• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

??How to run CS:S & BF2 2 1680x150 res

FLY3R

New Member
Joined
Feb 24, 2006
Messages
395 (0.09/day)
Likes
41
Processor AMD 3700+ SD Core @ 2.8gHz
Motherboard DFI LanParty nf4 Expert
Cooling Zalman
Memory G.Skill Extreme Series (2x 1GB) PC4000
Video Card(s) Evga 7800GT
Storage 80GB Seagate
Display(s) ViewSonic 20.1" Widescreen 16:9
Case CoolerMaster Centron
Audio Device(s) Audigy 2 ZS Gamer
Power Supply SeaSonic 600w SLI
Software XP pro (sp2)
#1
Hello i just got a new 20.1" 16:9 monitor and its native res is 1680x1050 Pixels. I set my video option to 16:9 but it will only give me the option to use 1600x900 res, how do i make it use 1680x1050?

Also i tryed editing the profile for BF2 to that res but it just crashes.
 

Azn Tr14dZ

New Member
Joined
Mar 2, 2006
Messages
5,289 (1.22/day)
Likes
19
Processor AMD Athlon 64 3200+
Motherboard DFI LanParty nf4 Ultra-D
Cooling Thermaltake Big Typhoon
Memory 2x512MB GeIL
Video Card(s) ATI Radeon X800XL
Storage 2x80GB Western Digital
Display(s) HP vs17
Case SuperTalent
Audio Device(s) Soundblaster
Power Supply Ultra X-Finity 500 Watt
#2
Is there an option for 16:10, that might be it.
 

FLY3R

New Member
Joined
Feb 24, 2006
Messages
395 (0.09/day)
Likes
41
Processor AMD 3700+ SD Core @ 2.8gHz
Motherboard DFI LanParty nf4 Expert
Cooling Zalman
Memory G.Skill Extreme Series (2x 1GB) PC4000
Video Card(s) Evga 7800GT
Storage 80GB Seagate
Display(s) ViewSonic 20.1" Widescreen 16:9
Case CoolerMaster Centron
Audio Device(s) Audigy 2 ZS Gamer
Power Supply SeaSonic 600w SLI
Software XP pro (sp2)
#3
Nope. Has something to do with "+szx 1680 +szy 1050" People say that works but when i try it my monitor saysd its out of range.
 

FLY3R

New Member
Joined
Feb 24, 2006
Messages
395 (0.09/day)
Likes
41
Processor AMD 3700+ SD Core @ 2.8gHz
Motherboard DFI LanParty nf4 Expert
Cooling Zalman
Memory G.Skill Extreme Series (2x 1GB) PC4000
Video Card(s) Evga 7800GT
Storage 80GB Seagate
Display(s) ViewSonic 20.1" Widescreen 16:9
Case CoolerMaster Centron
Audio Device(s) Audigy 2 ZS Gamer
Power Supply SeaSonic 600w SLI
Software XP pro (sp2)
#4
Does any one know???
 
Joined
Oct 2, 2005
Messages
2,916 (0.65/day)
Likes
660
Location
Baltimore MD
Processor FX-8320@ 4.2Ghz
Motherboard Gigabyte 970A-UD3
Cooling Xigmatek S1283
Memory 2x4Gb Corsair 1600 9-9-9-24
Video Card(s) Sapphire RX-480 Nitro
Storage OCZ Vertex 3 120G, 1TB WD Black
Display(s) Dell S2330MX
Case Corsair Carbide Air 540
Audio Device(s) X-Fi Fatal1ty / 5.1 Logitech Z-5500
Power Supply Silverstone DA750
Software Win10 pro 64bit
#5
for css chose the 10:9 ratio and then you can select the 1680x1050 res from the drop down menu, for bf2 all its gonna do is stretch the video out i recommend using the 1280x960 res in bf2 and then setting your video scaling on your monitor to wide it stresses the video card less then the sxyz command line option and it still gives you the same effect since the max res bf2 will put out is 1280x1024 anything else it just stretches the video but if u want to right click on your bf2 short cut and go to property's under the shortcut tab put +szx 1680 +szy 1050 in the target box after all the other mumbo jumbo so it reads "C:\Program Files\EA GAMES\Battlefield 2\BF2.exe" +menu 1 +fullscreen 1 +szx 1680 +szy 1050


whoops i accidentally said 1280x1050 for css its correct now
 
Last edited:

Azn Tr14dZ

New Member
Joined
Mar 2, 2006
Messages
5,289 (1.22/day)
Likes
19
Processor AMD Athlon 64 3200+
Motherboard DFI LanParty nf4 Ultra-D
Cooling Thermaltake Big Typhoon
Memory 2x512MB GeIL
Video Card(s) ATI Radeon X800XL
Storage 2x80GB Western Digital
Display(s) HP vs17
Case SuperTalent
Audio Device(s) Soundblaster
Power Supply Ultra X-Finity 500 Watt
#6
But why would you choose a low res like 1280x1050, he wants to play in 1680x1050, that's why he got the monitor.
 
