• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

How to run DVI from GPU and HDMI from IGP?

Joined
Apr 21, 2010
Messages
4,665 (1.65/day)
Likes
2,017
#1
Had to sell my 7950's recently because of financial issues so am rocking a 8800gts 320MB as a temp card, only issue is it has no HDMI (I have no adaptors either) is there anyway I can run my monitor on the 8800GTS DVI and my HDTV through the HDMI on my motherboard (IGP)
 
Joined
May 9, 2011
Messages
1,892 (0.77/day)
Likes
890
Location
Mainland Britain
System Name H2o Box
Processor Intel(R) Xeon e5-2690 v2 Stock 3 ~ 3.6GHz
Motherboard MSI X79A-G43 Plus (MS-7760) v3
Cooling CPU EK Block & Phobya G-Changer 360 V2.0 RAD H2o
Memory Gskill RipjawsZ 16Gb & Gskill TridentX 16Gb 9-10-9-28 3T @ 1866Mhz
Video Card(s) Zotac GTX 1080ti AMP EXTREME
Storage HyperX Fury 120GB & Savage 480GB SSD, Seagate 250GB,250GB 7200rpm Kingston 64GB SSD
Display(s) Panasonic GT30 46'' 1080p 3D HDTV [Custom Resolution 4096*2304]
Case Corsair O-800D
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro
Power Supply Be Quiet! [Dark Power Pro 11] 1200W CM replaced [7-4-2017]
Mouse Asus ROG
Keyboard Microsoft Digital Media 1.0A
Software Win 10 Pro 64Bit v 1703 / OS[build 16299.192]
#2
Joined
Apr 21, 2010
Messages
4,665 (1.65/day)
Likes
2,017
#3
Yea, I've done that, installed HD 3000 drivers etc though Windows only shows my monitor connected to the GPU
 
Joined
May 7, 2009
Messages
5,265 (1.66/day)
Likes
1,452
Location
Marietta, GA USA
System Name ODIN
Processor AMD Ryzen 7 1800X @ 3.9 GHz (all cores)
Motherboard ASRock TaiChi X370
Cooling Cryorig Universal R1
Memory 16 GB G.Skill FlareX @ 2933 MHz 14-14-14-34
Video Card(s) Nvidia EVGA GeForce GTX 1070 SC 8 GB
Storage WD M.2 1TB SSD :: 4 TB RAID 1 Array of 2 drives
Display(s) Dell S2716DG 27" 144 Hz G-SYNC
Case NZXT H630
Audio Device(s) Onboard Audio
Power Supply Antec HCP 850 80+ Gold
Mouse Corsair M65
Keyboard Corsair K70 RGB Lux
Software Windows 10 Pro 64-bit
Benchmark Scores I don't benchmark.
#4
The answer is no you can't. You have to have the connection on either one or the other. So can you connect both to the IGP?
 
Joined
Feb 8, 2012
Messages
2,692 (1.24/day)
Likes
1,924
Location
Zagreb, Croatia
System Name Windows 7 64-bit Core i5 3570K
Processor Intel Core i5 3570K @ 4.2 GHz, 1.26 V
Motherboard Gigabyte GA-Z77MX-D3H
Cooling Scythe Katana 4
Memory 4 x 4 GB G-Skill Sniper DDR3 @ 1600 MHz
Video Card(s) Gainward NVIDIA GeForce GTX 970 Phantom
Storage Western Digital Caviar Blue 1 TB, Seagate Baracuda 1 TB
Display(s) Dell P2414H
Case CoolerMaster Silencio 550
Audio Device(s) VIA HD Audio
Power Supply Corsair TX v2 650W
Mouse Steelseries Sensei
Keyboard CM Storm Quickfire Pro, Cherry MX Reds
Software MS Windows 7 Enterprise 64-bit SP1
#7
Shouldn't Lucid Virtu use MoBo graphics outputs with discrete GPU? That motherboard should support Virtu.

EDIT:

I see now you need to run DVI from GPU
 
Joined
Apr 21, 2010
Messages
4,665 (1.65/day)
Likes
2,017
#8
Tried lucid virtu, the IGP still isn't being recognised while the GPU is primary, tried setting onboard as primary in BIOS and PC would hang on Windows startup (thinking there's a driver conflict with the Intel and NV drivers perhaps?) Anyway issue solved, I managed to buy a GTX 280 for a good price off Ebay (£45) which has HDMI and is still capable of gaming so I'm fairly happy, thanks for all the suggestions :toast: