to go, just to stay safe.
 
Joined
Feb 9, 2016
Messages
26 (0.02/day)
I just tested the GPU on another PC and its working fine on it, ran Furmark test for 10 minutes and it ran fine (temp went to 71C), played COD MW3 and Tomb raider for hours, and kept the PC on overnight.
Maybe there is a problem with my mobo as when the card turns off display the onboard graphics works
 
Top