• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Lanparty P35 won't power up CPU

Joined
Jan 3, 2013
Messages
4 (0.00/day)
Likes
0
#1
Hello,

I have a PC I've been using without issue. I just bought a SSD and new case to add to the mix. I hooked Italy upland the processor fan will rev up for a second and then stop,wait 5 seconds and do it again. It does this over and over until I give up and turn it off. I unplugged the SSD since that is the only new thing I've added and tried again and have the same problem. I thought the PSU might be too weak, but its an 850w so I have no idea what's going on. Any thoughts? Thank you for your help.
 
Joined
Dec 18, 2012
Messages
146 (0.08/day)
Likes
92
System Name 紅白 [Kōhaku]
Processor i5 3570K @ 4.5GHz 1.290v
Motherboard ASUS Maximus V Formula / Thunder FX
Cooling EK Supremacy Nickel/Plexi + Alphacool 240 XT45 and EK FC670 Nickel/Plexi + Phobya 400
Memory Kingston HyperX Beast 2x 4096MB DDR3 2133MHz
Video Card(s) EVGA GTX670 SLI Unlocked [GPU1 @ 1320MHz max, GPU2 @ 1220MHz max] [RAM @ 7.2 GHz]
Storage 2x Micron C400 256GB RAID0 [System] / 2x 250GB 7200RPM 2.5" [Data]
Display(s) Dell u2913WM 2560x1080 21:9
Case Corsair Graphite 600T SE White
Audio Device(s) Supreme FX IV
Power Supply Zalman ZM850HP
Software Windows 8.1 Pro x64
#2
Hi and welcome aboard!

It only started doing this right after you plugged the SSD? Try powering on the computer using the bare minimum, no hard drives or optical drives powered on.
 

newtekie1

Semi-Retired Folder
Joined
Nov 22, 2005
Messages
24,288 (5.51/day)
Likes
10,396
Location
Indiana, USA
Processor Intel Core i7 4790K@4.6GHz
Motherboard AsRock Z97 Extreme6
Cooling Corsair H110i GTX
Memory 32GB Corsair DDR3-1866 9-10-9-27
Video Card(s) PNY XLR8 GTX1060 6GB
Storage 480GB Crucial MX200 + 2TB Seagate Solid State Hybrid Drive with 128GB OCZ Synapse SSD Cache
Display(s) QNIX QX2710 1440p@120Hz
Case Corsair 650D Black
Audio Device(s) Onboard is good enough for me
Power Supply Corsair HX850
Software Windows 10 Pro x64
#3
If you can, try a different power supply.
 
Joined
Jan 3, 2013
Messages
4 (0.00/day)
Likes
0
#4
I unplugged the SSD and had the same issue.

I wish I had another PSU. This one isn't that old. Probably has been used a total of 200 hours.
 
Joined
Oct 12, 2008
Messages
5,656 (1.69/day)
Likes
2,606
Location
στο άλφα έως ωμέγα
System Name Ha/AhHa/Dell
Processor QX9650 SLAWN C1/i7-980x/i7-6700K
Motherboard GA-X48_DS4 (F3B bios)/Gigabyte x58A-UDR3 v 2.0(modded FH bios)/Dell Foxconn 0XJ8C4 Z170
Cooling CNPS9900 LED/H60/ 3 pipe-center fan-air
Memory 8 Gig of G.Skill F2-8800CL5D/24 Gb Corsair Vengence/ 24Gb Samsung DDR4 2133
Video Card(s) Galaxy NVIDIA GeForce GTX 960/PowerColor R9 280/ASUS R9 380X Strix G1
Storage All have SSDs with HDDs for extra storage and backup/Dell-M.2 Samsung 850 EVO PCIe
Display(s) Asus 266H/Viewsonic 1080p/HP ZR24W
Case CM-690/CM-690 II adv/Dell 8900 series
Audio Device(s) All use on board (Realtek) w/2.1 speakers
Power Supply PC P&C 750/PC P&C Silencer 950/CM 700 Extreme
Mouse Logitech
Keyboard Logitech
Software Windows 10 Pro - 64 bit/Windows 10 Pro - 64bit/Windows 10 Pro - 64bit
#5
I just bought a SSD and new case to add to the mix.
Just some other thoughts/ideas.

Did you use standoffs and the insulating washers?
Did not put a standoff in the wrong place or leave any extras on the mounting area?

Re-check all of your connections.
Make sure you did not miss any and they are secure.
Are the header connections correct?
Is the CMOS clear in the right position (if, that MB has that header)?

Take it out of the new case and try it.
There may be something touching it should not.
Look for any loose screws or such.

Try re-setting the BIOS (CMOS).
 
Joined
Jan 3, 2013
Messages
4 (0.00/day)
Likes
0
#6
I did use standoffs and the insulating washers. There are a few standoffs that don't have screws in them, but I took all the standoffs from the old case and the screws from the old case and put them in the new. The only thing I didn't think to look at is putting the screws in the exact spot as before. Didn't know that would matter.

I checked all connections and reset the CMOS and still not working. The error lights on the motherboard aren't even illuminated.
 
Joined
Jan 25, 2011
Messages
497 (0.20/day)
Likes
114
#7
Take it apart and test it outside the case. This way it will be easier to troubleshoot the problem and see if you missed anything.
 
Joined
Jan 7, 2008
Messages
3,923 (1.08/day)
Likes
553
System Name Main / Home Media Serever
Processor Intel i5 2500k @ 4.75ghz / AMD AM3 5200+ x2
Motherboard ASRock Fatal1ty P67 Performance / Biostar 790GX
Cooling Xigmatek Dark Knight / XIGMATEK Apache
Memory 12gb of G.Skill Value Series DDR3 / 4x 1gb DDR2
Video Card(s) XFX Radeon 6870 1gb / Asus Radeon 5450 512mb
Storage 2x Samsung 830 64gb SSD Raid 0 & 750gb WD Blue HDD / OCZ Vertex II 80GB & 10TB of HDD Space
Display(s) 2x Acer 24" LED / Samsung 50" LED
Case Xigmatek Asgard II / APEX PC-389-C
Power Supply Rosewill 750w / Antec EArthwatts 380w
Software Windows 7 Professional x64 SP1 / Ubuntu 14.04
#8
+1 to taking it apart and running the motherboard outside the case on a box or something. Only use the board + psu + 1x ram stick + and video card to see if it posts then go from there.
 
Joined
Aug 17, 2009
Messages
1,577 (0.52/day)
Likes
461
Location
Los Angeles/Orange County CA
System Name Vulcan
Processor i6 6600K
Motherboard GIGABYTE Z170X UD3
Cooling Thermaltake Frio Silent 14
Memory 16GB Corsair Vengeance LPX 16GB (2 x 8GB)
Video Card(s) ASUS Strix GTX 970
Storage Mushkin Enhanced Reactor 1TB SSD
Display(s) QNIX 27 Inch 1440p
Case Fractal Design Define S
Audio Device(s) On Board
Power Supply Cooler Master V750
Software Win 10 64-bit
#9
I agree with trying it outside the new case on cardboard or wood surface. Anything that doesn't conduct.

But it probably is just that the PSU died, and it was a coincidence that it happened when you added the SSD. Life is that way sometimes.

Although it could be there was an issue with it and that was the final straw. Regardless I'm guess that is the only issue.

Couple extra thoughts. Try it with a different power cord and different wall socket. Stranger things have happened.
 
Joined
Oct 12, 2008
Messages
5,656 (1.69/day)
Likes
2,606
Location
στο άλφα έως ωμέγα
System Name Ha/AhHa/Dell
Processor QX9650 SLAWN C1/i7-980x/i7-6700K
Motherboard GA-X48_DS4 (F3B bios)/Gigabyte x58A-UDR3 v 2.0(modded FH bios)/Dell Foxconn 0XJ8C4 Z170
Cooling CNPS9900 LED/H60/ 3 pipe-center fan-air
Memory 8 Gig of G.Skill F2-8800CL5D/24 Gb Corsair Vengence/ 24Gb Samsung DDR4 2133
Video Card(s) Galaxy NVIDIA GeForce GTX 960/PowerColor R9 280/ASUS R9 380X Strix G1
Storage All have SSDs with HDDs for extra storage and backup/Dell-M.2 Samsung 850 EVO PCIe
Display(s) Asus 266H/Viewsonic 1080p/HP ZR24W
Case CM-690/CM-690 II adv/Dell 8900 series
Audio Device(s) All use on board (Realtek) w/2.1 speakers
Power Supply PC P&C 750/PC P&C Silencer 950/CM 700 Extreme
Mouse Logitech
Keyboard Logitech
Software Windows 10 Pro - 64 bit/Windows 10 Pro - 64bit/Windows 10 Pro - 64bit
#10
The only thing I didn't think to look at is putting the screws in the exact spot as before. Didn't know that would matter.