Joined
Mar 26, 2005
Messages
1,807 (0.39/day)
Likes
35
Location
Hamburg
Processor Intel I7 2600k@ 4.5
Motherboard Gigabyte p67 ud4 b3
Cooling AC Cuplex kryos Hf
Memory 8096 Exceleram 1600@ 1333 Cl9 1.35v
Video Card(s) Palit Gtx570@950/1900@1.063v
Storage Ocz Vertex 3 120gb, 2tb Seagate 7200rpm s-ata3
Display(s) Asus 24inch Lcd
Case Coolermaster Cosmos S
Audio Device(s) Creative X-fi with Teufel Magnum Power Edition
Power Supply Coolermaster 700W Silent Pro Gold
Software Linux?^^ ;P Windows 7 64bit
#7
bf2 short cut and go to property's under the shortcut tab put +szx 1680 +szy 1050 in the target box after all the other mumbo jumbo so it reads "C:\Program Files\EA GAMES\Battlefield 2\BF2.exe" +menu 1 +fullscreen 1 +szx 1680 +szy 1050
read before posting
 
Joined
Dec 18, 2005
Messages
6,100 (1.38/day)
Likes
881
System Name money pit..
Processor Intel 7700K at 4800 mhz.. vcore 1.280 volts..
Motherboard Asus rog Strix Z279F Gaming
Cooling Dark Rock TF air cooler.. Stock vga air coolers with case side fans to help cooling..
Memory 32 gb corsair vengeance 3200
Video Card(s) Palit Super Jetstream 1070 x 2..
Storage Three.. all solid state 128 Transend.. 1 T Sandisk.. 1 T Transend.. plus USB external..
Display(s) 27" Asus PG279Q ROG Swift 165Hrz Nvidia G-Sync, IPS.. 2560x1440..
Case Gigabyte mid-tower.. cheap and not really big enough for what is inside..
Audio Device(s) USB Sound blaster Roar 2 all in one unit with bluetooth
Power Supply EVGA 850 watt..
Mouse Logitech G700s
Keyboard Logitech K270
Software Win 10 pro..
Benchmark Scores 3Dmark Firestrike Ultra 8542.. Timespy 10508.. everyday settings..
#8
my 20 inch 16 x 9 monitor has a native resolution of 1680x1050 but my favourite gaming resolution was 1400 x 900 and i play oblivion at 1280 x 800..

folks dont always buy monitors to always use em at their max possible resolution..

if u cant work out why i cant be arsed to explain..

trog
 

bruins004

New Member
Joined
Sep 27, 2005
Messages
2,479 (0.55/day)
Likes
74
Processor AMD Athlon 64 3200+ (939)
Motherboard MSI Neo K8n Neo4-F with Nforce 4
Cooling ThermalTake Venus12 + 3 case fans + PCI slot cooler for GPU
Memory 2x 512mb Kingston PC-3200
Video Card(s) XFX GeForce 7800GT
Storage Western Digital 160GB
Display(s) ViewSonic VX2025WM
Case Logisys Dracula Case (Black)
Audio Device(s) Onboard Sound, Logitech X-530 Surround Sound Speakers
Power Supply OCZ PowerStream 520W
Software Window XP Pro, Office Suite, Tons of Games
#9
Hey flyer,
There was an issue with the 7800 and 7900 cards w/ widescreen monitors. I just got the Viewsonic 2028XM (I believe I got the model right...could be off slightly). However, I did read some fixes on hardforum.com. You might want to check it out. Unfort., I cant be of much more use since I am using my X800 card w/ this monitor. My 7800 is on a 17" LCD.
 

Azn Tr14dZ

New Member
Joined
Mar 2, 2006
Messages
5,289 (1.22/day)
Likes
19
Processor AMD Athlon 64 3200+
Motherboard DFI LanParty nf4 Ultra-D
Cooling Thermaltake Big Typhoon
Memory 2x512MB GeIL
Video Card(s) ATI Radeon X800XL
Storage 2x80GB Western Digital
Display(s) HP vs17
Case SuperTalent
Audio Device(s) Soundblaster
Power Supply Ultra X-Finity 500 Watt
#10
trog100 said:
my 20 inch 16 x 9 monitor has a native resolution of 1680x1050 but my favourite gaming resolution was 1400 x 900 and i play oblivion at 1280 x 800..

folks dont always buy monitors to always use em at their max possible resolution..

if u cant work out why i cant be arsed to explain..

trog
he he...Well, if you know you're not going to be playing at 1680x1050 on a 20 inch 16:9/10 Widescreen, why don't you save yourself $100 and get a 19 inch at 1440x900 or so?
 