Yes, it matters. Check to make sure the standoffs only contact the motherboard where the screw holes and pads for the standoffs are. If, an errant standoff makes contact where it should not then you can get the problem you are having or even worse.
 
Joined
Feb 21, 2008
Messages
6,270 (1.75/day)
Likes
3,366
Location
S.E. Virginia
System Name Barb's Domain/Barb's Cruncher#2/Barb's Laptop
Processor i7 3930k@4.37ghz/i7 860 @ 3.3ghz/AMD E300
Motherboard ASUS Rampage IV Black Edition/Gigabyte P55-UD3R/Proprietary
Cooling Deep Cool Assassin/Corsair A50/stock
Memory 16gig DDR3 1600/4gig DDR3 1600/3gig DDR3 1333
Video Card(s) GTX 1070 OC'ed 2.1GHz core/4GHz mem/MSI HD7770/HD6310
Storage Seagate 2tb Hybrid SSHD/Caviar Blue 160gb/Toshiba 500gb
Display(s) HP ZR30W 30" 2560*1600/SOYO Topaz S 24" 1920*1200
Case SilverStone Fortress FT04/NZXT Source 210 Black
Power Supply XFX 750W XXX edition/PC Power Cooling Turbo Cool 860
Software Windows 10 Pro 64 bit /Windows 7 Ult 64 bit/Windows 8.1 Pro
#11
Hello,

the processor fan will rev up for a second and then stop,wait 5 seconds and do it again. It does this over and over until I give up and turn it off.
Last time I experienced that, my motherboard had gone bad. Hope that's not the issue here. :fear:
 
Joined
Jan 3, 2013
Messages
4 (0.00/day)
Likes
0
#12
Fortunately the MB didn't go bad. Taking it out of the case helped a lot. I apparently have a bad stick of RaM too. But I'm able to get in now. I removed one of the standoffs that wasn't being used. So it seems that helped too. Thank you much.
 
Joined
Oct 12, 2008
Messages
5,656 (1.69/day)
Likes
2,606
Location
στο άλφα έως ωμέγα
System Name Ha/AhHa/Dell
Processor QX9650 SLAWN C1/i7-980x/i7-6700K
Motherboard GA-X48_DS4 (F3B bios)/Gigabyte x58A-UDR3 v 2.0(modded FH bios)/Dell Foxconn 0XJ8C4 Z170
Cooling CNPS9900 LED/H60/ 3 pipe-center fan-air
Memory 8 Gig of G.Skill F2-8800CL5D/24 Gb Corsair Vengence/ 24Gb Samsung DDR4 2133
Video Card(s) Galaxy NVIDIA GeForce GTX 960/PowerColor R9 280/ASUS R9 380X Strix G1
Storage All have SSDs with HDDs for extra storage and backup/Dell-M.2 Samsung 850 EVO PCIe
Display(s) Asus 266H/Viewsonic 1080p/HP ZR24W
Case CM-690/CM-690 II adv/Dell 8900 series
Audio Device(s) All use on board (Realtek) w/2.1 speakers
Power Supply PC P&C 750/PC P&C Silencer 950/CM 700 Extreme
Mouse Logitech
Keyboard Logitech
Software Windows 10 Pro - 64 bit/Windows 10 Pro - 64bit/Windows 10 Pro - 64bit
#13
You're welcome... Hopefully, no other damage has occurred or will rear it's ugly head later.

P.S. Feel free to hit the "Thanks" button any time.;)