Joined
Oct 2, 2005
Messages
2,916 (0.65/day)
Likes
660
Location
Baltimore MD
Processor FX-8320@ 4.2Ghz
Motherboard Gigabyte 970A-UD3
Cooling Xigmatek S1283
Memory 2x4Gb Corsair 1600 9-9-9-24
Video Card(s) Sapphire RX-480 Nitro
Storage OCZ Vertex 3 120G, 1TB WD Black
Display(s) Dell S2330MX
Case Corsair Carbide Air 540
Audio Device(s) X-Fi Fatal1ty / 5.1 Logitech Z-5500
Power Supply Silverstone DA750
Software Win10 pro 64bit
#11
Cause my its much easyer to read foums with 1680x1050 :roll:
 

FLY3R

New Member
Joined
Feb 24, 2006
Messages
395 (0.09/day)
Likes
41
Processor AMD 3700+ SD Core @ 2.8gHz
Motherboard DFI LanParty nf4 Expert
Cooling Zalman
Memory G.Skill Extreme Series (2x 1GB) PC4000
Video Card(s) Evga 7800GT
Storage 80GB Seagate
Display(s) ViewSonic 20.1" Widescreen 16:9
Case CoolerMaster Centron
Audio Device(s) Audigy 2 ZS Gamer
Power Supply SeaSonic 600w SLI
Software XP pro (sp2)
#12
Batou1986 said:
Cause my its much easyer to read foums with 1680x1050 :roll:
For sure, but it wasn't that funny and i didn't get it for that, any was when i put "C:\Program Files\EA GAMES\Battlefield 2\BF2.exe" +menu 1 +fullscreen 1 +szx 1680 +szy 1050 in there my monitor says it out of range even though it 1680x1050.

Edit: Also where is this 16:10 setting in game in BF2 that you are all talking about??
 
Joined
Dec 18, 2005
Messages
6,100 (1.38/day)
Likes
881
System Name money pit..
Processor Intel 7700K at 4800 mhz.. vcore 1.280 volts..
Motherboard Asus rog Strix Z279F Gaming
Cooling Dark Rock TF air cooler.. Stock vga air coolers with case side fans to help cooling..
Memory 32 gb corsair vengeance 3200
Video Card(s) Palit Super Jetstream 1070 x 2..
Storage Three.. all solid state 128 Transend.. 1 T Sandisk.. 1 T Transend.. plus USB external..
Display(s) 27" Asus PG279Q ROG Swift 165Hrz Nvidia G-Sync, IPS.. 2560x1440..
Case Gigabyte mid-tower.. cheap and not really big enough for what is inside..
Audio Device(s) USB Sound blaster Roar 2 all in one unit with bluetooth
Power Supply EVGA 850 watt..
Mouse Logitech G700s
Keyboard Logitech K270
Software Win 10 pro..
Benchmark Scores 3Dmark Firestrike Ultra 8542.. Timespy 10508.. everyday settings..
#13
i buy a monitor for its actual visible screen area.. not its max resolution..

i dont follow your logic to be honest.. 20 is bigger than 19.. 19 is bigger than 17.. 17 is bigger than 15.. 15 was bigger than 14.. he he he.. its always been this way..

come on dude the resolution u set your monitor at might well be its max one.. but only if the rest of your hardware lets u.. with games mine never has.. it depeneds on the game some older ones are no problem.. but the newer power hungry games are always limited by your grfx card however super your monitor resolution is..

oblivion still looks pretty super duper on my 20 widescreen by the way at 1200 x 800 with AA running..

as for me choosing 1400 x 900 its cos the fonts in windows look tooo damn small and unreadable at 1680 x 1080 without mucho pissing about.. with games its down to maintainng decent frame rates..

but for some reason completely unknown to me.. even thow my x850 card let me use my favourite wide screen 1400 x 900.. my bloody 1900 card dosnt.. i get a million resolution choices i dont want but not the one i do..

its something to do with the way the cat drivers works.. with the x800/850 cards u get it with the 1900 card u dont..

sooo in windows its the monitors native resolution and lost of pissing about making font sizes bigger.. in games its whatever works and keeps the frame rates up high.. takes my word for it.. with the power hungry games it aint my monitors native resolution thow..

and resolutions far lower then 1600 x whaever still look good with AA and filtering maxed out..

trog

ps.. a reply to AZN..
 
Last edited: